Forum Logo




Balmumu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Ne amaçla kullanılır, yüze sürülür mü?


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By DeepSilence

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Eylül 2023, 10:23   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Balmumu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Ne amaçla kullanılır, yüze sürülür mü?




Balmumu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Ne amaçla kullanılır, yüze sürülür mü?
Www.TrendForum.Net




Alıntı:
Balmumu günümüzde pek çok alanda kullanılan ürünlerden birisi haline geldi. Arıların peteklerinden elde edilen bal mumu aynı zamanda pek çok fayda da sağlıyor. Son zamanlarda balmumu cilt bakımı için kullanır mı? sorusu herkes tarafından merak ediliyor. Balmumu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Ne amaçla kullanılır, yüze sürülür mü? İşte, balmumu hakkında merak edilenler.





Balmumu anti bakteriyel özelliğe sahiptir. Özellikle yapılan araştırmalara göre bal ve balmumu karışımının bakteri gibi mikroorganizmaların gelişimini engellediği bilinir. Bununla beraber cilt dahil olmak üzere pek çok alanda fayda da sağlar.

BALMUMU FAYDALARI NELERDİR?

Balmumu arıların petek yapmaları için karın halkalarında bulunan balmumu bezlerinden salgıladıkları yumuşak veya daha koyu renkli madde olarak bilinir.. Balmumu denildiği zaman akla arıların hazırladıkları peteklerindeki mum gelir. Bunun dışında sanayide hazırlanan maddeye de balmumu denilir.

Balmumu pek çok alanda kullanıldığı için birçok yarar sağlar. Özellikle cilt maskeleri olarak kullanıldığı zaman cilde su moleküllerini çekerek cildin zamanla nemli kalmasına yardımcı olur. Çok güzel bir kokusu olan balmumu sabun ve parfümlerin en önemli ham maddesi olarak kullanılır.

Balmumu A vitamini bakımından çok zengindir. Bu sebeple egzama, dermatit ve cilt hastalıklarında büyük yarar sağlar. Kuru cilt kaşıntılarına iyi gelen balmumu antialerjik olmasından dolayı hassas ciltler için iyi bir maddedir. Balmumu dudak kuruluğuna da iyi gelir.




BAL MUMU NE İŞE YARAR?
Balmumu özellikle kış aylarında dudakların nemlendirilmesi için kullanılan bir maddedir. Yapımı oldukça da kolaydır. Derinin doğal nem dengesini korumak pek çok kişi için kullanılabilir. Üstelik bir antioksidan olan E vitamini de eklenir ise kuru ve yıpranmış cilt için deri iyileştirici özelliği olabilir.

Sarı balmumu parke cilalamasında, heykel, bazı boya ve mum yapımında da kullanır. Pek çok yerde kullanılan balmumu arasından saflaştırılmış beyaz balmumları ise ilaç sanayide krem yapımında kullanılır.

BALMUMU NE AMAÇLA KULLANILIR?

Arı ürünü arasında bal ile balmumu çok sık kullanılır. Yapılan incelemelerde balmumumun hidrokarbonların, monoesterlerin, hidrosilesterlerin, yağ asitlerinin ve lipidlerin kompleks bir karışımı olduğu görülür.Balmumu sahip olduğu özellikler ile pek çok alanda kullanılır.

Bal mumu kullanım alanları şunlardır:

Mum yapımında
Bazı boyaların üretiminde,
Kozmetik ürünlerin üretiminde,
Arıcılıkta temel petek yapımında,
Diş tedavisinde kalıp yapımında,
Sakız üretiminde,
Hediyelik eşya üretiminde,
Heykel yapımında,
Mobilya ve zemin cilalamada,
İlaçların üretilmesi ve kaplanmasında balmumu kullanılır.





BALMUMU YÜZE SÜRÜLÜR MÜ?
Balmumu doğal bir üründür. Gıda maddesi dışında kozmetik ürünü olarak da kullanılır. Özellikle krem ve losyonlarda kullanılan balmumu cildi örten bir katman oluşturur. Balmumu cildi dış etkenlerden korur. Bu kadar sıklıkla tercih edilmesinin sebebi ise kıvam arttırıcı olması, diğeri ise saçlara ve cilde fayda sağlaması olarak bilinir.

Balmumu cilt lekeleri için ve cilt sağlığı için de doğal ve sağlıklı bir çözüm. Evde hazırlanacak özel karışım ile balmumu cilt kırışıklıklarına ve kaz ayakların azalmasına yardımcı olur. Balmumumun diğer bir faydası ise nemlendirici özelliği olmasıdır.

Cilt üzerinde bir katman oluşturan balmumu derin uzun süre nemli kalmasını sağlar. Bu sebeple de dudak balsamlarında sıklıkla kullanılır. Kuru ve tahriş olmuş ciltlerde rahatlama özelliği bulunan balmumu içeriğinde A vitamini bulunur.
PERDELER_ bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
amaçla, balmumu, faydaları, işe, kullanılır, nelerdir, sürülür, yarar, yüze


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yüzmenin Faydaları Nelerdir? Asi Ruh Vücut Geliştirme ve Fitness 0 23 Haziran 2023 18:41
Hacamatın Faydaları Nelerdir? Beatrice Alternatif Tıp - Şifalı Bitkiler 3 02 Mart 2023 17:42
Gümüş Suyu Nedir ve Faydaları Nelerdir Beatrice Alternatif Tıp - Şifalı Bitkiler 0 24 Şubat 2023 18:45
Dermovate Krem Nedir? Ne İçin kullanılır? Ne İşe Yarar? DeepSilence Genel Sağlık 0 29 Kasım 2022 13:15
Muşmulanın Faydaları Nelerdir? Beatrice Alternatif Tıp - Şifalı Bitkiler 2 07 Ekim 2022 13:48




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net