Forum Logo




2. Uluslararası Food Fest Antalya 1 Eylül'de başlayacak

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Ağustos 2023, 11:46   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
2. Uluslararası Food Fest Antalya 1 Eylül'de başlayacak




2. Uluslararası Food Fest Antalya 1 Eylül'de başlayacak
Www.TrendForum.Net

Antalya'da düzenlenecek 2. Uluslararası Food Fest Antalya, 1-3 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.




Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 2. Uluslararası Food Fest, Antalya "Sürdürülebilirlik, Biyoçeşitlilik ve Yerel Ürünlerin Desteklenmesi" temasıyla Karaalioğlu Parkı'nda yapılacak. Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından konukların ağırlanacağı festivalde, coğrafi işaretli ürün tanıtımları, Michelin yıldızlı şefler ile workshoplar, panel, söyleşiler, konserler ve yarışmalar düzenlenecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, etkinliğin tanıtım toplantısında, Antalya'nın sahip olduğu değerleri dünyaya tanıtmak, korumak, geliştirmek ve büyüterek ileriye taşımak için çalıştıklarını söyledi.

Festivali kenti gastronomi başkenti yapmak hedefiyle hayata geçirdiklerini anlatan Böcek, "Festivalimizde, Anadolu'yu Akdeniz ile harmanlayan mutfağımızın lezzetleri şeflerin ellerinde yeniden hayat buldu. Kentimiz bu değerle adını gastronomi arenasına altın harflerle yazdırdı. Şehrimiz sadece güneşi, denizi ve mavisiyle değil yerel mutfağının cazibesiyle de tercih edilir hale geldi. Attığımız bu adımla ülkemizde tarım ve gıda ürünlerinin büyük bir bölümünü karşılayan şehrimizin yerel mahsulleri, zengin gastronomisi ve kültürel değerleri dünyaya açıldı, güçlendi" diye konuştu.

Kentin yerel ürün ve yemeklerini birer hazine olarak gördüklerini ifade eden Böcek, bu ürünlere değer katmanın en önemli görevlerinden biri olduğunu dile getirdi. Böcek, bu bilinçle düzenledikleri festivalde usta şeflerin ve katılımcıların, coğrafi işaret alan yöresel ürünleri ve yeni lezzetleri keşfederek dünya mutfağına taşımaya devam edeceklerini kaydetti.

"ANTALYA'NIN MUTFAK KÜLTÜRÜ ÇOK ZENGİN"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Erkan Yağcı da ülke turizminde özellikle son yıllarda gastronomi alanında ciddi atılımlar yapıldığını belirtti. Yağcı, "Antalya'nın gastronomiyle ön plana çıkması son derece önemli. Düzenlenecek festival çok önemli bir girişim ve doğru zamanda yapılan bir organizasyon. Dünyadaki turizm kentlerinde yerel halkın turizm paydaşlarından biri olarak görülmesi gelişmekte olan akımlar arasında yer alıyor. Antalya'nın mutfak kültürü çok zengin. Bu festival, turizmle yerel halkın bütünleşmesinde çok önemli bir kaldıraç görevi yapacaktır." ifadelerini kullandı.

ntv
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
antalya, başlayacak, eylülde, fest, food, uluslararası


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Antalya Müzesi (Türkiye, Antalya) Asi Ruh Akdeniz Bölgesi 0 21 Temmuz 2023 07:19
Fast Food Restoranlarındaki Patates Kızartmaları Neden Bağımlılık Yapar? Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 0 18 Haziran 2023 18:41
Devlet Tiyatroları 13. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali başladı Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 18 Mayıs 2023 13:05
Fast Food Restoranlarındaki Patates Kızartmaları Neden Bağımlılık Yapar? Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 0 11 Mart 2023 03:14
Yemek Kasesi - Food Bowl KoJiRo Ev ve Dekorasyon 1 01 Temmuz 2022 23:56




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net