Forum Logo




Denver Nuggets: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Haziran 2022, 20:52   #1
Çevrimdışı
Denver Nuggets: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi




Denver Nuggets: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi
Www.TrendForum.Net



Eurohoops Fırın, Denver Nuggets yaz döneminde izlemesi gereken yol haritasını çiziyor.

by Berkay Terzi / [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

2021-22 NBA sezonunun sona ermesine artık oldukça kısa bir süre kaldı ve 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan 2022 NBA Draftıyla birlikte off-season dönemi hız kesmeden başlayacak.

Her yıl olduğu gibi bu off-season döneminde de takımların önünde birçok soru işareti mevcut. Biten kontratlar, draft seçimleri, free agent hamleleri ve daha fazlası… Biz de off-season dönemine girmeden önce takımların durumunu değerlendirdik ve her ekibe birer yol haritası hazırladık.

Eurohoops Fırın, Denver Nuggets‚ın yaz döneminde izlemesi gereken yol haritasını çiziyor.

2021-22 sezonunda ne yaptılar?

2021-22 sezonu, Denver Nuggets için pek iyi başlamadı. Zaten Jamal Murray’den yoksun olan Denver, Michael Porter’ı da ciddi bir sakatlığa kurban verdi. En iyi üç oyuncusunun ikisinden mahrum kalan Denver, normal sezonda MVP Nikola Jokic’in ittirmesi sayesinde playoff yapmayı başardı.

Fakat takımın kalite ve rotasyon derinliği problemleri NBA Playofflarında kendini belli etti. Golden State Warriors karşısında varlık gösteremediler ve 5 maç sonunda elenerek sezonu tamamladılar. 2022 NBA Draftında 21. sırayı elinde bulunduran Denver, daha sonrasında JaMychal Green’i Oklahoma’ya göndererek 30. sıra seçim hakkını da aldı.

2022-23 Off-Season Özeti

Draft Hakları: 21. sıra ve 30. sıra
Maaş Boşluğu: -50.2 milyon dolar (tahmini)
Biten Kontratlar: Facundo Campazzo, Jeff Green, Austin Rivers, DeMarcus Cousins, Bryn Forbes, Vlatko Cancar

Takım İhtiyaçları

Kanat rotasyonuna derinlik
Perimetre savunması
Yedek pivot, mümkünse çember koruyan

Oyuncu Grubu



1: Oyuncu Opsiyonlu Kontrat



Ufukta Bekleyen Belirsizlikler

Sakatlar Nasıl Dönecek? – Aslında belki de en az belirsizliğe sahip takımlardan birisi Denver. Hali hazırda ellerinde back-to-back MVP var, rüştünü ispatlamış bir ikinci yıldıza sahipler, ana oyuncularının tamamı uzun sözleşmelere sahip ve yaşlı değiller. Şu anda Denver’ın yapabileceği tek şey, sakatlıkların sağlıklı bir şekilde geri dönmesini beklemek ve onların etrafına birkaç tane iyi rotasyon oyuncusu yerleştirmek. Denver’ın şampiyonluk takımı olup olmadığı hala muamma. 2020 yılında Batı Konferans Finali oynasalar da sonrasında sakatlık problemlerinden ötürü başları çok ağrıdı. Fakat eğer Jamal Murray ve Michael Porter formda bir şekilde döner ve eskisi gibi oynarlarsa, ben sağlıklı Denver’ın birkaç doğru yan parça eklemesiyle „dark horse“ şampiyonluk adayı haline gelebileceğini düşünüyorum.

Draftta Yükselecekler mi? – Şu anda 21 ve 30. sırayı elinde tutan Denver, çıkan söylentilere göre bu iki hakkını paket yapıp daha üst sıralara tırmanma ihtimalini aklının ucunda bulunduruyor. Kevin O’Connor’ın belirttiğine göre, Denver draft sırasını yükseltmeye aday takımlar arasında. Peki bunu yapacaklar mı? Benim tahminim yapmayacakları yönünde. Çünkü ilk olarak uygun takas partnerini bulamayabilirler. 15-16. sıra civarında sırasını düşürmek isteyecek takım yok gibi duruyor. Bulsalar bile, bence Denver’ın amacı yukarılardan seçmek değil. İlk turdan iki seçim yapıp rotasyonu doldurmak ve draftta işe yarar birini bulma şansını ikiye katlamak. Denver’ın kanat savunmacılarına ihtiyacı var, ellerindeki hamle esnekliği sınırlı ve 21-30 aralığında katkı vermeye hazır isimler mevcut. Bundan ötürü iki hakkı da kullanıp belki ilk senesinde rotasyona girebilecek birilerini çıkartabilirler.

Potansiyel Free Agent Hedefleri

Gary Harris – Kariyerine Denver’da başlayan ve 6,5 sezon burada forma giyen 27 yaşındaki kanat oyuncusu, artık yuvaya geri dönebilir. Bu yıl Orlando’da kendini tekrardan bularak yararlı bir yan parça olduğunu kanıtladı. 3&D rolüne yakın bir konumda duruyor ama hücumda bir miktar topla oynayabiliyor olması değerli. Kontratı sona eren Harris, Denver’da tam olarak aranan yan parça. Oyunun iki yönünde de pozitif etki yapmayı başarıyor.

Bruce Brown – Brooklyn’in önemli yan parçalarından Bruce Brown, bu yaz serbest kalıyor ve Brooklyn’in kaotik ortamından çıkmak isteyebilir. NBA’deki en ilginç oyuncu profillerinden birine sahip. Topsuz oyunu Nikola Jokic’in yanında çok değerli olabilir. Ama Denver’a asıl katkı sağlayacağı nokta kanat savunması.

Donte DiVincenzo – Donte DiVincenzo, perimetre savunmasında serbest oyuncu piyasasının öne çıkanlarından. Perdelerde kolay eksilmiyor, ayakları çabuk ve büyük efor sarf ediyor. Bu sezon maç başına 1.8 üçlük atan 25 yaşındaki guard, Denver’ın savunmasının önünde direnç arttıran unsur olabilir. Lakin 6.3 milyon kontratı kabul etmeyebilir. O yüzden onu almak için farklı çözüm yolları gerek.

Wesley Matthews – 35 yaşındaki veteran kanat, hala NBA rotasyonlarında iş yapabiliyor. Bu sezon Milwaukee’de 20 dakika süre bulan Matthews, Denver için aranan kanat savunmacılarından. Şut performansı hala yeterli. Denver’ın Harris, DiVincenzo gibilerine parası yetmezse Matthews iyi alternatif.

JaVale McGee – Daha önce iki kez Denver forması giyen McGee, bu sezon Phoenix’te oldukça verimliydi. Kenardan gelip uzunluk, ribaunt ve boyalı alan savunmasında katkı sağlayabilir. 34 yaşındaki pivot, artık kolaylıkla bulunabilen minimum kontratlı geleneksel uzunlar arasında öne çıkanlardan.

Stanley Johnson – Bu sezon yetersiz Lakers kadrosunda kendini belli eden Stanley Johnson, savunma katkısı arayan takımlar için hala kullanışlı bir parça olabildiğini gösterdi. Hücumda hala şutunda süreklilik kazanamadı ama enerji, fizik ve savunma katkısı için rotasyonun derinliklerinde tutulabilir.

Potansiyel Draft Hedefleri

MarJon Beauchamp – JaMychal Green’i gönderip 30. sırayı alan Denver, ilk turda iki seçim yapacak. Muhtemelen geldiği gibi rotasyonda süre bulabilecek savunma yönlü rol oyuncuları arıyorlar. Çünkü ellerinde çok bir maaş bütçesi olmadığı için serbest oyuncu piyasasında yapabilecekleri sınırlı. O yüzden Denver’a 21. sıradan seçilebilecek bir kanat savunmacısı olan MarJon Beauchamp uyabilir. Atletik ve enerjik.

Jake LaRavia – Son dönemde adını en çok yükselten isimlerin başında LaRavia geliyor. Fiziği, savunma zekası, topu yere vurabilen pasör bir forvet olması sebebiyle tamamlayıcı yan parça rolüne uygun. Sahadaki rolünü ve görevini iyi biliyor.

Wendell Moore – Fizikli topu yere vurabilen kanat tanımını en iyi karşılayanlardan birisi Moore. Şutunda gelişim sağladı ve fiziğiyle savunmada etki yapıyor. Pasör becerileri de cabası. Sahada birçok şeyi yapabilen Moore, bu özelliği sayesinde NBA’de kalıcı olabilir.

Kendall Brown – İlk turun son sıralarından seçileceği düşünülen Brown, atletik ve savunma eforuyla biliniyor. Hücumda şut tehdidi yetersiz olduğu için sıkıntılar yaşadı ama hücumda en rahat edeceği takımlardan biri Denver. Çünkü topsuz cutlarda inanılmaz derecede başarılı ve onun topsuz hareketliliğini besleyebilecek bir Jokic var.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
denver, dönemi, nuggets, rehberi, takım, yaz, Öncesi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Brooklyn Nets: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 15 Haziran 2022 20:24
Chicago Bulls: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 14 Haziran 2022 20:21
Charlotte Hornets: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 07 Haziran 2022 14:03
New York Knicks: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 06 Haziran 2022 15:19
Washington Wizards: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 03 Haziran 2022 20:15




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net