Forum Logo




Hangi Ev İşi Kaç Kalori Yaktırıyor?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Nisan 2023, 15:10   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Hangi Ev İşi Kaç Kalori Yaktırıyor?




Hangi Ev İşi Kaç Kalori Yaktırıyor?
Www.TrendForum.Net

Hangi ev işi kaç kalori yaktırıyor?

Temiz bir ev ütülenmiş çamaşırlar harikadır, ancak bazen ev işlerine başlamak için gereken motivasyonu bulmak zordur. İşte size motive edici bir haber ev işleri şaşırtıcı sayıda kalori harcatıyor ve kilo vermenize yardımcı olabiliyor.

Temizlik ve gündelik bazı ev işlerinizi yaparak sadece oturma sürenizi azaltmakla kalmaz, aynı zamanda kalori de yakarsınız. Artık temizlik yapmayı hem egzersiz hem de terapi gibi görmenin vakti geldi.

Ev işi yaparak kaç kalori yakıyorsunuz?
Verilen değerler ortalama değerlerdir ve yol gösterici niteliktedir. Elbette kalori tüketimi her zaman kişinin boyuna, kilosuna ve aktivitenin ne kadar yoğun olduğuna bağlıdır. Ek olarak, ek spor aktiviteleri ve dengeli beslenme, forma girmek ve istediğiniz kiloya ulaşmak için son derece önemlidir.



Bununla birlikte, aşağıdaki sayılar son derece motive edicidir ve temizlik sırasında ruh halinizi hemen iyileştirir.

Yerleri süpürüp paspaslamak
Evet, süpürmek yorucu ve terletiyor. Ancak süpürgeyle verdiğiniz mücadelenin sonucu yakılan kaloriler. Elektrikli süpürgeyle evde yarım saat dolaşırsan ortalama 100 kcal’in biraz üzerinde enerji harcarsınız. Ayrıca yerleri paspaslarken her yarım saatte bir 95 kcal yakıyoruz .

Cam silmek
Bir saatlik cam temizliği , yaklaşık 200 kcal’lik bir kalori tüketimi ile sonuçlanır. Bu düşünce, pencere camlarının can sıkıcı temizliğini biraz daha katlanılabilir kılıyor. Akciğerlerinize ve cildinize gereksiz yük bindirmemek için iyi tolere edilen organik cam temizleyicileri kullanmalısınız.

Bahçe ile uğraşmak
Ayıklamak, bitkileri kazmak, süpürmek vs. bahçesi olan herkes ne kadar iş yapıldığını bilir. Ancak bahçıvanlık tüm vücut için iyi bir eğitimdir ve çok fazla kalori yakar. Bir saatte 360 kcal’a kadar yakabilirsiniz . Bahçe işlerinin bir artısıda açık havada oksijen alarak egzersiz yapma fırsatı sunar.

Nevresim değiştirmek
Tüm yatak odalarındaki yatakların nevresimlerini değiştirin ve 30 dakika sonra zaten yaklaşık 100 kcal yaktık .

Dağınıklığı toplamak
Evinizi tek seferde aralıksız yarım saat düzenli olarak düzenlerseniz 100 kcal civarında yakabilirsiniz. Ayrıca yerdeki nesneleri toplamak için eğilmek sırt kaslarınızı güçlendirir ve omurganızı esnek tutar. Ancak, ağır nesneleri kaldırırken dizlerinize doğru yük verdiğinizden ve sırtınızı mümkün olduğunca düz tuttuğunuzdan emin olun!

Mobilyaların yerlerini değiştirmek
Burada çok fazla kalori tüketiyoruz. Bir saatte yaklaşık 360 kcal . Bu, yaklaşık bir saat içinde tırmanmaya veya kayak yapmaya eşdeğerdir! Bu yüzden dairenizi düzenli olarak yeniden düzenlemekten ve biraz mobilya taşımaktan çekinmeyin.

Ütü
Burada da düşündüğünüzden daha fazla kalori yani yarım saatte 110 kcal yakılır. Ütü esnasında olduğunuz yerde adımlamalar danslar kalori yakımını en üst düzeye çıkaracaktır.

Bulaşık yıkama
Sadece yarım saat bulaşık yıkasak bile ortalama 75 kcal yakıyoruz. Bulaşık makinesi olmayanlar için özel bir teselli.

Sonuç olarak temizlik sadece evinizi güzel ve temiz tutmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuz için de iyidir. Bu motivasyonla artık temizlik işkence olmaktan çıkar diye umuyoruz. [/SIZE][/FONT]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
hangi, kaç, kalori, yaktırıyor, İşi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yediğiniz besinlerin kalori miktarını hesaplar mısınız? Beatrice Trend Anketler 6 11 Haziran 2023 13:48
Bir Kilometre Koşarak Kaç Kalori Yakılır? Asi Ruh Vücut Geliştirme ve Fitness 0 28 Nisan 2023 08:13
Hangi yiyecek kaç kalori? Astrea Fit Yemek Tarifleri 7 13 Nisan 2023 03:57
Hangi ev işi kaç kalori yaktırıyor? Beatrice Kilo vermek istiyorum 0 18 Haziran 2022 09:19
Un Helvası Kaç Kalori? Beatrice Kilo vermek istiyorum 0 05 Mayıs 2022 15:37




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net