Forum Logo




Chicago Bulls: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 14 Haziran 2022, 20:21   #1
Çevrimdışı
Chicago Bulls: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi




Chicago Bulls: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi
Www.TrendForum.Net



Eurohoops Fırın, Chicago Bulls’un yaz döneminde izlemesi gereken yol haritasını çiziyor.

by Berkay Terzi / [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

2021-22 NBA sezonunun sona ermesine artık oldukça kısa bir süre kaldı ve 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan 2022 NBA Draftıyla birlikte off-season dönemi hız kesmeden başlayacak.

Her yıl olduğu gibi bu off-season döneminde de takımların önünde birçok soru işareti mevcut. Biten kontratlar, draft seçimleri, free agent hamleleri ve daha fazlası… Biz de off-season dönemine girmeden önce takımların durumunu değerlendirdik ve her ekibe birer yol haritası hazırladık.

Eurohoops Fırın, Chicago Bulls‘un yaz döneminde izlemesi gereken yol haritasını çiziyor.

2021-22 sezonunda ne yaptılar?

2020-21 NBA sezonunun ortasında Nikola Vucevic takasıyla birlikte yeni yapının temellerini atan Chicago Bulls, yaz döneminde DeMar DeRozan Lonzo Ball, Alex Caruso gibi isimlerle imzalayarak şehre tekrardan heyecan getirdi. Sezonun ilk etabında bu yeni kadronun başarılı olduğu görülüyordu. Lakin daha sonra ortaya çıkan sakatlık problemleri, liderlik koltuğundaki Chicago’ya darbe vurdu ve normal sezonun sonunda 6. sıraya kadar gerilemiş oldular.

Playoff ilk turunda Milwaukee ile eşleşen Chicago, seride pek bir varlık gösteremedi ve sakatlarla dolu bu sezonu noktalamış oldu. Lonzo Ball’un durumu hala belirsizliğini korurken Chicago kadrosunun eksikleri de meydana çıkmış oldu. Chicago, elindeki oyuncu grubunun defolarını kapatmayı hedefleyeceği bu yaz aylarında 18. sıra draft hakkını da bu doğrultuda kullanabilir.

2022-23 Off-Season Özeti

Draft Hakları: 18. sıra
Maaş Boşluğu: -43-8 milyon dolar (tahmini)
Biten Kontratlar: Zach LaVine, Troy Brown, Tristan Thompson, Derrick Jones, Matt Thomas

Takım İhtiyaçları

Çember koruyabilen yedek pivot
Forvet rotasyonuna derinlik/kalite
Boş şut sokabilen rol oyuncuları

Oyuncu Grubu



1: Oyuncu Opsiyonlu Kontrat



Ufukta Bekleyen Belirsizlikler


Zach LaVine’in Kontratı – Chicago’nun bu yaz aylarında önündeki en büyük belirsizlik Zach LaVine olacak. 27 yaşındaki All-Star, offseason döneminde serbest kalıyor ve 5 yıl 200 milyon civarı bir kontrat isteyebilir. Chicago yönetiminin bu maaş talebini karşılayıp karşılamayacağı ise hala net değil. LaVine, bu yıl kariyerinde ilk kez playoff atmosferini tattı ve o kadar da başarılı değildi. Geçmişinde hala büyük bir şey kanıtlamamış birisi için bu parayı ödemek hala insanı düşündürüyor fakat Chicago’nun elindeki oyuncu grubunu dağıtmak isteyeceğini sanmıyorum. En azından kadronun ana çekirdeğinde böylesine köklü bir değişime gitmeyeceklerdir. O yüzden LaVine’e istediği parayı verip, daha sonrasında bu maaşın karşılığını almayı umut edeceklerdir.

Rudy Gobert Takası – Geçtiğimiz günlerde çıkan söylentiler Rudy Gobert takasında Chicago’nun da bir aday olduğu yönündeydi. Ortaya atılan dedikoduya göre Gobert, Vucevic ve Pat Williams karşılığında Chicago’ya geliyordu. Açıkçası bu dedikodu doğruysa bile Chicago için mantıklı bir hamle olacağını hiç düşünmüyorum. Chicago’nun boyalı alan savunmasında takviyeye ihtiyacı olduğu doğru ancak bunu birine 4 yıl 170 milyon dolarlık kontrat ödemeden de yapabilirler. 30 yaşına gelen Gobert’in ağır bir kontrat yükü var. Tam aksine Vucevic ise sözleşmesinin son senesine girecek. Üstüne bir de potansiyel vadeden Patrick Williams’ın gönderilmesi işin tuzu biberi oluyor. Chicago, hiç Gobert takasıyla uğraşmadan oraya daha minimal hamlelerle çözüm aramalı. Bu doğrultuda kontratının son senesine girecek olan Coby White, Chicago’nun takas parçası olarak kullanabileceği bir isim. Bana kalırsa gönderilmesi gereken genç Patrick Williams değil Coby White.

Potansiyel Free Agent Hedefleri

Gary Harris – 27 yaşındaki kanat oyuncusu Gary Harris, asla beklenen oyuncuya dönüşemedi ama Orlando’da kendini tekrardan bularak her halükarda yararlı bir parça olduğunu kanıtladı. 3&D rolüne yakın bir konumda duruyor ama hücumda bir miktar topla oynayabiliyor olması değerli. Kontratı sona eren Harris, Chicago’da tam olarak aranan yan parça. Oyunun iki yönünde de pozitif etki yapmayı başarıyor.

Taurean Prince – 28 yaşındaki rol oyuncusu, iki forvet pozisyonunu da oynayabiliyor ve Chicago Bulls’un forvet rotasyonuna derinlik kazandırabilir. İyi bir sabit şutör, yeterli bağlantı pasörü ve ortalama düzeyde savunmacı. Göz dolduran bir isim değil ama yeterli rol oyuncusu.

Pat Connaughton – Fizik, savunma, dış şut… Bulls’un yan parçalardan ihtiyaç duyduğu bu üç özelliği de karşılayan 29 yaşındaki Connaughton, bu takımla çok uyumlu olabilir. Ancak kontratında oyuncu opsiyonu var.

Caleb Martin – Bu sezon Miami’de yaptığı çıkışla adından söz ettiren Caleb Martin, sene boyunda yeterli düzeyde şut atıyor olması sayesinde rotasyonda tutundu. %41 ile 1.1 üçlük isabeti bulan 26 yaşındaki oyuncu, savunmada sahaya her şeyini veriyor. Hücumda ise atletizmi ve cut etme becerisi zaman zaman etkili olabiliyor. Tam olarak iki yönlü bir oyuncu diyemesek de Derrick Jones’a kıyasla hücum yönü daha kuvvetli ve rotasyonda süre bulabilir.

JaVale McGee – McGee, Chicago benchinden gelip uzunluk, ribaunt ve boyalı alan savunmasında katkı sağlayabilir. 34 yaşındaki pivot, artık kolaylıkla bulunabilen minimum kontratlı geleneksel uzunlar arasında öne çıkanlardan.

Danuel House – 28 yaşındaki kısa forvet, yeterli sabit şutör ve pozitif savunmacı olması sebebiyle, NBA takımları tarafından tekrardan fırsat bulabilir. Utah’ta gösterdiği olumlu performans, ona yeni bir kontratın biletini verdi belki de. Büyük sürelere kavuşamayabilir ama rotasyonun son sıralarına yerleştirmek maksadıyla denenebilecek bir parça.

Potansiyel Draft Hedefleri

EJ Liddell – 2000 doğumlu uzun forvet Liddell, 201 cm boyuna rağmen maç başına 2.6 blok yapıyor. Bunun sebebi, savunma bilgisinin çok yüksek olması ve yardım savunmalarındaki başarısı. Chicago onu alırsa zaman zaman kısa beş pivotu olarak da deneyecektir. Savunmada çok yönlülük sağlamasının yanı sıra iyi sabit şutör ve pas özellikleri biraz underrated. Şut gelişimini NBA’e taşırsa Bulls’un aradığı stretch-4 olabilir.

Ochai Agbaji – Nijerya asıllı 22 yaşındaki kanat, eğer Bulls hazır katkı almak ister ve güvenilir bir ismi tercih ederse, eldeki en iyi opsiyonlardan birisi. Hücumda yaşadığı gelişim sayesinde lotaryanın sonlarına kadar sıçradı ve Kansas’ı şampiyon yaptı. Bulls’a kalması kesin değil ancak fizik gücü yüksek şutör bir kanat oyuncusu.

Walker Kessler – Bu sezon 25.6 dakika sahada kalıp ortalama 4.6 blok yapan Kessler, sınıfının en iyi çember koruyucusu. Özellikle boyalı alan savunmasında inanılmaz bir etki yapıyor ve bu sayede adını ilk tura yazdırmayı başardı. Mobilitesi ve hücum etkisi birkaç soru işareti yaratıyor ancak drop savunmasında inanılmaz başarılı. 216 cm boyuna göre hareket kabiliyeti o kadar da kötü değil aslında.

Tari Eason – 21 yaşındaki forvet oyuncusu, iki yönlü oyun profiline sahip. Şutunda hala biraz gelişim ve istikrara ihtiyaç duyuyor ama atletik, topu yere vurup potaya gidebiliyor. Savunmada ise fizik gücüyle gözle görülür şekilde etki yapıyor. 3 ve 4 numarada kenardan gelip süre bulabilir. 18. sıraya kadar düşmesi kesin değil ama son zamanlarda biraz gerilemeye başladı Eason. Özellikle Patrick Williams’ın olası bir takasta gönderilmesi halinde Tari Eason onun yerine seçilebilir.

Jalen Williams – Draftta son ayların en çok yükselen isimlerinden Jalen Williams, kanat fiziğine sahip ancak guard özelliklerini de bünyesinde barındırıyor. Pick&Roll üzerinden 60’dan fazla asist yapan Jalen, direkt ana karar verici olmasa da topu kullanan ikinci isim olarak rotasyonda görev alabilir. İyi bir pasör ve son senesinde şutunda gelişim sağladı. Savunmada atletizm eksikliği çekse de kanatlarla eşleşebilecek kapasiteye sahip.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bulls, chicago, dönemi, rehberi, takım, yaz, Öncesi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Toronto Raptors: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 13 Haziran 2022 20:31
Charlotte Hornets: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 07 Haziran 2022 14:03
New York Knicks: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 06 Haziran 2022 15:19
Washington Wizards: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 03 Haziran 2022 20:15
Portland Trail Blazers: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 01 Haziran 2022 21:50




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net