Forum Logo




Charlotte Hornets: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Haziran 2022, 14:03   #1
Çevrimiçi
Charlotte Hornets: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi




Charlotte Hornets: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi
Www.TrendForum.Net



Eurohoops Fırın, Charlotte Hornets’ın yaz döneminde izlemesi gereken yol haritasını çiziyor.

by Berkay Terzi / [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

2021-22 NBA sezonunun sona ermesine artık oldukça kısa bir süre kaldı ve 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan 2022 NBA Draftıyla birlikte off-season dönemi hız kesmeden başlayacak.

Her yıl olduğu gibi bu off-season döneminde de takımların önünde birçok soru işareti mevcut. Biten kontratlar, draft seçimleri, free agent hamleleri ve daha fazlası… Biz de off-season dönemine girmeden önce takımların durumunu değerlendirdik ve her ekibe birer yol haritası hazırladık.

Eurohoops Fırın, Charlotte Hornets‘ın yaz döneminde izlemesi gereken yol haritasını çiziyor.

2021-22 sezonunda ne yaptılar?

Şu anda NBA’in en genç 10 kadrosundan birine sahip olan Hornets, sezona beklenti içerisinde giriş yaptı. Beklenti, yapılanmanın doğru yolda gittiğini kanıtlamaktı. Genç oyuncuların yanında Hayward, Rozier, Oubre gibi ligde belli bir noktaya gelmiş isimlerle playoff yapmak en büyük hedefti. 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile başlayan sezon, ilerleyen aylarda son derece inişli çıkışlı bir şekilde seyretti. Sezon sonunda puan tablosuna baktığımızda, Hornets 43 galibiyetle 10. sırada yer alıyordu.

Hayaller, play-in turnuvasında iki maç kazanıp artık playofflara atılmaktı ancak ilk maçta 29 fark yiyen Hornets, sezonu kapattı. Her şeye rağmen, bu takım %52 galibiyet yüzdesiyle 43 maç kazandı ve doğru yolda ilerlediğini kanıtladı. Play-in turnuvasının ardından koç James Borrego kovuldu. 2021 Draftında alınan gençlere şans vermemesi, bunda büyük bir etkendi. Hornets, şimdilerde yine ilk turdan iki seçim yapacak ve bu sefer çaylakların gelişimine katkıda bulunacak bir koç arayışında.

2022-23 Off-Season Özeti

Draft Hakları: 13. sıra, 15. sıra ve 45. sıra
Maaş Boşluğu: -22.6 milyon dolar (tahmini)
Biten Kontratlar: Miles Bridges, Montrezl Harrell, Isaiah Thomas, Cody Martin

Takım İhtiyaçları

Tempoya ayak uyduracak pivot
Yedek oyun kurucu
Kısa savunmacıları

Oyuncu Grubu



2: Takım Opsiyonlu Kontrat



Ufukta Bekleyen Belirsizlikler

Pivot Sorunu Nasıl Çözülecek? – Charlotte’un bir pivot aradığı gerçek. Pota altında Mason Plumlee yer aldığında işler onlar için epey zorlaşıyor. Daha savunmacı, daha mobil isimleri öncelik listesinde başa yazmak lazım ancak şöyle bir sorun var: Piyasadaki isimler sınırlı, Hornets’ın da maaş bütçesi dolu durumda. Örneğin Ayton, Hornets için harika bir senaryo ancak sign&trade ile almaları gerekecek ve kimi verecekler? Hem Hornets’ın yollamak isteyeceği, hem de karşıdaki takımın ilgisini çekecek birisini bulmak biraz zorluyor. Miles Bridges’ı ellerinde tutacaklarını varsayarak konuşuyorum tabi ki. Diğer serbest oyunculara baktığımızda ise birçok isim kenardan gelip 20 dakika alacak kapasitede. Bir takımın ilk beş pivotu olacak yetenekte değiller. O yüzden Hornets’ı zor günler bekliyor. Ben, drafttan buraya bir ekleme yapacaklarını ve serbest oyuncu piyasasından da Ayton dışında kalan en iyi seçeneği alacaklarını düşünüyorum.

Miles Bridges Kalacak mı? – Hornets, 24 yaşındaki oyuncunun bird haklarını elinde bulunduruyor. Yani maaş limitinin üstünde olsalar bile istedikleri gibi kontrat verebiliyorlar ve başka bir takımla anlaşırsa, o maaşı eşleyip takımda tutma imkanına sahipler. Bu sezon büyük bir çıkış yakalayan Bridges, All-Star statüsüne yakın bir oyuncu olduğunun sinyallerini verdi. Hatta şartlar oluşursa, onu All-Star kadrolarında bile görebiliriz. Bu yüzden, Charlotte gibi organizasyonlar mızmızlık edip istenen parayı vermeyecek olanağa sahip değil. Atletik forvetin elini kolunu sallayarak kulüpten çıkmasına göz yummak mantık yaratmıyor. Miles, yüksek ihtimalle önümüzdeki sezon da bu formayı terletecek.

Yeni Koç Gençlere Şans Verecek mi? – Geçtiğimiz sezon 2021 NBA Draftının ilk turunda seçilen James Bouknight ve Kai Jones, koca sezonda yalnızca 367 dakika şans buldu. Bu sezon da ilk turda iki seçim hakkına sahipler fakat gençleri seçip kadroda bulundurmak bir şeye fayda etmiyor. Bu isimlere şans verecek bir koç lazım. James Borrego bu yüzden gönderildi ve en güçlü adayın Kenny Atkinson olacağı söyleniyor. Atkinson, gençlerle iletişimi kuvvetli ve onların gelişimine katkıda bulunabilen bir koç. Bunu daha önce çalıştırdığı Brooklyn takımlarında net şekilde görmüştük. Üstelik iki sezondur Ty Lue ve Steve Kerr’ün yanında kendini iyice geliştirdi. 55 yaşındaki çalıştırıcı, bu yüzden en doğru seçim olacaktır kulüp için. Atkinson’ın tekrardan kendi takımını yönetme vakti yaklaşıyor.

Potansiyel Free Agent Hedefleri

Deandre Ayton – Deandre Ayton, muhtemelen şu aralar Charlotte’un rüyalarını süslüyordur. Çünkü onlar için piyasadaki en ideal uzun Ayton. Mobil, tempolu basketbola uygun, iyi boyalı alan savunmacısı ve P&R partneri. Fakat Ayton’ı almak için çözüm üretmeleri gerekecek çünkü maaş bütçesi eksilerde. Sign&trade’de maaşları denkleştirecek parçaları var ama Phoenix’in ilgisini çekeceğinden emin değilim. Hornets, Ayton için bir aday ama en güçlü aday değil.

Nicolas Claxton – Brooklyn’in 23 yaşındaki uzunu, aslında Charlotte’un aradığı uzun tipine yakın. Atletik, iki çember arasını hızlı geçiyor ve çember koruyabiliyor fakat Claxton’ın, bir takımın ilk uzunu olabilecek kapasiteye gelmesi için biraz daha zaman gerekebilir. NBA’deki 4. sezonuna girecek olmasına rağmen hala ham bir genç. Genel olarak fiziğini güçlendirmesi gerek, faul probleminden kaçınması gerek. Yine de 20 dakika civarı oynatılabilir. Ayak çabukluğu da bir diğer ilgi çekici özelliği.

Isaiah Hartenstein – Clippers‘ın yedek uzunu Hartenstein, bu yaz serbest kalan pivotlardan birisi olacak. Henüz 24 yaşında, fırsat bulması halinde kariyerinde ikinci bir sıçrama yapabilir ve geleneksel uzunlara nazaran modern basketbola daha yatkın. Hartenstein, aldığı sınırlı sürelerde istatistik kağıdını doldurmayı başardı. Sistem içerisinde pas aksiyonlarına dahil olabilmesi onun hanesine artı yazıyor. Ayrıca savunmada o kadar hantal değil. Zaten uzun arayan Charlotte’un denemek isteyebileceği profilde.

Delon Wright – 30 yaşındaki çift yönlü guard, bu sezon Trae Young’ın arkasında kaldı ve Atlanta’da inişli çıkışlı bir görüntü çizdi. Fakat bulduğu şansları iyi değerlendiren Wright, bu sezon daha fazla forma giyeceği bir yere gitmeyi tercih edebilir. Aranan saha içi lider değil ama yeterli düzeyde bir karar verici. Top elinde değilken de sahada varlık gösterebilmesi değerli. Savunmada da Hornets’in ihtiyaç duyduğu perde önü savunmacısı olabilir, hatta bazı kanatlarla da eşleşiyor

Gary Harris – 27 yaşındaki kanat oyuncusu Gary Harris, asla beklenen oyuncuya dönüşemedi ama Orlando’da kendini tekrardan bularak her halükarda yararlı bir parça olduğunu kanıtladı. 3&D rolüne yakın bir konumda duruyor ama hücumda bir miktar topla oynayabiliyor olması değerli. Kontratı sona eren Harris, daha rekabetçi bir takıma gitmeyi planları arasında ilk sıraya koyabilir ama Hornets da onun için iyi bir seçenek. Oyunun iki yönünde de pozitif etki yapmayı başarıyor ve Hornets’ın bu tarz perimetre savunmacılarına çok ihtiyacı var.

Wesley Matthews – 35 yaşındaki veteran kanat, hala NBA rotasyonlarında iş yapabiliyor. Bu sezon Milwaukee’de 20 dakika süre bulan Matthews, Hornets için aranan kısa savunmacılarından.

Potansiyel Draft Hedefleri

Jeremy Sochan – Charlotte, 2021-22 NBA sezonunu en kötü 10 savunma takımı arasında bitirdi. Takımda pozitif savunmacı olan birkaç isim var yalnızca. O yüzden bu konuda hazır katkı alabilecekleri bir adaya yönelebilirler. 19 yaşındaki forvet Jeremy Sochan, güçlü fiziği ve savunma çok yönlülüğü sayesinde sınıfının en iyi savunmacıları arasında gösteriliyor. 206 cm boyundaki genç isim, kolejde 1’den 5’e herkesi savunuyordu ve takımına büyük bir etki yaptı.

Mark Williams – Charlotte’un 13 ve 15. sıralarından iki seçim hakkı var ilk turda. Bu, pota altına ekleme yapmak için harika bir fırsat. Tabi ki bir çaylak oyuncunun gelip tüm sorunu çözmesi oldukça düşük ihtimal ancak takım ihtiyaçlarını da gözetmek lazım. Mark Williams, draftın en iyi çember koruyucularından birisi ve bir miktar mobiliteye sahip. O yüzden Charlotte’un denemek isteyeceği bir kumar olabilir. Eğer tutarsa 20 dakikaya yakın süre bulacaktır.

Ochai Agbaji – Nijerya asıllı 22 yaşındaki kanat, eğer Hornets hazır katkı almak ister ve güvenilir bir ismi tercih ederse, eldeki en iyi opsiyonlardan birisi. Hücumda yaşadığı gelişim sayesinde lotaryaya kadar sıçradı ve Kansas’ı şampiyon yaptı. NBA’de 3&D rolüne oturabilecek fizik gücü yüksek şutör bir kanat oyuncusu.

Tari Eason – 21 yaşındaki forvet oyuncusu, iki yönlü oyun profiline sahip. Şutunda hala biraz gelişim ve istikrara ihtiyaç duyuyor ama atletik, topu yere vurup potaya gidebiliyor. Savunmada ise fizik gücüyle gözle görülür şekilde etki yapıyor. 3 ve 4 numarada kenardan gelip süre bulabilir. Özellikle de Hayward’ın sakatlık problemlerini düşünürsek…

TyTy Washington – 15. sıradan da seçim yapacak olan Hornets, burada potansiyelden çok takım uyumu odaklı hareket edebilir. Kentucky çıkışlı TyTy, bu draftta pick&roll oyunlarını en iyi yönlendiren guardlardan birisi. Saf bir oyun kurucu değil, iki guard pozisyonunu da oynuyor ama oyun kurma potansiyelini de en iyi gösteren isimlerden. Hornets’ın bir yedek oyun kurucuya ihtiyacı varken, belki TyTy’a yönelebilirler.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
charlotte, dönemi, hornets, rehberi, takım, yaz, Öncesi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
New York Knicks: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 06 Haziran 2022 15:19
Charlotte’ta Arayış Sürüyor: Koç Pozisyonu İçin En Ciddi Aday Warriors’tan! KoJiRo Basketbol 0 04 Haziran 2022 17:55
Washington Wizards: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 03 Haziran 2022 20:15
Portland Trail Blazers: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 01 Haziran 2022 21:50
Şarlot Pastası (charlotte) Roronoa Zoro Tatlılar 3 09 Mayıs 2022 12:42




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net