Forum Logo




Kurban Bayramı’nın peşine kırmızı ete zam geldi.

Ülkemizden son dakika gelişmelere en sıcak haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Temmuz 2022, 00:30   #1
Çevrimdışı
Trend Üye
Kurban Bayramı’nın peşine kırmızı ete zam geldi.




Kurban Bayramı’nın peşine kırmızı ete zam geldi.
Www.TrendForum.Net





Kırmızı ete artan maliyetler nedeniyle 5 lira zam geldi. Et fiyatlarına önümüzdeki günlerde tekrar 5 lira daha zam gelmesi bekleniyor.
Kurban bayramında hem vatandaşın alım gücünün düşmesi hem de yeterli hayvanın kurban pazarlarına getirilmemesinden dolayı bu yıl kurban bayramında hayvan satışları ciddi oranda düşerken, bayramın hemen sonrasında kırmızı et fiyatlarına bugünden itibaren kiloda 5 lira zam geldi. Et fiyatlarına önümüzdeki günlerde ikinci bir 5 lira daha zam gelmesi bekleniyor.


Milli Gazete’nin haberine göre artan yem maliyetleri ve yeterli hayvan sayısının bulunmamasından dolayı kurban bayramının hemen sonrasında et fiyatlarına zam geldi. Karkas kesim fiyatları bugün 5 lira artarken, önümüzdeki günlerde fiyatlara ikinci bir 5 lira daha zam gelmesi bekleniyor. Gelen zamlarla birlikte yağlı karkas kesim fiyatları 98 lira olurken, yağsız karkas kesim fiyatları da 100 liranın üstüne çıktı.


Karkas kesim fiyatlarına ortalama 5 lira zam gelmesi kıyma ve kuşbaşı fiyatlarını da aynı oranda artırdı.
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, kurban bayramının hemen ardından karkas kesim fiyatlarının artmasının normal bir durum olmadığını belirterek, fiyatlardaki artışın ana nedeninin ülkede yeterli hayvan sayısının bulunmamasına bağladı. Et satışlarında ciddi bir düşüş yaşandığını da dile getiren Tunç, otellerde de menülerin değiştirildiğini, geçmiş yıllarda olduğu gibi turizm sezonuyla birlikte ete olan talebin bulunmadığını bildirdi. Sektörde ciddi bir belirsizlik yaşandığını, işletmelerin bir çoğunun kapasitesinin altında çalıştığını ifade eden Tunç, “et artık dar gelirlinin aklına gelmiyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi et tüketimi olmuş olsa ne yaparız bilemiyorum, çünkü ülkede yeterli hayvan yok” dedi.
__________________
'




Neye uzanmaya çalıştıysam ulaşamadım. Bu yolu ya ben bilmiyorum, ya da anlayamıyorlar. Ama öyle de böyle de zoruma gidiyor.. İstenmemek yordu beni.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 19 Temmuz 2022, 08:16   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Kurban Bayramı’nın peşine kırmızı ete zam geldi.




Zama zamzamzamazam
dont have life^ bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bayramı’nın, ete, geldi, kurban, kırmızı, peşine, zam


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kurban Bayramı Mesajları 2023 - Yeni Kurban Bayramı Mesajları Beatrice Güzel Sözler 12 28 Haziran 2023 12:57
Etli Kırmızı Biber Dolması Beatrice Trend Yemek Tarifleri 1 18 Mayıs 2022 16:43
Kırmızı halı isterim Helooo Zoe Aramıza Hoş geldin 12 10 Mayıs 2022 00:16
2023 Ramazan Bayramı Ne Zaman? mamihlapinatapai Ramazan ve Oruç 0 06 Mayıs 2022 05:20
2022 Kurban Bayramı ne zaman? Beatrice İslam ve Din 0 05 Mayıs 2022 14:47




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net