Forum Logo




Osmaniye İli Hakkında Herşey


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Temmuz 2023, 10:00   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Osmaniye İli Hakkında Herşey




Osmaniye İli Hakkında Herşey
Www.TrendForum.Net

TARİHÇE



Anadolu; iklimi, akarsuları, ormanları, madenleriyle tarihin her döneminde cazibe merkezi olmuş; birçok devlet bu topraklara sahip olmak için birbirleriyle savaşmışlardır. Bu nedenle Anadolu pek çok istilâ ve savaşlara şahit olmuştur. Tarihin akışı içerisinde Hititler, Asurlar, Persler, Romalılar, Bizans ve Türkler Anadolu’ya sahip olmuşlardır.


Çukurova’nın doğusunda yer alan Osmaniye ilimiz, binlerce yıl yerleşim görmüştür. Buraların tarihi, bilinen en eski dönemlere kadar uzanmaktadır. İlk çağlardan itibaren Hitit, Asur, Pers, Grek, Roma, Bizans gibi devletler ile bazı kavimlerin yaşayışlarına sahne olmuştur. Daha sonra Emevi ve Abbasilerin yaşadığı bu topraklara, Türklerin Anadolu’yu fethi ile 1080 yıllardan itibaren Türk aşiretleri gelmiştir.12 yy. başlarından itibaren bölge Türk yurdudur.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

 
Alıntı ile Yanıt

Alt 02 Temmuz 2023, 10:01   #2
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Osmaniye İli Hakkında Herşey




YEMEK



Meşhur Yemekleri; Yaprak Sarması, Bazlama, Lahana Sarması, Etli Kömbe, Dolma, Kaburga Dolması, Teleme, Zorkun Tava, Tavuk Doldurma, Sıkma, Tirşik, Yüksük Çorbası, Kabak Çiçeği Dolması, Maluta, Ispanak Kavurma, El Turşusu, Kete, Pirpirim Çorbası, Tutmaç, Pirpirim Cacığı, Ekşili Kömeç, Toğga, Süllüm, Çakıldaklı Çorba, Söğürme, Dövmeli Yoğurtlu Çorba, Tarhana Çorbası, Bayram Kömbesi, Yoğurt Tatlısı, Halka Tatlı, Osmaniye Fıstıklı Burma TatlıSI, Yağlı Ballı, Karakuş Tatlısı, Kadayıf Tatlısı, Bal Kabağı Tatlısı, Bici Bici, Asıda Tatlısı, Elmalı Tatlı, Sarı Burma Tatlı, Osmaniye Simidi, Karakuş Tatlısı, Yoğurtlu Kömbe, İncir Tatlısı, Osmaniye Fıstıklı İrmik Tatlısı

Meşhur İçecekleri; Meyan Kökü Şerbeti, Yayık Ayranı, Gül Şerbeti, Böğürtlen Şurubu


 
Alıntı ile Yanıt

Alt 02 Temmuz 2023, 10:02   #3
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Osmaniye İli Hakkında Herşey




GEZİLECEK YERLER



Gezilecek yerleriyle dikkat çeken Osmaniye'de, 7 ilçe, 9 belde ve 161 köy vardır. Ceyhan Nehri havzasında yer alır. Türkiye'nin 80. ili olan daha eski zamanlarda ismi Cebelibereket ve Adana’ya bağlı bir ilçe olan Osmaniye, 26 Ekim 1996’da il statüsüne kavuşmuştur. Tarih boyunca çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan ve Güneydoğu Anadolu’nun giriş kapısı olarak tanımlanan Osmaniye’nin gezilecek tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgileri sizler için derledik…

HARUNİYE KALESİ(HARUN REŞİT KALESİ)
KASTABALA ANTİK KENTİ
KARATEPE AÇIK HAVA MÜZESİ
KARAÇAY ŞELALESİ
KIRMITLI KUŞ CENNETİ
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 02 Temmuz 2023, 10:03   #4
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Osmaniye İli Hakkında Herşey




KÜLTÜR

OSMAN TAŞKAYA (ÂŞIK FEMANİ)

1942 yılında Osmaniye-Kadirli Azaplı Köyü’nde doğdu. İlkokul mezunu. Evli, dört çocuk babasıdır. Osmaniye’nin en tanınmış halk aşığıdır. Ünü yurdun her yanına yayılmıştır. Şiirlerinde Feymani ‘nin yanı sıra “Çoban Osman, Osman, Çoban” mahlaslarını da kullanmıştır. Günümüzde Karacaoğlan geleneğinin en usta temsilcisidir. Âşık Feymani yurtdışında, Türk Cumhuriyetleri’nde ve bir çok Avrupa ülkelerinde konserler vermiştir. Hakkında doktora ve bitirme tezleri çalışmaları yapılmıştır.
Âşık Feymani adına Osmaniye’de her yıl şenlikler yapılmaktadır. Ülkemizde genellikle insanların kıymeti öldükten sonra anlaşılır Üstat Feymani yaşarken geleneksel olarak adına şenlikler düzenlenen tek aşığımızdır.1997 yılında düzenlenmeye başlayan şenlik 2006 yılında. Dokuzuncusu kutlanacaktır Feymani şenlikleri yine OFAD tarafından düzenlenecektir. Yayınlanmış çok sayıda eseri olan Âşık Feymani Ustanın birçok türküsü TRT repertuarına alınmıştır.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
hakkında, herşey, osmaniye, İli


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Rize İli Hakkında Herşey DeepSilence Karadeniz Bölgesi 2 02 Temmuz 2023 09:59
Trabzon İli Hakkında Herşey DeepSilence Karadeniz Bölgesi 4 02 Temmuz 2023 09:56
ORDU İli Hakkında Herşey DeepSilence Karadeniz Bölgesi 2 02 Temmuz 2023 09:32
Diyarbakır İli Hakkında Herşey DeepSilence Güneydoğu Anadolu Bölgesi 4 02 Temmuz 2023 01:05
Sivas İli hakkında herşey DeepSilence İç Anadolu Bölgesi 4 01 Temmuz 2023 22:35




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net