Forum Logo




Üzücü Gerçek: İş Bulamayan 4 Yıllık Üniversite Mezunları, Fabrika İşçisi Olabilmek İçin "Diploma İptali"ni İstiyor

Ülkemizden son dakika gelişmelere en sıcak haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 2 Post By Zeytin

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Kasım 2023, 17:19   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Üzücü Gerçek: İş Bulamayan 4 Yıllık Üniversite Mezunları, Fabrika İşçisi Olabilmek İçin "Diploma İptali"ni İstiyor




Üzücü Gerçek: İş Bulamayan 4 Yıllık Üniversite Mezunları, Fabrika İşçisi Olabilmek İçin "Diploma İptali"ni İstiyor
Www.TrendForum.Net

Bir tartışma platformunda 4 yıllık üniversite mezunu olduğu için fabrikalarda işçi olarak çalışamayan kişinin “Diploma iptali mümkün mü?” sorusu sosyal medyanın gündemi oldu.
Diploması yüzünden işsiz kalan kişilerin yanı sıra pek çok mezunun da KPSS için diplomasını iptal ettirme arayışı sürüyor. Peki istenildiği gibi diploma iptali mümkün mü?

Tartışma platformlarının son dönemlerdeki konularından biri olan diploma iptali isteğinin pek çok farklı sebebi bulunurken asıl dikkat çeken konu, 4 yıllık üniversite mezunlarının diplomaları ile iş bulamaması.

Diplomalı kişiler neden diplomalarını iptal etmek istiyor?



Fakültelerin çeşitli bölümlerinden 4 yıllık mezun olan kişiler, istedikleri kurumlarda iş bulamayınca çareyi fabrikalara işçi olmak için başvuruda buluyor. Tartışma platformlarında başlık olan bu entry’ler gösteriyor ki 4 yıllık mezun olanları işçi olarak almayanlar kurumlar var.

Hayatını idame ettirmek için sadece çalışmak isteyen bu kişilerin görüşleri ise fabrikaların 4 yıllık mezunları başka bir iş bulduğunda hemen gidebileceğini düşünerek işe almaması.

Diplomasını iptal ettirmek isteyenlerin bir diğer sebebi ise KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı). Lisans KPSS’nin, ön lisans KPSS ve lise KPSS’den daha zorlu görülmesi, kazanılma ihtimalinin düşüklüğü, 4 yıllık üniversite okumanın pişmanlık olmasına neden oluyor.

İstenildiği gibi diploma iptali mümkün mü?


İlgili kurumlara danışan veya tartışma sitelerindeki konu başlıklarına yazan kişilerin aldığı cevap, diploma iptalinin mümkün olmadığı yönünde. Çünkü üniversitelerden alınmış diplomalar kazanılmış hak olup iptal edilemez.

İptal edilmesi için diploma alma şartlarının gerçekleşmeden yanlışlıkla diploma verilmesi gerekiyor ki bu durumda zaten diploma kazanılmamış bir hak oluyor. Yanlışlıkla verilen diplomanın iptali ise sadece diploma veren kurum ya da yargılama sonucunda iptal ediliyor.

Bazı üniversiteler ise lisans öğrencisi olup ön lisans diploması almak isteyen öğrenciler için diploma kırdırma işlemi yapabiliyor. Bunun için ise fakültenin ilgili birimine ıslak imzalı başvuruda bulunmak gerekiyor. Ancak başvuru kabul edilir ve diploma kırdırılırsa öğrenciler aynı programda öğrenimine devam edemiyor ve tüm hakları sona eriyor.

Meslekî ve teknik diplomaların iptali nasıl mümkün oluyor?

Meslek liselerinden mezun olmuş kişiler, eğer ki bir üst öğrenim statüsünden mezun olmuşsa teknik diplomaları iptal oluyor ve bu diplomalar ile iş başvurusunda bulunamıyor. Örneğin Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik bölümünden mezun bir kişi eğer yükseköğretim programlarının birinden mezun olmuşsa ortaöğretim hemşireliği yapamıyor.

Bu durumun farkında olup teknik diploması ile çalışmak isteyenler ise bir üst programdan mezun olmamak için ya öğrenimlerini donduruyor ya da herhangi bir dersten başarısızlık göstererek mezun olamıyor. Aslında bu, yükseköğretim kurumlarında gereksiz işgale neden olup diğer öğrenim görmek isteyenlerin de haklarına girmek demek oluyor.

Ülkenin işsizlikte geldiği son duruma sosyal medyada da tepkiler yağıyor. Bazıları da aynı sebeplerden işe alınmadıklarını belirtiyor.

Kaynaklar: Baro Birlik, İstanbul Üniversitesi, Türk Hukuk Sitesi
Efrasiyab ve Chloe bunu beğendi.
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 16 Kasım 2023, 10:19   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Üzücü Gerçek: İş Bulamayan 4 Yıllık Üniversite Mezunları, Fabrika İşçisi Olabilmek İçin "Diploma İptali"ni İstiyor




Artık diploma hiç bir işe yaramıyor
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 16 Kasım 2023, 12:35   #3
Çevrimdışı
"Omne ignotum pro magnifico."
Yanıt: Üzücü Gerçek: İş Bulamayan 4 Yıllık Üniversite Mezunları, Fabrika İşçisi Olabilmek İçin "Diploma İptali"ni İstiyor




Maalesef acı bir durum.
__________________


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.


: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.


 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bulamayan, diploma İptalini, fabrika, gerçek, mezunları, olabilmek, İçin, Üniversite, İstiyor, yıllık, üzücü, İşçisi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
"Anadolu" Kelimesinin Gerçek Anlamını Öğrenince "Bu Bilgiyi Neden Bu Kadar Geç Öğrendim" Diyeceksiniz Zeytin Bunları biliyor musunuz? 2 18 Temmuz 2023 22:53
Jennifer Lawrence "Açlık Oyunları" Serisine Geri Dönmek İstiyor DeepSilence Sinema Dünyası 0 14 Haziran 2023 11:42
Google Bard Daha İyi Yanıtlar İçin Gerçek Konumunuzu Öğrenmek İstiyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 02 Haziran 2023 20:06
Üniversite öğrencisinin tabağından "mermi" çıkması Beatrice Trend Sözlük 7 05 Ocak 2023 18:20
Gasly: "Yeni kurallara rağmen ön tarafla aranın kapanmaması üzücü" KoJiRo Formula 1 0 09 Haziran 2022 11:26




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net