Forum Logo




Utah Jazz: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Haziran 2022, 18:20   #1
Çevrimiçi
Utah Jazz: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi




Utah Jazz: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi
Www.TrendForum.Net



Eurohoops Fırın, Utah Jazz’in yaz döneminde izlemesi gereken yol haritasını çiziyor.

by Berkay Terzi / [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

2021-22 NBA sezonunun sona ermesine artık oldukça kısa bir süre kaldı ve 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan 2022 NBA Draftıyla birlikte off-season dönemi hız kesmeden başlayacak.

Her yıl olduğu gibi bu off-season döneminde de takımların önünde birçok soru işareti mevcut. Biten kontratlar, draft seçimleri, free agent hamleleri ve daha fazlası… Biz de off-season dönemine girmeden önce takımların durumunu değerlendirdik ve her ekibe birer yol haritası hazırladık.

Eurohoops Fırın, Utah Jazz‘in yaz döneminde izlemesi gereken yol haritasını çiziyor.

2021-22 sezonunda ne yaptılar?

Ardı ardına gelen başarısızlıklara rağmen 2021-22 sezonuna da hemen hemen aynı oyuncu grubuyla giriş yapan Utah, bu sefer işlerin playoffta daha iyi gitmesini umuyordu. Utah, oyun tarzı sebebiyle normal sezonda her türlü bir noktaya kadar gelmeyi başardı bugüne dek. Durum bu yıl da farklı olmadı.

Sezonu 49 galibiyetle 5. sırada tamamlayan Utah, playoffta yine aynı senaryoya kurban gitti. Luka Doncic’in 3 maç kaçırdığı ilk tur serisinde Dallas’a elenip playofflara veda etti. Bunun artık bardağın son damlası olduğu düşünülüyordu ve muhtemelen öyle de oldu. 2014’ten bu yana takımı çalıştıran koç Snyder istifa etti. Gobert ve Mitchell arasındaki kopukluk da cabası. Draftta seçim hakkı bulunmayan Utah, bu yaz döneminin hızlı takımlarından biri olabilir.

2022-23 Off-Season Özeti

Draft Hakları: Yok
Maaş Boşluğu: -37.6 milyon dolar (tahmini)
Biten Kontratlar: Hassan Whiteside, Eric Paschall, Danuel House

Takım İhtiyaçları

Kanat savunmacıları
Yedek oyun kurucu
Fizikli oyuncular, özellikle backcourtta
Takımı kısa beşe döndürebilecek mobil 4-5

Oyuncu Grubu





Ufukta Bekleyen Belirsizlikler


Mitchell mı Gobert mi? – Son 6 sezonda 3 kez ilk turda elenen, diğer senelerde de konferans finaline ulaşmayı başaramayan Utah Jazz, artık çekirdeğinde değişime gitmeyi düşünmeli. Yıllardır minimal hamlelerle bu çekirdeği işliyorlar ancak sonuç gelmiyor. Büyük çaplı bir hamle olmadan sonucun değişmeyeceği çok açık. Takımın iki yıldızı Donovan Mitchell ve Rudy Gobert arasındaki ipler kopma aşamasına geldi söylentilere göre. Gobert’in yönetime “ya o, ya ben” dediği de gündeme düşmüştü. Gobert’in de dediği gibi artık Utah’ın hakikaten bir seçim yapması lazım. İki yıldızından birini takaslayarak, hatta belki de ikisini birden göndererek yeni bir yola girmeleri gerek. Çünkü bu gidişle olacak gibi değil. Quin Snyder’ın gidişi de bütün bunların habercisi. Peki Utah iki yıldızından hangisini elinde tutmalı? Cevap çok basit. 25 yaşındaki yıldız Donovan Mitchell, Utah’ın yeni yapısındaki başrol olmalı. Önümüzdeki 4 yılda toplam 170 milyon kazanacak olan Gobert, Utah savunmasının ayakta kalma sebebi olsa da, playoff savunmasına uyumlu bir isim değil. Bu gerçeği Dallas serisinde bir kez daha kavradık. Utah’ın bir şekilde Gobert’ten çıkıp playoff ortamına daha yatkın oyuncu grubuyla yola devam etmesi şart.

Bogdanovic’in Kontratı – 33 yaşındaki forvet, 2023 yazında Utah ile olan sözleşmesini bitirip serbest kalacak. Bojan, bu yaz Utah’tan yeni kontrat almaya uygun hale gelecek ve Utah’ın ne yapacağı hala belirsiz. Muhtemelen takımın yönünü tayin etmeden bu konu hakkında net bir karar vermeyeceklerdir. Eğer hızlı bir yapılanma sürecine girerlerse Bojan’ı 20 milyonluk kontratından ötürü sezon ortasında takas parçası olarak görebiliriz. Bana kalırsa Utah, Bojan ile yola devam etmemeli. Hücumda hala faydalı bir oyuncu ancak yine en az 15 milyon civarı bir maaş talep edeceğini düşünürsek, Utah’ın o paraya iki yönlü katkı verecek birilerini bulması şart.

Potansiyel Free Agent Hedefleri

Joe Ingles – Uzun yıllar Utah forması giyen Ingles, yaşadığı sakatlık sebebiyle sezonu erken kapatmış ve Portland’a takaslanmıştı. Sene sonu kontratı biten Ingles’ın önümüzdeki yıl sahalara dönmesi bekleniyor. 34 yaşındaki oyuncu sakatlıktan nasıl dönecek kestirmek güç ancak şut tehdidi, pasör becerileri ve oyun aklıyla tekrardan Utah rotasyonuna değer katabilir.

Taurean Prince – 28 yaşındaki rol oyuncusu, iki forvet pozisyonunu da oynayabiliyor ve Utah’ın ihtiyaç duyduğu isimlerden biri. İyi bir sabit şutör, yeterli bağlantı pasörü ve ortalama düzeyde savunmacı. Oyunun iki tarafında da olumlu anlamda etki yapıyor ve sahaya fizik katabiliyor. Göz dolduran bir isim değil ama ortalama yan parça.

Thad Young – 33 yaşındaki veteran oyuncu, sahada birçok şeyi yapan çok yönlü bir parçaya dönüştü. Kısalmak istediğinizde 5 numarada da görev alabilmesi, savunmada hala mobil olması, hücumda pas aksiyonlarına dahil edilebilmesi onu kullanan takımlar için güzel kazanımlar. Özellikle kısa beşe dönme konusunda sağladığı esneklik Utah için değerli olabilir.

Delon Wright – 30 yaşındaki çift yönlü guard, bu sezon Trae Young’ın arkasında kaldı ve Atlanta’da inişli çıkışlı bir görüntü çizdi. Fakat bulduğu şansları iyi değerlendiren Wright, daha fazla forma giyeceği bir yere gitmeyi tercih edebilir. Utah’ın aradığı yedek oyun kurucu Wright olabilir. Tam olarak bir saha içi lider değil ama yeterli düzeyde karar verici. Top elinde değilken de sahada varlık gösterebilmesi değerli. Utah’ın geçirgen perimetre savunmasına direnç katacaktır.

Josh Okogie – Hücum anlamında bir türlü istenen sıçramayı yapamayan 23 yaşındaki Okogie, Minnesota rotasyonundan çıkmış durumda ve sene sonu serbest kalacak. Ona ihtiyacı olan bir takımla sözleşme imzalaması muhtemel. Okogie, hala kanat savunmasında önemli bir etki yapıyor ve en azından bir şansı daha hak ediyor.

Kris Dunn – 2016 NBA Draftının 5. sıra seçimi, bu sezon Portland formasıyla NBA parkelerine geri döndü ve üst düzey savunmacı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Dunn’ın şut problemleri, onun sahada uzun süreler kalmasını engelliyor ancak eğer Utah rotasyonun derinlerine sağlam bir perimetre savunmacısı arıyorsa, 28 yaşındaki guard onlar için bir seçenek.

Juan Toscano Anderson – Toscano da Kris Dunn ile benzer sebeplerden buraya yazıldı. 29 yaşındaki forvet, hücumda atletik ve topsuz cutlarda başarılı. Fakat asıl etkisi savunmada. Enerjik, mücadeleci. Yine rotasyonun derinliklerine atılabilecek adaylardan.

Caleb Martin – Bu sezon Miami’de yaptığı çıkışla adından söz ettiren Caleb Martin, sene boyunda yeterli düzeyde şut atıyor olması sayesinde rotasyonda tutundu. %41 ile 1.1 üçlük isabeti bulan 26 yaşındaki oyuncu, savunmada sahaya her şeyini veriyor. Hücumda ise atletizmi ve cut etme becerisi zaman zaman etkili olabiliyor.

Isaiah Hartenstein – Clippers‘ın yedek uzunu Hartenstein, bu yaz serbest kalan pivotlardan birisi olacak. Henüz 24 yaşında, fırsat bulması halinde kariyerinde ikinci bir sıçrama yapabilir ve geleneksel uzunlara nazaran modern basketbola daha yatkın. Hartenstein, aldığı sınırlı sürelerde istatistik kağıdını doldurmayı başardı. Sistem içerisinde pas aksiyonlarına dahil olabilmesi onun hanesine artı yazıyor. Ayrıca savunmada o kadar hantal değil. Zaten yedek uzun arayan Utah’ın denemek isteyebileceği bir isim. Gobert’ten farklı bir profilde olması rotasyona esneklik kazandırabilir.

Wesley Matthews – 35 yaşındaki veteran kanat, perimetre savunmasında hala ligin büyük kısmından daha etkili. Utah, az önce de bahsettiğim gibi perimetre savunmasında inanılmaz geçirgen. Bu da Gobert’in üstündeki savunma yükünü arttırıyor. Öne fizikli, enerjik bir savunmacı koymak mantıklı olacaktır. Matthews’un şutu eskisi kadar keskin değil ama hala yeterli düzeyde.

Danuel House – 28 yaşındaki kısa forvet, yeterli şutör ve pozitif savunmacı olması sebebiyle, NBA takımları tarafından tekrardan fırsat bulabilir. Bu sezon Utah’ta oynadığı kısa dönemde güzel bir performans sergiledi. Tekrardan elde tutulabilir.

Markieff Morris – Jokic’in attığı omuz sebebiyle sezonun büyük bölümü kaçıran Markieff, sahaya çıktığı süreçte fark yaratmıyordu ancak minimum kontrata oranla ortalama bir rol oyuncusu. Hala arada çıkıp orta mesafeden üretebiliyor, fiziği sayesinde limitli sürelerde 5 numaraya geçebiliyor, savunmada 4-5 numaralarla dövüşebiliyor. Rotasyonda küçük bir rol kazanabilir.

Potansiyel Undrafted Oyuncu Hedefleri

Tyrese Martin – 3&D profiline yakın. %43 ile maç başı 1.5 üçlük attı ama şut gelişimi güven vermiyor. Atletizmiyle closeouta hücum edip potayı deniyor zaman zaman. Savunmada ise 201 cm boyunda, güçlü ve mobil. Büyüleyici istatistiklere sahip değil fakat oyunun iki yönünde de olumlu bir etki yapıyor. Birkaç farklı pozisyona switch yapmaya elverişli.

Jabari Walker – 2002 doğumlu oyuncu, hücumda şutunu sahaya istikrarlı şekilde yansıtmakta zorlansa da savunmada NBA’ uyumlu bir profil. Mobil, uzun, 2-3-4 numaralarla eşleşebiliyor. Şutunu güvenilir hale getirirse NBA’de şansı olur.

Aminu Mohammed – 2001 doğumlu Nijeryalı oyuncunun hücumdaki yetenek seti biraz kısıtlı. Topu yere vurabiliyor ancak şutu, iç skorerliği zayıf. Asıl etkisini ise savunma tarafında yapıyor. 1-2-3 numaralarla eşlebiliyor, savunma zekasını belli ediyor ve uzun kolları avantaj yaratıyor. Savunma enerjisi sebebiyle denenebilir.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dönemi, jazz, rehberi, takım, utah, yaz, Öncesi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Denver Nuggets: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 16 Haziran 2022 20:52
Toronto Raptors: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 13 Haziran 2022 20:31
Charlotte Hornets: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 07 Haziran 2022 14:03
New York Knicks: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 06 Haziran 2022 15:19
Washington Wizards: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi KoJiRo Basketbol 0 03 Haziran 2022 20:15




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net