Forum Logo




Kaplıcaların sağlığa 5 faydası

Alternatif Tıp ve Şifalı Bitkilerin faydaları ve zararları ile ilgili bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 13 Aralık 2022, 19:01   #1
Çevrimiçi
Kaplıcaların sağlığa 5 faydası




Kaplıcaların sağlığa 5 faydası
Www.TrendForum.Net

Stresi azaltmaya yardımcı olur

Kaplıcalar rahatlama ile eş anlamlıdır, çünkü kendinizi günlük hayatın işlerinden geçici olarak uzaklaştırmanıza ve dolayısıyla zihninizi rahatlatmanıza ve stresten uzaklaşmanıza olanak tanır.

Bir Japon çalışması, 3 binden fazla işçiyi inceledikten sonra düzenli olarak kaplıcaya gitmenin fiziksel ve zihinsel sağlıkta önemli bir iyileşme oluşturduğunu gösteriyor. Araştırmada genel sağlığın iyileşmesinin yanı sıra stres seviyelerindeki keskin düşüş ve uyku kalitesinin arttığı da kaydedildi.

Solunum sağlığını iyileştirir

Başlangıçta kaplıcaların birincil görevi, solunum sorunları olan kişilerin durumlarını iyileştirmelerine yardımcı olmaktı. Bugün kaplıcalar birçok dalda genişlemiş olsa da bu ana faydalardan biri olmaya devam ediyor.

Bunu mümkün kılan tam olarak solunum sistemini hedefleyen daha spesifik tedavilerin uygulanacağı sulardır. Belirli bir yerin termal sularında en çok bulunan minerale bağlı olarak, faydaları daha özel olabilir, ancak genel olarak hepsi mukusu sulandıran, daha iyi çıkmasına yardımcı olan ve akciğer kapasitelerini geliştiren bir damar genişletici rol oynar.

Ek olarak, bağışıklık sistemini güçlendirir ve böylece mevsimsel rahatsızlıklara karşı vücut direncini artırır.

Kan dolaşımını iyileştirir

Termal sular kan akışını ve dolaşım sistemini de iyileştirebilir. Termal su ile doldurulmuş yüzme havuzlarında yürümek ve dolaşımı yeniden harekete geçirmek için tasarlanmış bazı mesaj türleri etkilidir.

Cildi sağlığını geliştirir

Kaplıcalarda yapılabilecek bazı aktiviteler arasında saunalar, Türk hamamları ve ısıtmalı havuzlara dalış gibi ısı kullanımı yer alır. Serbest bıraktıkları buharlar gözenekleri açar ve cildi arındırarak yüze yeni bir parlaklık verir.

Bazı masajlar ayrıca selüliti önlemeye ve vücut yüzeyini gözle görülür şekilde iyileştirmeye yardımcı olur.

Ruh halini iyileştirir

Bir stres döneminden sonra kaplıcaya gitmek beyin tarafından bir bonus olarak görülğr ve bu da bir dinginlik hissini tetikler.

Bu ruh halini daha da artırmak istiyorsanız, tedavilere masajları dahil etmeyi unutmayın, çünkü bilimsel araştırmalara göre, bunlar mutlulukla ilişkili hormonlar olan dopamin ve serotoninin salgılanmısını uyarırlar.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
faydası, kaplıcaların, sağlığa


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sağlığa zararlı olduğunu düşündüğünüz hangi gıdaları tüketmekten kaçınıyorsunuz? Beatrice Trend Sorular 10 27 Aralık 2023 21:39
16 saat aralıklı oruç sağlığa en faydalı yöntem olabilir Beatrice Sağlık Haberleri 2 02 Kasım 2022 21:15
Oruç İbadetinin Hikmet ve Faydası Nedir? Beatrice Ramazan ve Oruç 0 07 Ekim 2022 11:34
Kitap Okumanın Kanıtlanmış 15 Faydası Beatrice Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 3 02 Ekim 2022 21:47




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net