Forum Logo




Arc GPU’lu Referans Tasarım Intel Dizüstü Bilgisayarlar Göründü


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 13 Temmuz 2022, 20:29   #1
Çevrimdışı
Arc GPU’lu Referans Tasarım Intel Dizüstü Bilgisayarlar Göründü




Arc GPU’lu Referans Tasarım Intel Dizüstü Bilgisayarlar Göründü
Www.TrendForum.Net



NUC X15 serisi, Intel’in dizüstü bilgisayarlar için referans olarak hazırladığı platformu temsil ediyor. Intel, daha önce “Alder County” olarak bilinen NUC serisinin Arc grafikleriyle geleceğini zaten doğrulamıştı. Halen elimizde somut bir şey yok, ancak nihai ürün özellikleri hakkında artık daha fazla bilgiye sahibiz.

Gördüğünüz bu NUC markalı sistemleri genellikle OEM’ler tarafından (ADATA XPG Xenia gibi) kullanılıyor. Yani üreticiler Intel’den temel tasarımı alıyor ve kendi dizüstü bilgisayarlarını geliştiriyor. X15 platformu daha gelişmiş bir işlemci serisi ve şirketin kendi harici Arc GPU’larıyla birlikte önemli bir güncelleme aldı. Bu da gelecekte Xe grafiklerinin yaygınlaşacağının bir göstergesi.



Gün yüzüne çıkan özelliklere göre, NUC X15 (C71H/C71G) sistemlerinde hem Core i7-12700H işlemci hem de Arc ACM-G10 GPU bulunacak. “G” varyantı Arc A550M tabanlı orta seviyeye bir GPU’ya sahipken, “H” varyantı üst seviye Arc A730M mobil grafiklere sahip olacak. Arc A770 isminde farklı bir model tanıtılsa da burada göremedik.

Geçmiş NUC serisinde Intel Tiger Lake yongalarla birlikte NVIDIA GeForce RTX 30 serisi harici ekran kartları kullanılıyordu. Şirket şimdi hem CPU hem GPU tarafında kendi ürünlerine ağırlık vermeye başlıyor. Bu referans platformla birlikte Arc A550M/A730M grafiklerini barındıran dizüstü bilgisayarın artık yavaş yavaş piyasaya çıkmasını bekleyebiliriz.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
arc, bilgisayarlar, dizüstü, gpu’lu, göründü, intel, referans, tasarım


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Intel Arc Pro A50 ve A40 Ekran Kartları Göründü KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 28 Haziran 2022 22:01
TP-Link Archer AXE300, iF Tasarım Ödülü Kazandı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 13 Haziran 2022 21:01
Samsung, Dizüstü Bilgisayarlar için 240Hz OLED Ekranını Tanıttı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 09 Haziran 2022 12:43
14. Nesil Masaüstü İşlemciler, Intel Yazılımında Göründü KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 08 Haziran 2022 14:16
2022 Apple Tasarım Ödülleri Kazananlar Belli Oldu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 08 Haziran 2022 14:06




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net