Forum Logo




WhatsApp nasıl kuruldu? WhatsApp’ın kuruluş hikayesi


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By DeepSilence

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Nisan 2023, 21:57   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
WhatsApp nasıl kuruldu? WhatsApp’ın kuruluş hikayesi




WhatsApp nasıl kuruldu? WhatsApp’ın kuruluş hikayesi
Www.TrendForum.Net

WhatsApp, en çok kullanılan mesajlaşma platformlarından biri. Bununla birlikte WhatsApp kuruluş hikâyesini sizler için hazırladık.

WhatsApp, açık ara dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformlarından biri olarak yer alıyor. Uygulama, dünya çapında biliniyor ancak uygulamayı kimin nasıl kurduğu bilinmiyor. Bizler de bu yazımızda pek çok kullanıcının merak ettiği “WhatsApp nasıl kuruldu?” sorusunu sizler için hazırladık. İşte detaylar!

WhatsApp nasıl kuruldu?

Anlık mesajlaşma platformu WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilen haberleşme platformu olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama, eski Yahoo! Çalışanları olan Jan Koum ve Biran Acton tarafından ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yer alan Santa Clara’da kuruldu.

Jan Koum, platform için WhatsApp adını seçti. Bunun nedeni de kulağa “what’s up” (naber) gibi gelmesi. Öncelikle Koum, uygulamayı 24 Ocak 2009’da kurdu. Bir ay sonra ise Koum, doğum günü olan 24 Şubat 2009’da WhatsApp Inc.’i kurdu. Ağustos ayında ise platformu iPhone için App Store’da yayınladı.

Ekim ayında ise bir diğer kurucu olan Brian Acton, eski Yahoo! arkadaşlarını 250 bin dolar yatırmaları ve statü kazanmaları için ikna etti. Bunun ardından platforma ilk olarak fotoğraf ve video dosyası gönderme özelliği geldi. Sonrasında da grup özellikleri gelmeye başladı.

2010 yılının ağustos ayında ise WhatsApp, Android sisteminde de yer aldı. 2013 yılında sesli mesaj özelliği ile karşımıza çıkan platform, zamanla daha farklı özelliklerle kendini geliştirmeyi başardı. Günümüzde de yeni özellikler gelmeye devam ediyor.

İlk olarak iPhone, sonrasında da Android ve Windows gibi işletim sistemlerine gelen platformun popülaritesi gün geçtikçe artış gösterdi. Türkiye’de ise genel olarak 2010 yılında yaygın olmaya başladı. Ülkemizde hızla popüler olan WhatsApp, kısa zamanda milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Popülerliğini korumaya devam eden platform hem iş hem de sosyal hayatta önemli bir role sahip.
Efrasiyab bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
hikayesi, kuruldu, kuruluş, nasıl, whatsapp, whatsapp’ın


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Whatsapp duvar kağıtları , Whatsapp duvar kağıtları tumblr, whatsapp arka planları tumblr Astrea Wallpaper Dünyası 120 16 Ocak 2024 23:38
WhatsApp'a yeni özellik Beatrice Whatsapp 0 24 Şubat 2023 23:54
Cumhuriyet Nasıl Kuruldu? Beatrice Cumhuriyet Tarihi 0 18 Kasım 2022 08:50
WhatsApp çökmesi Beatrice Trend Sözlük 8 25 Ekim 2022 20:48
WhatsApp Sohbetleri Android’den iOS’e Nasıl Aktarılır? KoJiRo Whatsapp 0 20 Temmuz 2022 20:10




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net