Forum Logo




Toskana Vadisi

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Ocak 2023, 17:39   #1
Çevrimiçi
Toskana Vadisi




Toskana Vadisi
Www.TrendForum.Net

Toskana, (İtalyanca: Toscana) İtalya'nın 1934 Anayasası ile kısmi bölgesel özerklik verilmiş 20 bölgesinden birisidir.
İdare merkezi Floransa olan Toskana'nın nüfusu 3.734.355 (2010), yüzölçümü ise 22.990 km² dir. Dünyaca ünlü Pisa Kulesi Toskana'nın Pisa kentindedir. Toskana'nın en büyük kenti olan Floransa İtalyan Rönesans'ının merkezi sayılır.
Toskana, manzarası ve güzel sanatlara ait olan miras yönüyle tanınır. Altı Toskana bölgesi UNESCO koruması altındadır: Floransa tarihi merkezi (1982), Siena tarihi merkezi (1995), Pisa Katedrali alanı (1987), San Gimignano tarihi merkezi (1990), Pienza tarihi merkezi (1996) ve Val d'Orcia (2004).

Toskana İtalya'nın merkez bölgesi olup, kuzeyde Emilia-Romagna, kuzey-batıda Liguria, batıda Tiren Denizi, doğuda Umbria veMarche, güney-batıda Lazio ile sınırdır. Topraklarının üçte ikisi tepelik ve dörtte biri dağlıkdır. Geri kalan kısımlar ise Arno Nehri'nin şekillendirdiği vadideki düz ovalardır.





Toscana geçmişten beri, Floransa ve Siena'nın sahip olduğu kültürel zenginlikler ve sakin yaşam tarzı sayesinde, İtalya'nın gezginleri en çok çeken bölgelerinden biri oldu. Uçsuz bucaksız yeşil vadileri, üzüm bağları, ortaçağ kaleleri ve kasabalarıyla Toscana'nın sembolü sayılabilen Chianti bölgesinin yanı sıra, “Super Toscana” şaraplarıyle Bolgheri, Brunello di Montacino ve Vino Nobile’nin ürettildiği UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınmış olan Orcia Vadisini bu seyahatte keşfedebilirsiniz. Toscana mutfağı, zeytinyağıyla hazırlanmış sebze yemekleri, tahılları, et yemekleri ve tabiki şaraplarıyla bir mutfak festivalini andırmakta.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
toskana, vadisi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Munzur Vadisi - Ovacık - Tunceli KoJiRo Doğu Anadolu Bölgesi 1 20 Şubat 2023 11:01
Kurtlar Vadisi geri dönüyor! Yeni sezonda Memati Baş ve Pala da olacak mı? Beatrice Yerli Diziler 10 16 Kasım 2022 21:34
Ihlara Vadisi - Aksaray KoJiRo İç Anadolu Bölgesi 0 04 Haziran 2022 08:00
Kelebekler Vadisi : Fethiye Ölüdeniz KoJiRo Ege Bölgesi 1 29 Mayıs 2022 11:26
Kurtlar vadisi / Dizi Replikleri Beatrice Yerli Diziler 38 17 Mayıs 2022 13:21




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net