Forum Logo




TSMC, 2023’te Çip Fiyatlarını Artırmayı Planlıyor

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Temmuz 2022, 08:33   #1
Çevrimiçi
TSMC, 2023’te Çip Fiyatlarını Artırmayı Planlıyor




TSMC, 2023’te Çip Fiyatlarını Artırmayı Planlıyor
Www.TrendForum.Net



Enflasyon, jeopolitik belirsizlikler ve diğer faktörler nedeniyle teknolojik cihazlara olan talep azalmaya başladı. Ancak buna rağmen çiplere olan talebin halen güçlü olduğu söyleniyor. Bu senaryo nedeniyle TSMC, 2023 yılından itibaren yonga üretim fiyatlarını bir kez daha artırmak için bekliyor. Miktarlar çok büyük değil, ancak yine de AMD, NVIDIA ve Intel gibi müşteriler için önemli olacak.

Dünyanın en büyük sözleşmeli yarı iletken üreticisi olan TSMC, DigiTimes‘a göre üretim süreçlerinin çoğunun fiyatlarını Ocak 2023’ten itibaren %6 artırmayı planlıyor. Geçen yıl N7 (7nm) ve N5 (5nm) işlem teknolojileriyle üretilen yongaların fiyatlarını zaten %10 oranında artırmıştı. N16 ve daha olgun teknolojilerde ise %20’ye uzanan zamlar yapıldı.



Tayvanlı dev, bu yılın başlarında 2023’ten itibaren çip fiyatlarını %9’a kadar artıracağını bildirmişti. Ancak şirket görünüşe göre fiyat artışı konusunda o kadar agresif olmayacak. TSMC ve Tayvan merkezli diğer dökümhaneler, gelirlerinin 2022 yılında en yüksek seviyelere ulaşmasını bekliyor. Üretim kapasitelerinin şu anda %95 oranında olduğu belirtilmiş. Bununla birlikte, çip üreticileri müşterileriyle uzun soluklu anlaşmalar imzalamaya devam ediyor. Dolayısıyla yakın zamanda üretim kapasitelerinin düşmesini beklemiyoruz.

Peki dökümhaneler neden fiyat artışına gidiyor? Şirketler, uzun vadede talebi karşılamak için üretim kapasitelerini artırmak istiyor. Bunun için yeni üretim tesisleri inşa edilirken aynı zamanda fabrika ekipmanları (litografi makineleri gibi) tedarik ediliyor. Bu arada ekipmanların tedarik süreçlerinde büyük sıkıntılar yaşandığını belirtelim. Uzun lafın kısası, genişleme maliyetleri arttığından, sözleşmeli çip üreticileri fiyatlarını artırma yolunu tercih ediyor.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
2023’te, artırmayı, çip, fiyatlarını, planlıyor, tsmc


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Pirelli,2023'te ön lastikleri daha güçlü yapmayı planlıyor KoJiRo Formula 1 0 27 Haziran 2022 20:04
F1,2023'te 24 yarış düzenlemeyi planlıyor,Spa,Monako ve Fransa boş yer için çekişiyor KoJiRo Formula 1 0 22 Haziran 2022 19:42
TSMC, Dört Yeni 3nm Yarı İletken Tesisi Kuruyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 20 Haziran 2022 21:46
Haas, F1 güncellemesini Macaristan'a getirmeyi planlıyor KoJiRo Formula 1 0 17 Haziran 2022 20:06
AMD ve TSMC Arasındaki Bağlar Sıkılaşıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 14 Haziran 2022 21:17




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net