Forum Logo




Intel’den Yeni Teknolojiler: Smooth Sync ve Speed Sync

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Haziran 2022, 14:21   #1
Çevrimiçi
Intel’den Yeni Teknolojiler: Smooth Sync ve Speed Sync




Intel’den Yeni Teknolojiler: Smooth Sync ve Speed Sync
Www.TrendForum.Net



Intel, Arc “Alchemist” grafik çözümleri ile VESA Adaptive Sync desteğinin yanı sıra Smooth Sync adını verdiği yeni bir şirket içi ekran yenileme hızı teknolojisi sunuyor. Bu özellik, Adaptive Sync desteği olmayan, sabit yenileme hızına sahip dizüstü ve masaüstü bilgisayarları hedefliyor.

Mavi takımın teknolojisi, GPU’nun ekranın yenileme hızından daha yüksek bir hızda çerçeveler oluşturmasının neden olduğu yırtılma etkisini ortadan kaldırmak için geliyor. Böylelikle oyunlarda “V-Sync” ayarını açmak zorunda kalmayacağız.



Intel Smooth Sync’in çalışma şekli şu şekilde:

Oyunda V-Sync devre dışı bırakılmalı.
GPU, üretebileceği maksimum kare hızını sunacak.
Intel tarafından hafif bir renk taklidi filtresi uygulanacak.
Sonuç olarak ekrandaki yırtılma bölgesi bulanık hale gelerek kötü görüntüyü ortadan kaldıracak.

Buradaki hedef, filtreyle birlikte V-Sync’den çok daha az gecikme süreleri sağlamak. Nitekim sabit yenileme hızına sahip düşük bütçeli dizüstü bilgisayarlar bile ekran yırtılması olmadan oyunları düşük gecikmeli olarak oynatabilir. Smooth Sync, yeni Arc grafik sürücülerinin parçası olan ve Arc “Alchemist” grafik işlemcileriyle çalışacak yazılım düzeyinde bir özellik.

Smooth Sync şaşırtıcı derecede basit bir teknoloji ve sadece ekran yırtılmasının meydana geldiği çizgiyi bulanıklaştırarak daha az fark edilmesini sağlıyor. Intel, yırtılmanın meydana geldiği kenarda bir renk taklidi filtresi kullanmakta ve bölünmüş görüntü halen orada olsa bile tam ekran yırtılması kadar rahatsız edici olmayacak.

Aslında resmi Arc duyurusu sırasında yeni teknolojilere biraz değinmiştik, şimdi ise detayların sayısı artıyor. Mavi ekip Speed Sync adında farklı bir teknolojiden de bahsetmişti. Speed Sync, sabit yenileme hızına sahip monitörler için bile düşük gecikme süresi ve akıcı bir oyun deneyimi sunuyor. Temel olarak GPU, oluşturma arabelleğini sanallaştıracak, ardından ekranı izleyecek ve yine de sabit bir kare hızı sınırından kaçınırken yırtılmayı önlemek için veri aktarım sürecini senkronize edecek.



Speed ​​Sync, temelde dezavantajları hariç olmak kaydıyla V-Sync ile aynı. Çerçeve arabelleğini sanallaştırıyor ve oyununuza gerçek zamanlı olarak uyum sağlayabiliyor. Sonuç olarak giriş gecikmesini artıran arabellekten geçiş sürecini beklemek yerine, monitör yenilenir yenilenmez en son kareyi canlı olarak gönderebiliyor. En önemlisi ise FPS sınırlaması yok.

Tüm bunlar Counter-Strike: Global Offensive ve Valorant gibi yüksek kare hızında çalışabilen birçok e-spor oyununda fayda sağlayabilir. Uyarlanabilir yenileme hızına sahip monitörler piyasaya çıktıkça V-Sync yavaş yavaş gözden düştü. NVIDIA G-Sync destekli monitörlerin fiyat farkı azaldı. AMD ise özel donanım olmadan çalışabilen açık kaynaklı bir uyarlamalı senkronizasyon teknolojisi olan FreeSync’i geliştirmeye devam ediyor.

Çoğu monitör bugünlerde FreeSync/G-Sync şemsiyesi altına giriyor ve V-Sync büyük ölçüde saf dışı kalıyor. Ancak dizüstü bilgisayarlar da dahil olmak üzere tüm monitörler böyle teknolojilere sahip değil ve bazı zamanlarda V-Sync’in faydalarını görebiliyoruz. Speed ​​Sync ve Smooth Sync, sabit yenileme hızına sahip monitörleri iyileştirmenin yanı sıra, uyarlamalı senkronizasyonu kapalı bırakmak istediğiniz oyunlarda görüntü kalitesini iyileştirmek üzere görev yapacak.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
intel’den, smooth, speed, sync, teknolojiler, yeni


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Intel, Almanya’da Mega Çip Fabrikası Kuruyor KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 09 Haziran 2022 12:25
Intel Arc A730M, RTX 3070 Mobil ile Yarışıyor KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 08 Haziran 2022 14:34
Intel, 14. Nesil ile Soket Değiştirebilir: LGA1851 KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 08 Haziran 2022 14:30
14. Nesil Masaüstü İşlemciler, Intel Yazılımında Göründü KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 08 Haziran 2022 14:16
Üst Düzey Intel Arc Masaüstü Ekran Kartı İlk Kez Sahnede KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 05 Haziran 2022 17:17




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net