Forum Logo




Sporda Doğru Bilinen 5 Yanlış


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Mayıs 2023, 17:47   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Sporda Doğru Bilinen 5 Yanlış




Sporda Doğru Bilinen 5 Yanlış
Www.TrendForum.Net

Sporda Doğru Bilinen 5 Yanlış
www.trendforum.net


[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

İnsanlığın var oluşu kadar eski bir kavramdır spor. İlk insan avlanmak ve korunmak için hiç durmadan hareket ederek güçlü ve zinde kalmıştır. Zamanla değişik spor türleri ortaya çıkmış; insanlar bireysel olarak ya da takımla yapılan sporlara ilgi duymaya başlamıştır. Günümüzün yoğun iş temposuna yenik düşmüş ve teknolojik oyuncakların insanları koltuklara yapıştırdığı şartlarında ise spor, sağlıklı bir hayat için hiç olmadığı kadar önem kazanmıştır. Her ne kadar spor yapmak çok önemli olsa da, bilinçsizce yapılan spor yarardan çok zarar getirebilmektedir. Sizin için bu yazıda sporda doğru bilinen yanlışlardan bazılarını derledik.

1. Her Spor Türü için Isınmaya Gerek Yoktur

İster profesyonel yüzücü olun, isterseniz kendi başınıza hafif tempolu bir koşuya çıkmaya hazırlanın, her türlü sportif faaliyetten önce basit gerdirme hareketleriyle vücudumuzu ısıtarak, spora hazırlamamız gerekmektedir.

2. Faaliyet Bitince Spor Biter

10 km koşudan sonra, ya da aerobik hareketlerinin bitiminde hızlanan kalp atışınızı normale çevirmek ve adale sakatlanmalarını engellemek için en az 10 dakika boyunca esneme ve soğuma hareketleri yapılmalıdır.

3. Sağlıklı Hissetmek Spor Yapmak için Yeterlidir

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, deniz kenarında gezinti amaçlı yürüyüşle 5000 metre koşunun vücudu aynı ölçüde zorlamadığıdır. Dolayısıyla koşu, futbol, yüzme gibi ağır sporlarla uğraşmayı düşünenlerin ayrıntılı bir sağlık kontrolünden geçmeleri gerekmektedir.

4. Hızlı Kilo Kaybetmenin En İyi Yolu Spordur

Düzenli yapılan spor fit ve zinde bir vücuda sahip olmanıza yardımcı olur, fakat kilo vermenin altın anahtarı doğru beslenmedir.

5. Haftada 1 Ya Da 2 Gün Spor Yeterlidir

Sağlıklı bir hayat sürmek için sporu hayatınızın vazgeçilmez bir parçası haline getirmeniz ve her gün az da olsa düzenli olarak hareket etmeniz gerekmektedir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bilinen, doğru, sporda, yanlış


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Başkasının aklıyla doğru yapmak mı, kendi aklınızla yanlış yapmak mı? Beatrice Kafamıza Göre 8 01 Haziran 2023 14:13
Türkiye’de Bilinen Paranormal Olaylar Nimâ Parapsikoloji 0 20 Nisan 2023 13:03
Diş Hastalıkları İle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar Asi Ruh Ağız ve Diş Sağlığı 1 18 Nisan 2023 04:24
Özge Özpirinçci, minik kızıyla sporda KoJiRo Ünlülerin Dünyası 0 11 Nisan 2023 19:26
Demans Hakkında Doğru Bilinen 11 Yanlış DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:33




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net