Forum Logo




Çocuklarda Nefes Alma Kardiyak Acil Durumlar


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Ocak 2024, 09:11   #1
Çevrimiçi
Çocuklarda Nefes Alma Kardiyak Acil Durumlar




Çocuklarda Nefes Alma Kardiyak Acil Durumlar
Www.TrendForum.Net

1 Yaşından Küçük Bebekler için Nefes Alma Kardiyak Acil Durumlar
Bilmeniz Gerekenler

Aşağıda kardiyopulmoner resüsitasyon (KPR) için anlatılan prosedürler KPR eğitimi yerine geçmez, en etkin ve güvenli olarak bu konuda eğitim almış kişiler tarafından uygulanabilir.

Eğer nefes darlığının nedeni boğulmaysa, sayfa 12’de BOĞULMA-1 yaşından küçük bilinci kapalı bebekler için yazılı olan prosedürleri takip edin.

Bunları Yapmayın
Eğer kalp atımı varsa göğse kalp masajı yapmayın çünkü yaparsanız atan kalbi durdurabilirsiniz.

Eğer omurilik zedelenmesinden şüpheleniyorsanız bebeğin nefes alıp almadığını kontrol etmek için başını ya da boynunu hareket ettirmeyin.

NE ZAMAN PROFESYONEL YARDIM ALMALI?

Eğer tek başınıza değilseniz biriniz acil ambulans yardımı isterken diğeri KPR’ye başlasın.

Eğer tek başınızaysanız yardım isteyin! Eğer KPR eğitimli iseniz bir dakika boyunca KPR yaptıktan sonra telefonla acil ambulans yardımı isteyin.
Eğer tek başınızaysanız ve KPR bilmiyorsanız acil ambulans yardımı için hemen telefon açın ve size söylenenlere göre hareket edin.
Bebeğinizin uyanık olup olmadığını anlamak için ya sırtını sıvazlayın ya da omzuna elinizle hafifçe vurun.
Eğer yanıt vermiyorsa, bebeği elinizle başını ve boynunu desteklerken bir bütün halinde sırtı sert bir yüzeyde olacak şekilde sırt üstü yatırın. Göğsünü açın.
Bebeğin çenesini yukarıya ve başını geriye doğru çekerek dilinin nefes borusundan uzaklaşmasını sağlayın.
Eğer omurilik zedelenmesinden şüpheleniyorsanız sadece çenesini aşağıya çekerek ağzın açık kalmasını sağlayın, başını ya da boynunu oynatmayın.
Kulağınızı bebeğin ağzına yaklaştırın ve göğüs kafesi hareketi olup olmadığını izleyin. Beş saniye boyunca nefes alıp almadığını gözleyin, dinleyin ve hissedin.
Eğer bebek nefes almıyorsa aşağıdaki şekilde suni solunuma başlayın:
Bebeğin başını bir elinizle kavrayıp sabit tutarken ağzını ve burnunu kendi ağızınızla sıkıca kapatın. Bir ya da bir buçuk dakika süren iki nefesi yavaşça arada sadece nefes almak için durarak peş peşe verin.
Eğer bebeğin göğüs kafesinin yükseldiğini görmüyorsanız gene başını kavrayın ve iki nefes daha verin.
Eğer halen göğüs kafesi yükselmiyorsa nefes yolu tıkalıdır
Eğer bebeğinizin göğüs kafesi yükseliyorsa, iki parmağınızı bebeğin üst kolunun iç kısmına hemen dirsek üstüne bastırarak 5 ile 10 saniye boyunca nabzı hissetmeye çalışın.
Eğer bebekte nabız alınıyorsa her üç saniyede bir, bebeğe tek nefes vermeye devam edin. Verilen her 20 nefes sonrasında (her bir dakikada) nabzını tekrar kontrol edin.
Bir dakika sonrasında telefonla acil ambulans yardımı isteyin. Nefes vermeye ve nabzı kontrol etmeye devam edin.
Eğer bebeğinizde nabız yoksa aşağıdaki şekilde kalp masajına başlayın:
Bebeğin başını bir elinizle tutun ve iki parmağınızı göğüs kafesinin ortasında yer alan kemiğin üstüne meme başlarının hemen altında olacak şekilde koyun. Üç saniye boyunca derinlik olarak göğüs kafesinin yarısını ya da üçte birini aşağıya itecek şekilde beş kez parmaklarınızla bastırın. Masajı düzgün ve ritmik bir şekilde parmaklarınızı göğüsten ayırmadan uygulayın.
Bebeğinize bir nefes verin ve peşinden beş kalp masajı uygulayın. Bunu 10 kez tekrarlayın.
Her 5 ile 10 saniyede bir nabız olup olmadığını kontrol edin.
Bebeğin nabzı alınana kadar ya da tıbbi yardım gelene kadar 10. ve 11. maddeleri uygulamaya devam edin. Eğer nabız alınmaya başlarsa 8. maddeyi uygulamaya başlayın.
1 – 8 Yaş Arası Çocuklar için Nefes Alma Kardiyak Acil Durumlar
Bilmeniz Gerekenler

Aşağıda kardiyopulmoner resüsitasyon (KPR) için anlatılan prosedürler KPR eğitimi yerine geçmez, en etkin ve güvenli olarak bu konuda eğitim almış kişiler tarafından uygulanabilir.

Eğer nefes darlığının nedeni boğulmaysa sayfa 18’de BOĞULMA-1 yaşından büyük bilinci kapalı çocuklar için yazılı olan prosedürleri takip edin.

Bunları Yapmayın

• Eğer kalp atımı varsa göğse kalp masajı yapmayın çünkü, yaparsanız atan kalbi durdurabilirsiniz.

Eğer omurilik zedelenmesinden şüpheleniyorsanız çocuğunuzun nefes alıp almadığını kontrol etmek için başını ya da boynunu hareket ettirmeyin.
NE ZAMAN PROFESYONEL YARDIM ALMALI?

Eğer tek başınıza değilseniz biriniz acil ambulans yardımı isterken diğeri KPR’ye başlasın.
Eğer tek başınızaysanız yardım isteyin! Eğer KPR eğitimli iseniz bir dakika boyunca KPR yaptıktan sonra telefonla acil ambulans yardımı isteyin.
Eğer tek başınızaysanız ve KPR bilmiyorsanız acil ambulans yardımı için hemen telefon açın ve size söylenenlere göre hareket edin.
Çocuğunuza hafifçe dokunun veya sarsın ve ismiyle seslenerek bilincinin açık olup olmadığını anlayın.
Eğer çocuğunuz size yanıt vermiyorsa onu bir bütün halinde başını ve boynunu kuvvetlice destekleyerek sert bir yüzey üstüne sırt üstü yatırın. Göğsünü açın.
Çocuğunuzun çenesini yukarıya ve başını geriye doğru çekerek dilinin nefes borusundan uzaklaşmasını sağlayın. Eğer omurilik zedelenmesinden şüpheleniyorsanız başını ya da boynunu oynatmadan çenesini aşağıya doğru çekin. Ağzının kapanmasına izin vermeyin.
Kulağınızı çocuğunuzun ağzına yaklaştırın ve göğüs kafesi hareketi olup olmadığını izleyin. Beş saniye boyunca nefes alıp almadığını gözleyin, dinleyin ve hissedin.
Eğer çocuğunuz nefes almıyorsa aşağıdaki şekilde suni solunuma başlayın: Çocuğun başım bir elinizle kavrayıp sabit tutarken diğer elinizin baş ve işaret parmaklarıyla burun deliklerini sıkın ve kendi ağzınızla onun ağzını tam kapatın. İki dolu nefesinizi yavaşça ve arada sadece nefes almak için durarak verin.
Eğer çocuğun göğüs kafesinin yükseldiğini görmüyorsanız gene başını kavrayın ve iki nefes daha verin. Eğer halen göğüs kafesi yükselmiyorsa nefes yolu tıkalıdır. 18. sayfaya BOĞULMA-1 yaşından büyük bilinci kapalı çocuklar için olan bölüme bakın.
Eğer çocuğunuzun göğüs kafesi yükseliyorsa iki parmağınızı onun Adem elması kemiğinin üstüne koyun. Parmaklarınızı Adem elması ile boynunun yanındaki kaslar arasındaki oluğa kaydırın ve beş ile on saniye boyunca nabzı hissetmeye çalışın.
Eğer çocukta nabız alınıyorsa her dört saniyede bir, tek nefes verin. Verilen her onbeş nefes sonrasında nabzı kontrol edin.
Bir dakika sonra telefonla acil ambulans yardımı isteyin. Nefes vermeye ve nabzı kontrol etmeye devam edin.
Eğer çocuğunuzda nabız yoksa aşağıdaki şekilde kalp masajına başlayın:

Çocuğunuzun başını bir elinizle tutun ve diğer elinizi avuç içiniz çocuğun göğüs kafesinin tam bittiği yerin iki parmak yukarısında olacak şekilde koyun. Omzunuz göğüs kafesi üzerindeki ele abanırken dört saniyede göğüs kafesinin yarısını ya da üçte birini aşağıya itecek şekilde beş kez bastırın. Masajı düzgün ve ritmik bir şekilde elinizi göğüste tutarak uygulayın.
Çocuğunuza bir nefes verin ve peşinden beş kalp masajı uygulayın. Bunu 10 kez tekrarlayın.
Her 5 ile 10 saniyede bir nabız olup olmadığını kontrol edin.
Çocuğunuzun nabzı alınana ya da tıbbi yardım gelene kadar 10. ve 11. maddeleri uygulamaya devam edin. Eğer nabız alınmaya başlarsa 8. maddeyi uygulamaya başlayın.

alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
acil, alma, Çocuklarda, durumlar, kardiyak, nefes


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Çocuklarda tuvalet eğitimi DeepSilence Anne ve Çocuk 0 29 Haziran 2023 15:44
Odaklı Nefes Alma Asi Ruh Vücut Geliştirme ve Fitness 0 29 Nisan 2023 15:13
Nefes alarak rahatla: Nefes meditasyonunun 7 faydası DeepSilence Kişisel Gelişim 2 03 Nisan 2023 08:07
Duygular nefesi, nefes duyguları etkiler: Doğru nefes alarak ‘an’a huzur davet edin DeepSilence Kişisel Gelişim 0 01 Aralık 2022 11:36
Çocuklarda Zeka Geriliğinin Nedenleri Beatrice Anne ve Çocuk 0 12 Ekim 2022 18:41




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net