Forum Logo




Yeni Başlayan Yoga Meraklılarına Öneriler


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Mayıs 2023, 15:37   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yeni Başlayan Yoga Meraklılarına Öneriler




Yeni Başlayan Yoga Meraklılarına Öneriler
Www.TrendForum.Net

Yoga hem nefes teknikleri, hem pozları, hem de meditasyon aşamaları ile başlarda yogilere zor gelebilir. Bu normaldir.Asanalarda ve akışlarda kapasitenizin en uç noktasına ulaşmayı hedefleyin. Kendinize dürüst olun ve sınırlarınızı keşfedin. Ancak kesinlikle kendinizi fazla zorlamayın. Birkaç pratik sonrasında bile kapasitenizin ne kadar artacağına şaşıracaksınız. Acele etmeyin ve kimseyle yarış halinde olmayın.Sizin için en doğru yoga türünü bulun. Önceden bilgilenmenin ve uzmanların yönlendirmelerinin faydası olacaktır, ancak kendinizi dinleyerek keşfederek seçim yapmanız en idealidir.Fiziksel olarak terleme ve yorgunluk karşılaşabileceğiniz durumlardır. Ayrıca seans esnasında vücudunuzun bazı bölgelerde titreme olabilir. Bu daha önce pek de çalıştırmadığınız kas gruplarınızı aktif olarak kullandığınızı gösterir ve normal bir fiziksel tepkimedir.Mümkünse yogaya başlamadan 1-2 saat önce yemeyi ve içmeyi bırakın. Vücudunuz sindirme işleminin bir kısmını atlatmadan yoga yapmaya başlarsanız özellikle baş aşağı pozlarda yedikleriniz ağzınıza gelebilir.Yine yoga uygulamasına başlamadan önce tuvalete uğramayı unutmayın. Yogadan önce mesane ve bağırsaklar boş olmalı, baskı yaratmamalıdır.Mümkün olduğunca veya eğitmeniniz tarafından aksi belirtilmedikçe burundan, sakin, düzenli nefesler almaya çalışın. Nefes aralıklarınızı eşit tutmaya özen gösterin.Yoga yapacağınız mekanı önceden havalandırın. Ortamda tütsü, parfüm, oda spreyi gibi keskin kokular olmamalı.Yoga öncesinde ve sonrasında yeterli miktarda, ne çok az ne de çok fazla, su içtiğinizden emin olun.Eğer herhangi bir rahatsızlığınız varsa, yogaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışın.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
başlayan, meraklılarına, yeni, yoga, Öneriler


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kimler Yoga Yapabilir? Asi Ruh Vücut Geliştirme ve Fitness 0 03 Mayıs 2023 15:35
Yoganın Tarihçesi - Yoga Tarihi Asi Ruh Vücut Geliştirme ve Fitness 0 03 Mayıs 2023 15:33
8 Basamaklı Yoga Yolculuğu Asi Ruh Vücut Geliştirme ve Fitness 0 03 Mayıs 2023 15:22
Yoga Nedir? Yoga Hakkında Bilgiler Asi Ruh Vücut Geliştirme ve Fitness 0 02 Mayıs 2023 20:51
Yoga Yaparak Kilo Verilir Mi? Asi Ruh Kilo vermek istiyorum 0 02 Mayıs 2023 18:19




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net