Forum Logo




Tarihte İlk Kez Uzay Koşullarında Memeli Embriyosu Yetiştirildi: Uzayda da Üreyebileceğiz

Bilim dünyasından en son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Zeytin
  • 1 Post By Chen

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Kasım 2023, 16:02   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Tarihte İlk Kez Uzay Koşullarında Memeli Embriyosu Yetiştirildi: Uzayda da Üreyebileceğiz




Tarihte İlk Kez Uzay Koşullarında Memeli Embriyosu Yetiştirildi: Uzayda da Üreyebileceğiz
Www.TrendForum.Net

İnsanlık gözünü yıldızlardaki yeni ufuklara dikmişken, geleceği için yeni cevaplar arıyor. Bu cevaplar için de yine fareler bize yardımcı oluyor.

Başta Elon Musk olmak üzere pek çok milyarder gelecekte uzakta koloniler kurulması için adımlar atıyor. Başka bir gezegene gitmek ya da bir başka gezegende yaşayabilmek sorunun bir kısmı. Bir başka kısmı ise üreme, insanların dünya atmosferi dışında üreyip üreyemeyeceği, mikro yerçekiminde ve radyasyonda neler yaşanacağı konusunda farklı görüşler var.

Yapılan yeni bir çalışmaya göre insanlık olarak "Gezegenimizin dışında da üreyebilecek miyiz?" sorusunun cevabı belli oldu: Belki. Belki çok iyi bir cevap olmasa da en azından kesin bir hayır değil, yani uzay kolonileri hâlâ gerçek olabilir.

Uzayda yetişen ilk memeli embriyoları



Tarihte ilk defa olarak, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki mikroortamda memeli embriyoları oluşturuldu ve büyütüldü. Uluslararası Uzay İstasyonu, gezegen yüzeyinden 400 kilometre kadar yukarıda yörüngede yer alıyor. Yamanashi Üniversitesi'nden moleküler biyolog Teruhiko Wakayama'nın önderliğinde yapılan çalışmada, fare embriyolarının en azından başlangıç aşamasında hayatta kalabildikleri belli oldu.

Wakayama, yaptığı açıklamada "Mars yolculuklarında hamilelik mümkün olabilir çünkü oraya varmak altı aydan uzun sürecek." ifadelerini kullanırken, o zaman geldiğinde çocukların sağlıklı bir şekilde doğabilmesi için araştırmalarına devam edeceklerini belirtti.



Aslında uzayda hamilelik ve üreme konusu, bilim insanlarının uzun zamandır üzerinde çalıştıkları bir konu. Hamilelik süreci oldukça uzun ve karmaşık olabiliyor. Bu yüzden de her bir farklı aşama için farklı çalışmalar yapılıyor. Araştırmacıların paraformaldehit içerisinde geliştirdiği ve dört gün boyunca koruduğu embriyolar, daha sonra araştırılmaları için dünyaya geri gönderildi.

Buna göre ISS'te ya da mikroyerçekimli ortamlarda embriyoların yaşama şansı daha düşük olsa da yaşayan embriyolar, gezegenimizdeki örnekleriyle aynı şekilde gelişim gösteriyor. Uzay fetüslerinde farklı sorunlar görülebildiği ortaya çıkmıştı. Gelecekte uzaya yerleşen insanlar, Dünya'daki atalarından çok daha farklı görünebilir.

Kaynak: sciencealert.com
Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 01 Kasım 2023, 17:06   #2
Çevrimdışı
Silver Üye
Yanıt: Tarihte İlk Kez Uzay Koşullarında Memeli Embriyosu Yetiştirildi: Uzayda da Üreyebileceğiz




Şimdi herkes uzayda sevişme hayali ile yanıp tutuşacak
Beatrice bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 01 Kasım 2023, 18:13   #3
Çevrimiçi
Yanıt: Tarihte İlk Kez Uzay Koşullarında Memeli Embriyosu Yetiştirildi: Uzayda da Üreyebileceğiz




Nerelisin :uzaylıyım
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
embriyosu, kez, koşullarında, memeli, tarihte, uzay, uzayda, yetiştirildi, İlk, Üreyebileceğiz


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Tardigrad, Uzayda Bile Yaşayabilen Canlı, Bu Hayvanları Öldürmek İmkansız Gibi Beatrice Hayvanlar Alemi 0 13 Ekim 2023 21:17
Laboratuvarda insan embriyosu geliştirildi Zeytin Sağlık Haberleri 0 07 Eylül 2023 10:49
Binance’den Hizmet Koşullarında Sessiz Sedasız Değişiklik: İşte Detaylar! DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 13 Haziran 2023 11:01
Uzayda bir ilk daha: Kara deliğin kenarından fırlayan jet ilk kez görüntülendi Zeytin Bilim Dünyasından Haberler 0 28 Nisan 2023 12:48
Uzayda Şarkı Söyleyen Kuyrukluyıldız 67P’nin Gerçek Sesi Roronoa Zoro Bilim Dünyasından Haberler 3 28 Ağustos 2022 21:34




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net