Forum Logo




Tek başına seyahat etmek isteyen kadınlar için en iyi Avrupa şehirleri

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Nisan 2023, 17:10   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Tek başına seyahat etmek isteyen kadınlar için en iyi Avrupa şehirleri




Tek başına seyahat etmek isteyen kadınlar için en iyi Avrupa şehirleri
Www.TrendForum.Net

Kadınlar, tamamıyla yalnız ve güvenli bir biçimde seyahat etmek istiyor. Tek başına seyahat için güvenlik, yapılacak aktiviteler, ulaşım, konaklama gibi ayrıntıları düşünmek gerekiyor. İşte kadınların tek başına seyahat edebileceği en iyi Avrupa şehirleri...

1- HAMBURG
Almanya'nın en büyük ikinci kenti olan Hamburg, çok sayıda müzenin yanı sıra sokakları ve kanallarıyla da dikkat çekici bir güzelliğe sahip.


2- MÜNİH
Bavyera'nın başkenti olan Münih, Almanya'nın en kalabalık şehirlerinden biridir. Isar Nehri'nin kıyısında eşsiz bir şehir olan Münih hem sanatsal hem de ekonomik açıdan dünyadaki en önemli şehirlerdendir. Bu güzel şehirde ziyaret edebileceğiniz mimari eserler, kiliseler ve müzeler vardır.


3- EDINBURG
Avrupa’da en çok festivalin, etkinliğin düzenlendiği şehir İskoçya’nın başkenti Edinburgh. Yılın belirli zamanlarında birçok kişi tek başına konserlere, festivallere, gösterilere katılmak için Edinburgh uçak bileti alıyor. Operadan dansa, klasik müzikten tiyatroya kadar sanatın her dalında gerçekleşen bu etkinliklerden kendi ilgi alanınıza göre seçim yapmak ancak tek başına seyahatle mümkün olabilir.


4- FARO
Faro, Portekiz'in başkenti Lizbon'a 280 km mesafede yer alır. Faro; konumu ve kültürel zenginliği ile büyüleyici bir destinasyondur. Gidilmesi gereken yerlerin başında Faro'nun eski kent merkezi olan Cidade Velha bulunmaktadır. Avrupa'nın en önemli doğal yaşam alanlarının yer aldığı şehirde çok sayıda deniz kuşu vardır.


5- DUBLIN
İrlanda, yalnız gezginler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Dublin ülkenin en ikonik şehridir. Şehirde gezinmek kolaydır ve nispeten küçüktür. Bu nedenle yürüyüş için idealdir.


6- PRAG
Çekya'nın başkenti Prag, dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri. Bu tarihi kentte göülmesi gereken çok şeyi tek başına, planlı bir rotayla keşfedebilirsiniz.


7- KANDİYE
Yunanistan içinde bulunan ve ülkenin dördüncü en büyük şehri olarak da bilinen Girit adasının merkezi Kandiye olarak bilinir.


8- HELSİNKİ
Finlandiya'nın en büyük şehri ve başkenti Helsinki; müzeler, sergi sarayları ve galerilerle dolu bir kent.


9- KRAKOW
Polonya'nın en eski ve en büyük üç şehrinden biri olan Krakow, asırlardır korumayı başardığı dokusu, kültürel etkinlikleri ve doğal güzellikleri ile Doğu Avrupa'nın en güzel şehirlerinden biridir.


10- ZÜRİH
İsviçre'nin en büyük kenti Zürih, adını bir tabloyu andıran Zürih Gölü'nden almıştır. Mimari açıdan görülmeye değer olan Zürih'in ulusal yemeği "fondü"dür.



11- BERLİN
Birçok zıtlığı bir arada bulunduran Berlin, gencinden yaşlısına tek başına seyahat için oldukça ideal. Tarihi mekanları, gezilecek yerleri, renkli hayatı ve eğlenceli yaşamıyla sizi, yanınızda biri olsa bile unutturacak yoğun bir programa sokacak.


12- PORTO
Portekiz'in Norte bölgesine bağlı olan Porto, deniz seviyesinde bir şehirdir. "Porto şarabı" dünyada üne sahiptir.

13- VALENSİYA
İspanya'nın 3'üncü en büyük kenti olan Valensiya'da hem tarihi binalar hem de modern mimari eserler bir arada bulunmaktadır.



14- VİYANA
Avusturya'nın başkenti olan Viyana, Tuna Nehri kıyısında yer alır. Viyana, akla gelebilecek tüm stillerin görkemli mimari anıtlarına sahip bir şehir müzesidir.

15- MALAGA
Malaga, İspanya'nın güneyinde Costa del Sol denilen Güneş Sahilleri üzerine kurulu bir liman şehridir. Dolayısıyla her daim sıcak bir iklimi vardır.


16- STOKHOLM
Yerel halkın turistlere karşı oldukça samimi olduğu Stokholm, bu nedenle tek başına seyahat edenlerin rahat edeceği bir yer. İskandinav kültürünü tanımak için bu samimi insanlarla tanışabilir ve şehre ait tüm tüyoları alabilirsiniz.



17- DÜSSELDORF
Almanya'nın Düsseldorf şehri; kongre, fuar kenti olarak tanınır. Geniş bir alana yayılmış olan kentte, çok sayıda park, gezinti alanları, büyük alışveriş merkezleriyle ünlü caddeler bulunur. Kent içi ulaşım, Ren Irmağı'nın iki yakasını birbirine bağlayan altı köprü ile sağlanır.


18- LİZBON
Lizbon'un arnavut kaldırımlı sokaklarına ayak bastığınızda çarpıcı renkli binaları, tarihi mimarisi ile büyülenecek, asla geri dönmek istemeyeceksiniz.


19- CENEVRE
İsviçre'nin en kalabalık ikinci şehri olan Cenevre, Cenevre Nehri'nin kıyısında bulunan gelişmiş bir şehirdir. Tarihi, turistik ve diplomatik açıdan en önemli şehirlerden biri olan Cenevre'de görebileceğiniz birçok müze ve galeri de vardır.



20- OSLO
Norveç'in en byükü şehri olan Oslo, bir liman kentidir. Oslo'da modern Opera Binası ve Akershus Bölgesi bata olmak üzere birçok müze, alışveriş caddesi, kafe ve restoran güzel vakit geçirebileceğiniz noktalardır.

ntv
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
avrupa, başına, etmek, için, isteyen, iyi, kadınlar, seyahat, tek, şehirleri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Tek başına seyahat etmek için en iyi 10 rota Zeytin Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 05 Nisan 2023 12:21
Rapor için para isteyen doktor açığa alındı Zeytin Ülkemizden Haberler 1 24 Ekim 2022 13:16
Platforma geri dönmek isteyen kullanıcılar için yeni özellik! DeepSilence Sosyal Ağ Trendleri 0 06 Ekim 2022 12:35
Kadınlar incelmek erkekler kas için diyet yapıyor Beatrice Kilo vermek istiyorum 2 14 Mayıs 2022 18:35
Hayrı elde etmek isteyen niceleri vardır ki onu hiç elde edemeyeceklerdir!.. Never Give Up İslam ve Din 0 11 Mayıs 2022 00:42




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net