Forum Logo




Kötü tasarlanmış web sitelerinin sonucu: Sahiplerine büyük paralar kaybettiriyorlar


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 21 Haziran 2023, 23:26   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Kötü tasarlanmış web sitelerinin sonucu: Sahiplerine büyük paralar kaybettiriyorlar




Kötü tasarlanmış web sitelerinin sonucu: Sahiplerine büyük paralar kaybettiriyorlar
Www.TrendForum.Net

Kötü tasarlanış veya yavaş bir web sitesi, insanların kaçmasına ve sitenin sahibinin büyük paralar kaybetmesine yol açıyor.



Storyblock tarafından online alışveriş alışkanlıkları üzerine yapılan yeni araştırma, kötü tasarlanmış web sitelerinin ABD ve Avrupa'daki e-ticaret platformlarına 1 milyar sterlinin üzerinde gelir kaybına mal olabileceğini iddia ediyor.

Araştırmaya göre, her çevrimiçi alışveriş yapan kişi, web sitesi kullanıcı deneyiminin zayıf olması nedeniyle yılda ortalama beş kez toplam değeri 50 sterlin olan alışverişten vazgeçiyor ve alışveriş yapanların %12'si 100 sterlinin üzerinde alışveriş yapmaktan vazgeçiyor.

ABD ve Avrupa'da 6.000 tüketiciye çevrimiçi alışveriş davranışı ve web sitesi işlevselliği hakkında soruların sorulduğu bir ankette, tüketicilerin %48'i kötü web sitesi tasarımı ve kullanıcı deneyimi nedeniyle satın alma işleminden vazgeçtiklerini söyledi.

Storyblok, zayıf web sitesi işlevselliği nedeniyle satın almalardaki kaybın yıllık 1,41 milyar sterline eşit olduğunu tahmin ediyor. Sonuçlar, bir web sitesinden satın almaktan kaçınmanın ana nedenlerinin kötü site planı veya düzeni, yavaş yükleme hızları, açılır pencereler ve rekabetçi olmayan fiyatlar olduğunu gösteriyor.

Storyblok'un CEO'su ve kurucu ortağı Dominik Angerer yaptığı açıklamada “Tüketiciler gezinmesi kolay, sezgisel olarak tasarlanmış ve hızlı yüklenen web siteleri istiyor. Ancak, birçok e-ticaret web sitesi yetersiz kalıyor. Kaçırılan satışlarda müşteri başına beş satın alma çok fazla görünmeyebilir, ancak bunu işletmelerin kaçırdığı potansiyel yeni müşteri sayısına yükselttiğinizde, çok önemli miktarda para söz konusu” dedi.

Araştırmaya katılanların 18 ile 25 yaşları arasında olanları, bir e-ticaret sitesinden ayrılmanın ana nedeninin karmaşık veya modası geçmiş site tasarımları olduğunu söylüyor. Araştırma, bir e-ticaret web sitesi deneyiminin en önemli parçaların arasında sohbet botları gibi ek işlevlerin de yer aldığına işaret ediyor.

55 yaş ve üstü katılımcılar, gezinme kolaylığını ve yükleme hızlarını en önemli faktörler olarak seçiyor. Ayrıca araştırma sonuçları, vazgeçilen daha yüksek değerdeki satın alımların genellikle daha yaşlı tüketicilerden geldiğini de gösteriyor. 18 - 25 yaşındakiler için vazgeçilen ortalama sepet değeri 34 sterlin iken, daha yaşlı grup için vazgeçilen ortalama sepet değeri 60,52 sterlin.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
büyük, kaybettiriyorlar, kötü, paralar, sahiplerine, sitelerinin, sonucu, tasarlanmış, web


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
ABD’li Kongre Üyesinden Kripto Paralar İçin Olay Sözler: Umarım Sonu Olur! DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 16 Haziran 2023 10:44
HP, Büyüyen İşletmeler İçin Tasarlanmış En Sürdürülebilir Baskı Çözümlerini Tanıttı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 02 Haziran 2023 19:50
İngiliz Bağımsız Film Ödülleri sahiplerine verildi Zeytin Sinema Dünyası 0 06 Aralık 2022 16:33
Köpekler gerçekten sahiplerine benziyor Beatrice Hayvanlar Alemi 1 29 Temmuz 2022 21:46
Sizler İçin Tasarlanmış Taşınabilir Yemek Kutusu Seti ! KoJiRo Ev ve Dekorasyon 1 01 Temmuz 2022 23:55




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net