Forum Logo




Kısa Sürede Vücut Geliştirmenin Püf Noktaları


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Mayıs 2023, 17:46   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Kısa Sürede Vücut Geliştirmenin Püf Noktaları




Kısa Sürede Vücut Geliştirmenin Püf Noktaları
Www.TrendForum.Net

Vücut geliştirme ya da kas geliştirme, kısacası vücudunuzda bulunan toplam kas kütlesini arttırma çabası zorlu bir uğraştır. Ciddiyetle antrenman yapmayı gerektirir; fakat ne yazık ki ciddiyet ve azim tek başına yeterli değildir. Bilgi de gerekir. Yoksa çabalarınız boşa gidecek ya da istediğiniz sonuçları vermeyecektir.

Kas geliştirmenin en kestirme yolu ağırlık çalışmaktır. Bunu, sporlar az çok ilgisi olan herkes bilir; fakat nasıl çalışılması gerektiği konusu açılınca ortaya atılan fikirler farklıdır. İyi beslenme ve istikrarlı çalışma olduğu sürece, yavaş da olsa hedefinize ulaşırsınız. Antrenman yöntemleri, insan vücuduyla ilgili yeni bulgular ortaya çıktıkça değişebilmektedir. Yeni antrenman yöntemleri bulunmakta ya da klasik yöntemlerin sanıldığı kadar etkili olmadığı ortaya çıkmaktadır.

Son yıllarda oldukça rağbet gören bir antrenman tipi “yüksek yoğunluklu” antrenmanlar serisidir. Vücut geliştirmede, antrenman yoğunluğunu arttırmanın birkaç yolu vardır. Bunlardan ilki dinlenme sürelerini azaltmaktır. Zaten ağırlık çalışmalarında toplam antrenman sürelerinin çok uzun tutulması önerilmez.

Başka bir yöntemse süper setler şeklinde ya da çaprazlama çalışmak olabilir. Bunlara ek olarak zıt hareket serileri de yapılabilir. Bu yöntemlerin her biri kendine has özellikleri olan ve kasları farklı şekillerde çalıştırmaya yönelik hareketlerdir. Klasik antrenmana kıyasla hepsinin yoğunluğu daha yüksektir.

Kas geliştirmek için uygulanabilecek bir başka yöntem de ağırlıkları yüksek, tekrar sayılarını da az tutmaktır. Bu sayede kaslar en yüksek seviyelerde uyarılmış olurken, tekrar sayıları düşük olduğu için bitkinlik daha az olacaktır.

Vücut geliştirme antrenmanlarında, yani ağırlık çalışırken dikkat edilmesi gereken bir başka unsur da, ağırlıklarla seri şekilde çalışmaktır. Ağırlığı kaldırırken, çekerken ya da iterken, yani kasların kasıldığı andaki hareket olabildiğince kısa sürmeli, kasın gevşediği andaki hareketse daha yavaş olmalı. Bu sayede negatif çalışma da sağlanmış olur ki bu da kasların gelişmesinde etkilidir.

Kas geliştirme sürecinde beslenme de çok önemlidir. Eğer ağırlık çalışıyorsanız protein ihtiyacınız artacaktır. Çalışmanızın yoğunluğuna göre protein ihtiyacınız, vücut ağırlığınızın her bir kilosu için 2 grama kadar çıkabilmektedir.

En az beslenme kadar önemli bir başka konu da uykudur. Kas gelişiminizin düzgün ve istikrarlı bir şekilde devam etmesini istiyorsanız günde en az 7, mümkünse 8 saat uyumalısınız. 7 saatten az uyumak, sağlığa zararlı olmanın dışında, kas gelişiminizi sekteye uğratabilir ve sonunda bitkin düşmenize de neden olabilir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
geliştirmenin, kısa, noktaları, püf, sürede, vücut


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Vücut Geliştirme Nedir? Vücut Geliştirme Tarihi Asi Ruh Vücut Geliştirme ve Fitness 0 02 Mayıs 2023 20:47
Karın germe ameliyatı sonrası ne kadar sürede normal hayata dönülür? Fiona Estetik ve Plastik Cerrahi 0 08 Nisan 2023 15:41
Fotoğraf çekmenin püf noktaları.. Beatrice Resim ve Fotoğraf Galerisi 0 19 Eylül 2022 16:30
Uzmanlar Açıkladı! Sırt Ağrısını Kısa Sürede Geçirmenin 6 Yolu DeepSilence Sağlık Haberleri 1 20 Mayıs 2022 20:27
Stiletto Giymenin Püf Noktaları Beatrice Giyim-Çanta-Ayakkabı 0 09 Mayıs 2022 13:53




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net