Forum Logo




Russell Westbrook ve Diğerleri


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Haziran 2022, 12:08   #1
Çevrimdışı
Russell Westbrook ve Diğerleri




Russell Westbrook ve Diğerleri
Www.TrendForum.Net

Russell Westbrook ve Diğerleri: NBA’de Hayal Kırıklığı Yaşayan 4 İsme Hayali Takas Senaryoları



Eurohoops Fırın, takımlarında sonuç vermeyen isimlere yeni takas senaryoları oluşturuyor.

by Berkay Terzi / [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

2021-22 NBA sezonu, takımlar için hayal kırıklıklarıyla doluydu. Takasla gelip bekleneni veremeyen isimler, yeni kontrat alıp düşüşe geçenler, sakatlıkları sebebiyle sahaya çıkamayanlar ve daha fazlası…

Hal böyle olunca, takımların kanayan yarasına derhal çözüm bulmayı gaye edinen taraftarlar ve basketbolseverler direkt olarak takas senaryolarında alıyor soluğu. Biz de oturduk ve bu sezon farklı yönlerden beklenti altında kalan 4 isme çözüm yolu aradık.

Eurohoops Fırın, takımlarında sonuç vermeyen isimlere yeni takas senaryoları oluşturuyor.



Gözden Düşenlerin Takası

Sacramento Kings: Duncan Robinson
Charlotte Hornets: Richaun Holmes
Miami Heat: PJ Washington

Duncan Robinson’a verilen 5 yıl 90 milyon dolarlık kontrat, Miami Heat için bir hataydı. Belki o gün verilmesi gerekiyordu ama günümüzden baktığımızda elde kalan bir kontrat olduğu kesin. Neyse ki, şapkadan Max Strus çıktı ve Robinson faciasını maskelemeyi başardı.

28 yaşındaki Duncan Robinson, 2022 playofflarında neredeyse hiç süre bulamadı ve bir maç dışında ortalarda yoktu. Şimdilerde, Pat Riley’in bir fırsat geçmesi halinde Robinson’ı gönderecek olması sürpriz değil. Hazır Max Strus da çıkış yakalamışken, Duncan şu anda fazlalık konumunda. Fakat kontratından ötürü elden çıkarmak biraz yorucu olabilir.

Önümüzdeki sezon 16.9 milyon dolar kazanacak olan Duncan Robinson, aslında ligde hala alıcı bulabilir. Bunun sebebi, Davis Bertans gibi sert düşüş yaşamış olmaması. Formsuz haline rağmen, %37.2 ile maç başına 2.9 üçlük isabeti buluyor ve hala topsuz aksiyonlarda büyük bir tehdit yaratıp ekstra savunmacıları üstüne çekiyor. Bundan ötürü, şutör arayan takımlar için hala bir hedef halinde.

Şut ve alan paylaşımına en çok ihtiyaç duyan takımlardan birisi ise kuşkusuz Sacramento Kings. De’Aaron Fox ve Domantas Sabonis ikilisinin yanına drafttan Jaden Ivey’i eklemek isteyen Kings camiası, bu üçlüyü yan yana koyması halinde şutör nitelikli rol oyuncularının özlemini çekecek. O yüzden, Kings iyi bir aday olabilir Robinson takasında.

Zaten bir playoff takımı olmadıkları için, playoff savunmasında zaaf yaratması onlar için önem arz etmiyor. Sacramento için önemli olan, onları playoffa sokacak parçaları bulmak. Robinson da kendi uzmanlık alanında yeterli katkıyı verebilir. Kings’in elden çıkaracağı isim ise, son zamanlarda gözden bir hayli düşen Richaun Holmes.

2022-23’te 11.2 milyon dolar kazanacak olan Holmes, bu sezon saha içinde olduğu kadar saha dışındaki sorunlarla da uğraştı. Yeni koç Mike Brown’ın Holmes’ü kendi sisteminde isteyip istemeyeceği ise tam bir muamma. Fakat son 6 senesini Golden State Warriors’ta geçirmiş olan bir koç, kadrosunda Robinson gibi bir şutör görmek isteyebilir. Çünkü kadroda neredeyse hiç hareket şutörü yok. Bu da hücumun dinamizmini olumsuz etkiliyor. Robinson’ın Sabonis ile oynayacağı dribble handoff aksiyonları ilgi çekici.

Olaya Charlotte cephesinden bakacak olursak, onlar da eksik oldukları pota altı bölgesine takviye yapmış oluyor. Holmes, ligin atletik ve mobil pivotlarından birisi. Sahada bazen küçük kalsa da son derece mücadeleci ve Hornets’ın temposuna uyum sağlayabilecek nadir parçalardan. Holmes’ün 2020-21 sezonundaki haline dönmesini umut ederek bu hamleyi yapacaklar. Elden çıkaracakları kişi ise PJ Washington.

24 yaşına girecek olan Washington, ilk iki yılını başarılı şekilde geçirse de, üçüncü sezonunda yaşadığı saha dışı sıkıntılar onda düşüşe sebep oldu. Diğer iki isim gibi Washington da takımında gözden düşmüş bir isim. Dahası, 2023 yazında serbest kalacak ve Hornets, Washington’ın kontrat durumuyla uğraşmak istemeyebilir.

Miami bu takası neden yapıyor? İlk olarak tabi ki Robinson’ın kontratından çıkmak için. İkinci olarak ise PJ Tucker artık yaşlanıyor. Kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi lakin daha kaç yıl Miami 4 numarasını götüreceği belli değil. O yüzden Tucker sonrası dönemi düşünerek oraya benzer profildeki Washington’ı eklemek mantıklı olabilir.



Üçlü Takasta Değişim Rüzgarları

Phoenix Suns: John Collins
Toronto Raptors: Deandre Ayton
Atlanta Hawks: OG Anunoby

2018 NBA Draftının ilk sıra seçimi Deandre Ayton, çaylak kontratının ardından Phoenix’ten ayrılmaya artık çok yakın. 24 yaşına girecek olan pivot, takımdan istediği maaşı alamayacak gibi duruyor ve yeterince değer görmediğini düşünüyor. Bu sezon, 2021 playofflarından sonra beklenen çıkışı gerçekleştiremedi ve sezon içerisinde de takımla sorunlar yaşadı. Bu birlikteliğin devam etmesi artık düşük olasılık.

Tabi ki Phoenix, Ayton’ın kulüpten elini kolunu sallayarak çıkmasına razı olacak değil. Karşılığında illa ki bir şeyler alacaklar.

Ayton takasında ortaya birçok isim atılıyor. Onlardan birisi de John Collins. 24 yaşındaki uzun, artık Atlanta’da istediği rolü bulamıyor ve takımın Capela-Collins ikilisini ayırmaya sıcak baktığı bir süredir biliniyor. Bu takas, Atlanta için bir fırsat. Fakat alacakları isim Ayton değil. Toronto’nun takası gündemde olan iki yönlü forveti OG Anunoby.

Şimdi tek tek gözden geçirelim. John Collins, Anunoby’e kıyasla Phoenix’e daha uyumlu bir oyuncu. Bunun ilk sebebi, P&R oyunları. Anunoby kısa beşte pivot pozisyonuna geçebilse de Chris Paul ile ikili oyun oynayabilecek birisi değil. Ancak Collins, atletizmi ve pivot profiline daha yatkın olması sebebiyle P&R sonrası devrildiğinde daha tehlikeli.

Ayton, Paul için harika bir P&R partneriydi. Suns, takımda Paul gibi bir organizatör varken ona Collins gibi bir P&R partneri sunmak isteyecektir. Üstelik Collins perde sonrası üçlük çizgisine de açılabiliyor ve ekstra tehdit yaratıyor. Bunun yanı sıra, Collins 5 numarada bolca süre bulacaktır. Bu da Suns’ın oyununa ayrı bir esneklik kazandıracak.

Atlanta Hawks ise Capela’nın yanına perimetre savunmasında daha başarılı bir forvet eklemiş oluyor Anunoby ile birlikte. 25 yaşına girecek olan Anunoby, Collins’ten daha iyi bir dış şutör ve daha iyi bir perimetre savunmacısı. Collins ve Capela’nın oyunları biraz birbiriyle çakışıyordu ancak Anunoby çok daha esnek bir oyuncu. Tıpkı Collins gibi 5 numaraya geçebilmesi de ekstra bir artı yazdırıyor hanesine.

Toronto Raptors’ta ise en çok ihtiyaç duyulan şey bir pivot. Fakat bu pivotun hantal olmaması çok mühim. Çünkü Nick Nurse, savunmada hareketli ayaklara ihtiyaç duyuyor. Hücumda ise tempo yapmayı seven bir takım. Bu yüzden takıma almış olmak için bir pivot getirmek yerine, Ayton gibi mobil bir isim getirmek en güzel senaryo.

OG Anunoby, Scottie Barnes’ın çaylak performansından sonra biraz fazlalık konumuna düşmüş olabilir Toronto yönetiminin gözünde. 24 yaşındaki oyuncu, iki sezondur çok sayıda maç kaçırıyor.



Lakers, Acıya Son Veriyor

Indiana Pacers: Russell Westbrook, 2027 ilk tur draft hakkı
Los Angeles Lakers: Malcolm Brogdon, Buddy Hield

Westbrook hamlesi Lakers için büyük bir hataydı. Bir oyuncu takıma uyumlu olmayabilir, sisteme oturmayabilir fakat Westbrook ne farklı rollere geçebilecek oyun esnekliğine ne de rahatça elden çıkarabileceğiniz bir maaşa sahip. Fakat artık kontratının son yılına girmiş olması sebebiyle maaş boşluğu yaratmak isteyen bazı takımların dikkatini çekebilir.

Indiana Pacers, Sabonis’in gönderilmesiyle birlikte yepyeni bir yola girdi. Kadroda eksikleri mevcut ve kağıt üstünde baktığınızda, arada kalmış bir oyuncu grubu görüyorsunuz. Bu kadro, play-in turnuvasını da zorlayabilir drafta da yatabilir. Bunun sebebi, takımda hala Brogdon ve Hield gibi işe yarar parçaların bulunması.

Ancak daha önce de gördük ki, Brogdon ve Hield ile bir noktaya kadar gidebiliyor takımlar. Hazır Haliburton da takıma eklemlenmişken, sil baştan yeni bir çekirdek kurmak isteyebilir Indiana. Üstelik takımın başında Rick Carlisle olduğu için uzun yıllar tanking yapan bir takım olacaklarını sanmıyorum. Kısa yoldan tekrardan bir playoff takımı yaratmak isteyebilirler. Bunun için de en büyük fırsat 2023 serbest oyuncu dönemi.

Westbrook’un kontratı tek yıl 47 milyon iken, Brogdon 3 yılda ortalama 22 milyon, Hield ise 2 yılda ortalama 20 milyon kazanacak. Eğer Pacers bir önceki paragrafta bahsettiğim gibi 2023 yazında yeni bir rekabetçi kadro kurmak istiyorsa, maaş boşluğu yaratmak zorunda. Bunun için de en iyi yol, Westbrook veya bir başka tek yıl kontratlı oyuncuyu üstlenmek.

Bu takasın mantıksız yanları elbette var. Brogdon ve Hield gibi işe yarar iki parçayı neden Westbrook karşılığında göndersinler diyebilirsiniz ancak anlattığım bakış açısıyla incelediğinizde mantıklı yanları da mevcut.

Lakers için şöyle negatif bir durum da bulunuyor: Herhangi bir Westbrook takasında elleri güçlü olmayacak. Yani Westbrook’u göndermeye muhtaç olan takım konumunda bulunacaklar bir nevi. Bu yüzden Westbrook’un 47 milyonluk kontratının üstüne ek parçalar ekleyip fedakarlık yapmaları gerekecek. 2027 ilk tur draft hakkını da bundan ötürü eklemiş oluyorlar.

Bu, geleceği feda etmek olarak gözükebilir ancak LeBron James’in son yıllarını daha verimli geçirmek, LeBron’un etrafındaki parçaları maksimize etmek kesinlikle daha önemli. Brogdon gibi toplu topsuz oynayabilen, sahada iyi karar alabilen tamamlayıcı bir guard ve Buddy Hield gibi bir şutör, bu takımı tekrardan şampiyonluk adayı yapar.



Knicks, Takımın Tavanını Yükseltiyor

New York Knicks: Gordon Hayward
Charlotte Hornets: Evan Fournier, Nerlens Noel, 42. sıra draft hakkı

32 yaşındaki kısa forvet Hayward, sağlıklı kaldığında hiç şüphe yok ki harika bir basketbolcu. Topla oynuyor, skor üretiyor, iyi bir pasör savunmada zaaf yaratmıyor ve saha dışında örnek oyuncu. Lakin sağlık problemleri malum. Charlotte neyse ki akıllı davranıp onun arkasına Kelly Oubre’yi ekledi ama artık Hayward çok fazla göze çarpıyor.

Hornets, Hayward riskini almak isteyen bir takım çıkarsa hiç düşünmeden takımdan gönderebilir. Bu takımlardan birisi de New York kesinlikle. Takımın tavanını yükseltmek isteyen Knicks, bu tür riskleri almak zorunda. Knicks’in kadrosunda eksikler var ancak takas parçaları bol. O yüzden takıma güzel takviyeler görebiliriz onlardan.

Bu takviyelerden birisi de Hayward olabilir. Hayward’ın kontratı 2 yıl toplam 60 milyon. 30 yaşına yaklaşan Fournier ise 3 yılda yıllık 20 milyon kazanacak. Son yılı takım opsiyonlu. Nerlens Noel ise 2 yıl toplam 20 milyonluk bir kontrata sahip fakat onun da son yılında takım opsiyonu var.

Nerlens Noel de aslında tam Charlotte’un istediği pivotlardan birisi ancak 2020-21 sezonunda savunmada harikalar yarattı, hücumda görevini yerine getirdi ancak 2021-22 sezonunda sakatlıklardan ötürü sahaya çıkamadı neredeyse ve takas değerini epey düşürdü. Eğer kendini bulursa, Charlotte’ta tekrardan fark yaratacaktır. Zaten Charlotte da bu umutla Noel’i takasa ekler muhtemelen.

Öbür yandan Gordon Hayward, Evan Fournier’in üst versiyonu diyebiliriz. Sağlık problemleri tabi ki kafa kurcalıyor ancak en azından 60 maça çıktığı bir senaryoda katkısı büyük olur. Knicks, böylelikle takıma güvenilir skorer ve ekstra pasör eklemiş oluyor. Bu hamle onlar için bir kumar ancak tutması halinde getirileri götürülerinden daha fazla.

Charlotte Hornets ise Hayward’ın kontratından çıkıp daha düzenli katkı alabileceği, kenardan getirebileceği bir parçayı eklemiş oluyor. Fournier, isim olarak pek doyurucu değil ama topu bir miktar yere vurabilen ve topsuz aksiyonlarda şutu üzerinden üretebilen kanatlardan.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
diğerleri, russell, westbrook


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Galatasaray NEF’te Transfer Gündemi: Dee Bost, Kerry Blackshear ve Diğerleri KoJiRo Basketbol 0 08 Haziran 2022 13:31
Darvin Ham: “Rusell Westbrook, Ligimizin Gördüğü En İyi Oyunculardan Biri” KoJiRo Basketbol 0 07 Haziran 2022 13:58
Mercedes, Monako'da en hızlı tur için Russell'ı neden pite almadıklarını açıkladı KoJiRo Formula 1 0 05 Haziran 2022 10:24
Wolff: "Hamilton'ın, Russell'a denk olmak için sadece şansa ihtiyacı var" KoJiRo Formula 1 0 03 Haziran 2022 21:05
Horizon Forbidden West Ast İşlevleri: GAIA ve Diğerleri KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 28 Mayıs 2022 08:41




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net