Forum Logo




Aşırı Eleştirel Ebeveynler Tarafından Yetiştirildiğinizi Gösteren 9 İşaret

Anne ve Çocuk Aile ilişkileri, çocuk sağlığı ve çocuklara dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Şubat 2024, 10:39   #1
Çevrimiçi
Aşırı Eleştirel Ebeveynler Tarafından Yetiştirildiğinizi Gösteren 9 İşaret




Aşırı Eleştirel Ebeveynler Tarafından Yetiştirildiğinizi Gösteren 9 İşaret
Www.TrendForum.Net

Anne ya da babanızın sizi çok eleştirdiğini düşünüyor musunuz? Bu yazımızda aşırı eleştirel ebeveynler tarafından yetiştirilmenin 9 işaretini inceleyeceğiz.



Eleştirel bir ebeveyn tarafından büyütülmek gelecekteki kişiliğinizi kötü etkileyebilir. Eleştirel ebeveynler tarafından yetiştirilen çocuklar büyüdüklerinde benzer özellikleri paylaşma eğilimindedir. Bu etkiler sadece görülmekle kalmaz, aynı zamanda ölçülebilir. Araştırmalara göre aşırı eleştirel ebeveynlerin, çocukları üzerinde büyük etkisi var. Öyle ki bu çocuklar, yetişkinlik dönemlerinde kendileriyle ve başkalarıyla içten içe mücadele etme eğiliminde oluyorlar. Bu yazımızda eleştirel ebeveynler tarafından yetiştirilen çocukların ileride yaşayabilecekleri sorunlardan bahsedeceğiz.

1. Duygularınızı dengelemekte zorlanıyorsunuz



Aşırı eleştirel ebeveynlerle büyüyenler, duygularını dengelemekte zorlanabilirler. Bu da ani ruh hali değişimleri yaşamalarına sebep olabilir.

2. Kendinize güvenmekte zorlanıyorsunuz



Doğduğumuz andan itibaren ebeveynlerimizle olan iletişimimiz aracılığıyla benlik ve benlik saygısı duygularını geliştiririz. Bir bakıma ebeveynlerimiz bize kendimize nasıl güveneceğimizi gösterir. Bununla birlikte, ebeveyniniz aşırı derecede eleştirel olması kendinize bakış açınıza zarar verebilir.

3. Başkalarına güvenemiyorsunuz



Üstteki maddeye ek olarak, ebeveynlerimizle olan iletişimimiz başkalarına nasıl güveneceğimizi de etkiler. Ebeveynlerimiz bizi sürekli eleştiriyor ve kendimizi her zaman kötü hissettiriyorsa, bu gelecekte başkalarına güvenmemizi çok daha zorlaştırabilir.

4. En küçük değişimden bile korkuyorsunuz



Hayatınızda küçük şeylerin bile değişmesinden korkuyor musunuz? Bilinmeyenden çekinmek, aşırı derecede eleştirel bir ebeveyne sahip olmaktan kaynaklanabilir. İçten içe hayatın zorluklarıyla başa çıkamayacağınızı düşünebilirsiniz. Çünkü aşırı eleştirel ebeveynler, siz hayatı henüz tanımaya yeni başlamışken özgüveninizi zedelemiş olabilir.

5. Hata yapmak dayanılmazdır



Aşırı derecede eleştirel bir ebeveyne sahip olduğunuzda en ufak bir hata bile dünyanın sonu gibi gelebilir. Diğer insanlara karşı nazik ve hoşgörülü iken kendinize katı olabilirsiniz.

6. Fazla mükemmeliyetçisiniz



Eleştirel ebeveynleri olan birçok çocuk, fazla mükemmeliyetçilikten muzdariptir. Onların zihninde, eğer mükemmel olabilirlerse, eleştirilecek hiçbir şey kalmaz. Ne yazık ki mükemmellik diye bir şey yoktur, dolayısıyla bu ulaşılamaz standart hayatı daha da zorlaştırır.

7. Sürekli özür dileme ihtiyacı hissediyorsunuz



Her zaman özür mü diliyorsun? Aşırı eleştirel bir ebeveynle büyüdüğünüzde, yaptığınız hiçbir şeyin yeterli olmadığını hissedebilirsiniz. Küçücük bir yanlış yaptığınızda bile durmadan özür dilemenizin sebebi bu olabilir.

8. Aşırı savunmacısınız



Aşırı eleştirel ebeveynler tarafından yetiştirilmeniz ileride gergin olmanıza sebep olabilir. Savunmacı hissedebilir ve eleştirilere büyük tepkiler verebilirsiniz, çünkü buna alışmışsınızdır.

9. Sosyal anksiyete yaşıyorsunuz



Aşırı eleştirel ebeveynlerle büyüyen birçok insan, sosyal anksiyete ile mücadele eder. İnsanların yanında aşırı tetikte olmaya alıştığınız için bu duygu hayatınızda kalıcı bir hale gelir. Bu yüzden sosyalleşmek zorlaşır.

Öykü Demirağ
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aşırı, ebeveynler, eleştirel, gösteren, tarafından, yetiştirildiğinizi, İşaret


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Aşırı ilgi gösteren flört sıkıcı mıdır, ideal midir? Beatrice Trend Sorular 13 11 Mart 2024 22:56
İyi Bir Ebeveyn Olduğunuzu Gösteren 7 İşaret KoJiRo Anne ve Çocuk 0 11 Şubat 2024 10:20
Küfretmenin Ruh Sağlığına İyi Geldiğini Gösteren 11 İşaret Asi Ruh Psikiyatri 5 31 Mayıs 2023 11:09
Tam Bir Yay Burcu Olduğunu Gösteren 12 İşaret Asi Ruh Yay 0 30 Mart 2023 22:07
Makyaj ve Bakım Ürünlerinizin Bozulduğunu Gösteren 4 İşaret KoJiRo Saç ve Makyaj Dünyası 0 30 Temmuz 2022 15:32




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net