Forum Logo




Intel ''Core Ultra 7'' işlemciler ufukta göründü

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Haziran 2023, 15:51   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Intel ''Core Ultra 7'' işlemciler ufukta göründü




Intel ''Core Ultra 7'' işlemciler ufukta göründü
Www.TrendForum.Net



Intel uzun bir süredir karşımıza çıkan Core ''i'' isim şemasını rafa kaldırmaya hazırlanıyor olabilir. Bugün yeni bir Core Ultra 7 modeli PugetBench platformunda görüntülendi.

Hatırlayacağınız üzere Intel'in Core i3, Core i5, Core i7 ve Core i9 adlandırma şemasını terk edebileceğinden sizlere bahsetmiştik. Öyle ki CPU devi, Meteor Lake işlemciler ile birlikte marka değişikliği planlarını doğruladı. Şimdi PugetBench platformunda 'Ultra' markalı başka bir Meteor Lake modeli daha görüntülendi.
Yeni bir ''Core Ultra 7'' modeli ortaya çıktı
Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan raporda, Intel’in Core Ultra 5 1003H adlı yeni bir model üzerinde çalıştığını görmüştük. PugetBench platformunda görüntülenen bir diğer CPU ise Intel Core Ultra 7 1003H oldu. Geçmişte belirttiğimiz gibi, Core Ultra 5 gibi bir isimlendirme oldukça çelişkili görünüyor. Nitekim i5 sınıfı günümüzde orta seviye segmenti olarak lanse ediliyor ve kullanıcılarda kafa karışıklığı oluşturabilir.

Ürün adı değişikliğinin henüz hangi platformlar için geçerli olacağı netleşmedi. Öte yandan Intel'in Apple M serisine benzer bir isimlendirme şemasına da yöneldiğini görebiliriz. Örneğin, Core Ultra 5, Core Max 5, Core Plus 5 gibi. Ancak tüm bunları doğrulamak için bir süre daha beklememiz gerektiğini belirtelim.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
core, göründü, intel, işlemciler, ufukta, ultra


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Intel, Core i9-12900K’nın Kutu Tasarımını Değiştiriyor KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 14 Ağustos 2022 10:14
Arc GPU’lu Referans Tasarım Intel Dizüstü Bilgisayarlar Göründü KoJiRo Tablet Bilgisayar Haberleri 0 13 Temmuz 2022 20:29
Intel Arc Pro A50 ve A40 Ekran Kartları Göründü KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 28 Haziran 2022 22:01
Yeni Amiral Gemisi Performans Testinde: Intel Core i9-13900 KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 14 Haziran 2022 21:22
14. Nesil Masaüstü İşlemciler, Intel Yazılımında Göründü KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 08 Haziran 2022 14:16




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net