Forum Logo




Dallas Mavericks: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Haziran 2022, 08:34   #1
Çevrimiçi
Dallas Mavericks: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi




Dallas Mavericks: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi
Www.TrendForum.Net



Eurohoops Fırın, Dallas Mavericks’in yaz döneminde izlemesi gereken yol haritasını çiziyor.

by Berkay Terzi / [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

2021-22 NBA sezonunun sona ermesine artık oldukça kısa bir süre kaldı ve 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan 2022 NBA Draftıyla birlikte off-season dönemi hız kesmeden başlayacak.

Her yıl olduğu gibi bu off-season döneminde de takımların önünde birçok soru işareti mevcut. Biten kontratlar, draft seçimleri, free agent hamleleri ve daha fazlası… Biz de off-season dönemine girmeden önce takımların durumunu değerlendirdik ve her ekibe birer yol haritası hazırladık.

Eurohoops Fırın, Dallas Mavericks‘in yaz döneminde izlemesi gereken yol haritasını çiziyor.

2021-22 sezonunda ne yaptılar?

2020 ve 2021 playofflarına ilk turda veda eden Dallas, yeni sezona başarı parolasıyla girdi. Franchise oyuncusu bulunmuş ancak etrafına bir türlü takım dizemedikleri için başarı henüz gelmemişti. 2021-22 sezonu yine hemen hemen aynı oyuncu grubuyla başladı. 2022’nin ilk gününe gelindiğinde Dallas, 17-18’lik derecesiyle 8. sırada yer alıyordu. Fakat Şubat ayının başında yapılan Porzingis-Dinwiddie takası işleri değiştirdi.

Dinwiddie’nin takıma geldiği günden sonra 20 galibiyet ve 7 mağlubiyet alan Dallas, sezonu 52 galibiyetle 3. sırada tamamladı. Playofflarda ise Doncic’in bir diğer yancısı sazı devraldı. Bu yıl büyük bir çıkış gerçekleştiren Jalen Brunson, Doncic’in sakat olduğu playoff maçlarında takımını taşımayı başardı. Önce Utah, ardından lig lideri ve şampiyonluk favorisi Phoenix’i eleyen Dallas, konferans finalinde şampiyon Golden State‘e elenip saf dışı kaldı.

2022-23 Off-Season Özeti

Draft Hakları: Yok
Maaş Boşluğu: -48.4 milyon dolar (tahmini)
Biten Kontratlar: Jalen Brunson

Takım İhtiyaçları

Boyalı alan savunması
Jalen Brunson’ı elde tutmak
Rotasyona skorer bir kanat veya sağlıklı Tim Hardaway Jr

Oyuncu Grubu





Ufukta Bekleyen Belirsizlikler

Jalen Brunson Kalacak mı? – Bu konuda Dallas’ın kafa yormasına gerek yok. Elde ne kadar imkan varsa Brunson için seferber etmeleri gerek. Çünkü Brunson’ın Doncic ile uyumunu, takıma kazandırdığı rahatlığı sağlayacak alternatif yok kısa vadede. Durum böyle olunca, Brunson’ın talep ettiği maaşı verip aradan çekilmek en doğrusu olacaktır. 25 yaşındaki guard, yıllık 20 milyon civarı bir para istiyordu. Bu playofflarda bu kontratı hak ettiğini kanıtladı. Açıkçası Brunson cephesinin de Dallas’ta kalmak konusunda bir çekincesi olduğunu sanmıyorum. Bu sezonki konferans finali başarısı gelmeseydi ayrılmaya sıcak bakabilirdi belki ancak bu sezonki performans ve üstüne Wood hamlesi, muhtemelen Brunson’ı önümüzdeki seneler adına umutlandırmıştır.

Christian Wood Hamlesi – Dallas Mavericks, 26. sıra ve bir avuç bench oyuncusu vererek Christian Wood’u kadrosuna kattı. Gelenleri ve gidenleri teraziye koyduğumuzda Dallas’ın harika bir hamle yaptı diyebiliriz. Fakat bu hamle, saha içinde de o kadar harika mı? Christian Wood, aslında Dinwiddie’yi almak için sezon ortasında gönderilen Porzingis’i andırıyor tarz olarak. Wood, hücumda Doncic için ideal bir P&R partneri. Pick&pop oyunlarında ligin en verimli isimlerinden birisi ve Dallas’ın oynadığı 5-Out düzeninde de şutuyla alan açabilecek birisi. Keza topu yere vurup çembere yaptığı ataklar da ayrı değerli. Yani Wood’un hücumda Dallas ile mükemmel bir uyum içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Fakat savunmada rolü ve uyumu düşündürücü. Wood, bir çember koruyucu olamadığı gibi playoff ortamında da P&R savunmasında zaaflar yaratabilir. Gerektiğinde Wood’un yanına atabileceğiniz bir boyalı alan savunmacısı bu takım rotasyonu için gerekli. Genel olarak takasa bakacak olursak, kusursuz değil ama iyi bir hamle olduğunu söyleyebiliriz. Hücumda takımın tavanına takviye yapıldı, pek bir şey verilmeden rotasyona bir adet kaliteli oyuncu eklendi. Fakat takımın soru işaretlerini silecek isim Wood değil. Bu takas hakkında güzel olan bir diğer şey ise Wood’un kontratı. 26 yaşındaki uzunun tek yıllık sözleşmesi var. Eğer Dallas beklediğini alamazsa, sene sonunda Wood’a “sen yoluna, ben yoluma” diyebilir rahatlıkla.

Kadro Şampiyonluğa Yeterli mi? – Şu anda Dallas’ın elindeki oyuncu grubu, başarıyı bir adım ileri taşımak için yeterli mi? Bana kalırsa hayır. Dallas kadrosunun hala eksikleri mevcut. Önümüzdeki sezon yine konferans finallerinin kapısına geldiklerini görebiliriz. Fakat bu noktadan sonra kadroların defoları daha net ortaya çıkmaya başlıyor ve Dallas’ın ciddi eksikleri var. Her ne kadar kollektif bir şekilde savunma yapıp takım savunması istatistiklerinde tepelere tırmanmış olsalar da, bu konuda kusursuz değiller. Boyalı alan savunmaları bir yana, eşleşme bazında da rakip takımların hedefleyebileceği isimler var. Tüm bunların dışında hala çok fazla Luka Doncic’e bağlı bir takım. Brunson ve Dinwiddie’nin gelişi bu durumu bir nebze düzeltmiş olsa da yetmiyor. Bu son konuda Tim Hardaway’den de beklentilerim var 2022-23’te. Neticede, Dallas’ın bir şampiyonluk takımı olduğunu düşünmüyorum hala.

Potansiyel Free Agent Hedefleri

Goran Dragic – 36 yaşındaki Sloven guard, veteran minimuma iyi bir hamle olabilir. Luka Doncic ile arasındaki bağlar bir tarafa dursun, tecrübesi her türlü faydalı oluyor. İlerleyen yaşına rağmen hala gerektiğinde hücumda çözüm üretebiliyor. Bu özelliği, Dallas için son derece mühim. Kenardan gelip ikinci beşe liderlik edebilecek deneyime sahip.

Joe Ingles – Yaşadığı sakatlık sebebiyle sezonu kapatan Ingles’ın önümüzdeki sezon sahalara dönmesi bekleniyor. 34 yaşındaki oyuncu sakatlıktan nasıl dönecek kestirmek güç ancak şut tehdidi, pasör becerileri ve oyun aklıyla Dallas rotasyonuna değer katacak kısa forvetlerden.

Taurean Prince – 28 yaşındaki rol oyuncusu, iki forvet pozisyonunu da oynayabiliyor ve Dallas’ın rotasyonuna derinlik kazandırabilir. İyi bir sabit şutör, yeterli bağlantı pasörü ve ortalama düzeyde savunmacı. Göz dolduran bir isim değil ama ortalama yan parça.

TJ Warren – Sakatlığı sebebiyle iki sezondur forma giyemeyen 28 yaşındaki forvet, sağlıklı olduğu günlerde yan parçalar arasındaki en iyi skorerlerden birisiydi. Eğer sahalara sağlıklı bir şekilde dönmeyi başarırsa, hala bir takım için çok değerli skor katkıları verebilir. Eldeki kısıtlı hamle imkanını Warren’a harcamak biraz riskli olabilir çünkü Dallas’ın yalnızca 6.3 milyonluk MLE ve minimum kontratları var.

Caleb Martin – Bu sezon Miami’de yaptığı çıkışla adından söz ettiren Caleb Martin, sene boyunda yeterli düzeyde şut atıyor olması sayesinde rotasyonda tutundu. %41 ile 1.1 üçlük isabeti bulan 26 yaşındaki oyuncu, savunmada sahaya her şeyini veriyor. Hücumda ise atletizmi ve cut etme becerisi zaman zaman etkili olabiliyor.

Amir Coffey – Bu sezon sakatlarla dolu Clippers kadrosunda çıkış gerçekleştiren 25 yaşındaki kanat, savunmada fiziği sayesinde birkaç pozisyonla eşleşebiliyor, hücumda %38 ile şut atıyor. Dallas rotasyonu için ucuz ama yerinde bir ekleme.

Nicolas Claxton – Brooklyn’in 23 yaşındaki uzunu, aslında Dallas’nun aradığı uzun tipine yakın. Atletik, mobil, çember koruma ve switch potansiyeli var fakat Claxton’ın, bir takımın ilk uzunu olabilecek kapasiteye gelmesi için biraz daha zaman gerekebilir. NBA’deki 4. sezonuna girecek olmasına rağmen hala ham bir genç. Genel olarak fiziğini güçlendirmesi gerek, faul probleminden kaçınması gerek. Yine de 20 dakika civarı oynatılabilir.

JaVale McGee – JaVale McGee, bu sezon Phoenix’te oldukça verimliydi. Kenardan gelip uzunluk, ribaunt ve boyalı alan savunmasında katkı sağlayabilir. 34 yaşındaki pivot, artık kolaylıkla bulunabilen minimum kontratlı geleneksel uzunlar arasında öne çıkanlardan. Dallas benchine bu tarz fizikli bir isim gerekli.

Isaiah Hartenstein – Clippers‘ın yedek uzunu Hartenstein, bu yaz serbest kalan pivotlardan birisi olacak. Henüz 24 yaşında, fırsat bulması halinde kariyerinde ikinci bir sıçrama yapabilir ve geleneksel uzunlara nazaran modern basketbola daha yatkın. Hartenstein, aldığı sınırlı sürelerde istatistik kağıdını doldurmayı başardı. Sistem içerisinde pas aksiyonlarına dahil olabilmesi onun hanesine artı yazıyor. Ayrıca savunmada o kadar hantal değil. Zaten uzun arayan Dallas’ın denemek isteyebileceği profilde.

Andre Drummond – Eğer Dallas geleneksel uzun profilinde birisine kontrat vermek isterse piyasada birçok seçenek var. Hassan Whiteside, Bismack Biyombo, Dwight Howard gibileri dahil. Drummond da bunlardan birisi. Hala 28 yaşında olması ve mobilitesinin diğerlerine kıyasla biraz daha yüksek olması onu ilgi çekici kılıyor.

Wesley Matthews – 35 yaşındaki veteran kanat, perimetre savunmasında hala ligin büyük kısmından daha etkili. Hücumda dış şutu eskisi kadar keskin değil ama hala yeterli düzeyde. Dallas, Doncic’in etrafına bu profile yakın rol oyuncularını yerleştirmeyi seviyor.

Damian Jones – 27 yaşındaki pivot, piyasadaki diğer isimlere kıyasla savunmada daha mobil. NBA’in kaliteli kısalarına karşı switch yapabilecek düzeyde değil ancak hareket kabiliyeti ve dikey sıçrama özelliği günümüz NBA’inde değerli. Yine de Dallas’ın ilk tercihi olmayacaktır. Kalitesi soru işareti.

Danual House – 28 yaşındaki kısa forvet, yeterli şutör ve pozitif savunmacı olması sebebiyle, NBA takımları tarafından tekrardan fırsat bulabilir. Utah’ta gösterdiği olumlu performans, ona yeni bir kontratın biletini verdi belki de. Büyük sürelere kavuşamayabilir ama rotasyonun son sıralarına yerleştirmek maksadıyla denenebilecek bir parça.

Potansiyel Undrafted Oyuncu Hedefleri

Tyrese Martin – 3&D profiline yakın. %43 ile maç başı 1.5 üçlük attı ama şut gelişimi güven vermiyor. Atletizmiyle closeouta hücum edip potayı deniyor zaman zaman. Savunmada ise 201 cm boyunda, güçlü ve mobil. Büyüleyici istatistiklere sahip değil fakat oyunun iki yönünde de olumlu bir etki yapıyor. Birkaç farklı pozisyona switch yapmaya elverişli.

Jabari Walker – 2002 doğumlu oyuncu, hücumda şutunu sahaya istikrarlı şekilde yansıtmakta zorlansa da savunmada NBA’ uyumlu bir profil. Mobil, uzun, 2-3-4 numaralarla eşleşebiliyor. Şutunu güvenilir hale getirirse NBA’de şansı olur.

Aminu Mohammed – 2001 doğumlu Nijeryalı oyuncunun hücumdaki yetenek seti biraz kısıtlı. Topu yere vurabiliyor ancak şutu, iç skorerliği zayıf. Asıl etkisini ise savunma tarafında yapıyor. 1-2-3 numaralarla eşlebiliyor, savunma zekasını belli ediyor ve uzun kolları avantaj yaratıyor. Savunma enerjisi sebebiyle denenebilir.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dallas, dönemi, mavericks, rehberi, takım, yaz, Öncesi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Denver Nuggets: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 16 Haziran 2022 20:52
Brooklyn Nets: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 15 Haziran 2022 20:24
Chicago Bulls: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 14 Haziran 2022 20:21
Toronto Raptors: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 13 Haziran 2022 20:31
Washington Wizards: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 03 Haziran 2022 20:15




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net