Forum Logo




Hoynat Adası turistlerin ilgi odağı oldu

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Ağustos 2023, 11:44   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Hoynat Adası turistlerin ilgi odağı oldu




Hoynat Adası turistlerin ilgi odağı oldu
Www.TrendForum.Net

Türkiye'de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı nadir noktalardan Ordu'nun Perşembe ilçesindeki Hoynat Adası, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.



Ordu’nun "sakin şehir" unvanına sahip Perşembe ilçesinde denizle karanın birleştiği yerde bulunan Hoynat Adası’nda 90 çift tepeli karabatak ile 250 çift gümüş martının yaşadığı tespit edildi.

Türkiye’de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı nadir yerlerden olan adanın, kuş gözlemciliği açısından önemli bir potansiyele sahip olması nedeniyle turizme kazandırılması için de büyükşehir belediyesi tarafından proje hazırlandı.




Bölgede yapılan çalışmalarda, adanın karşısında seyir terası ve kumsala inilen ahşap basamaklar yapıldı. Ayrıca oturma grupları, korkuluk ve gözlem dürbün yer alıyor. Buradan ücretsiz bir şekilde ada ziyaret ediliyor.

Tarihte gemicilerin depo ve sığınak olarak kullandıkları bilinen ada, ev sahipliği yaptığı nesli tükenme tehlikesi altında olan kuş türlerini barındırması nedeniyle ‘Önemli Kuş Alanı’ olarak belirlendi.

Girişlerin yasaklandığı ve kuşların yaşam alanı olarak bırakılan ada, yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı oldu. Turistler, adayı uzaktan dürbünle gözleyerek fotoğraf çekiyor.



“BURASI DÜNYA HARİKASI BİR YERMİŞ”

İstanbul’dan gelen Mehmet Genç, “Fatsa’da okuldan arkadaşım var. Nereleri gezebileceğimi sordum. O da bana burada durup fotoğraf çekinmemi söyledi. Burası dünya harikası bir yermiş. Anlatıyorlardı biz inanmıyorduk ama görmek lazımmış. Yeşiliyle, mavisiyle, deniziyle doğa harikası bir yer. Herkese buraya gelmelerini tavsiye ederim” dedi.

"ÇOK GÜZEL BİR YER"

Cenk Bingöl de “İstanbul’dan ailem ile geliyoruz. Burayı daha önce tavsiye etmişlerdi. Bir kuş cenneti olduğunu söylemişlerdi. İlk defa bugün geldik. Çok güzel bir yer. Herkese burayı tavsiye ederiz” diye konuştu.

Rize’den Sinop’a giderken ailesi ile merak ettiği Hoynat Adası’nı ziyaret eden Halit Kılıç, “Daha önceden buranın kuşları ile meşhur olduğunu duymuştuk. Sinop’a giderken, buraya da uğramak istedik. Güzel bir yer. Doğası yemyeşil, denizi masmavi. İnsanlar burada yüzüyor. Çok beğendik” dedi.

ntv
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
adası, hoynat, ilgi, odağı, oldu, turistlerin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Dünyanın En Perili Adası – Poveglia Adası (Venedik, İtalya) Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 27 Temmuz 2023 08:34
Bitlis'teki tarihi taş evler doğaseverlerin ilgi odağı Zeytin Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 1 05 Haziran 2023 21:48
Rus turistlerin Türkiye'deki yeni rotası: Termal turizmi Zeytin Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 2 24 Nisan 2023 08:55
İlgi odağı olmak sizi mutlu ediyor mu ? Beatrice Trend Anketler 5 07 Ocak 2023 22:27
ATATÜRK`ün ilgi alanları Beatrice Atatürk'ün Hayatı 1 08 Ekim 2022 15:33




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net