Forum Logo




Düğün İçin Damat Hazırlıkları ve Gerekenler..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Ekim 2022, 22:37   #1
Çevrimiçi
Düğün İçin Damat Hazırlıkları ve Gerekenler..




Düğün İçin Damat Hazırlıkları ve Gerekenler..
Www.TrendForum.Net

Düğün İçin Damat Hazırlıkları ve Gerekenler..


TrendForum.Net


Evlenirken damadın hazırlığının hep kolay olduğu düşünülür. Ancak damatlık seçimi de gelinlik seçimi kadar özen ister.

Damatlığınız öncelikle müstakbel eşinizin gelinliği ile uyumlu olmalıdır. Damatlık seçiminiz smokin veya bir takım elbise olabilir. Takım elbise de renk seçimi genelde siyahtan yana olmasına rağmen, gri, krem ve lacivert renkli damatlıklara da rastlamak mümkün oluyor. Damatlık içine, normal beyaz bir gömlek ve canlı renkte bir kravat veya Atatürk yaka beyaz bir gömlek ve İngiliz tarzı kısa bir kravat ya da papyon uygun olabilir. İki alternatifte de yelek, güzel ve tamamlayıcı olacaktır.



CEKET: Şal yaka, kruvaze veya tek sıra düğmeli bir ceket giyilebilir. Ceketin bedene tam olarak uyması smokinin daha şık durmasını sağlar. Omuzlar dar veya fazla geniş olmamalıdır.



PANTOLON: Pantolonun paçaları, ayak bileğinden beş santim kadar aşağıda bitmelidir. Paçalar, ayakkabının üst kısmına değmeli ve hareketi kısıtlayacak kadar dar olmamalıdır.



GÖMLEK: Pileli gömlek, smokinin içine en çok tercih edilen gömlek türüdür. Ancak düz beyaz, kemik rengi ya da beyaz üzerine işlemeli bir gömlek de tercih edilebilir. Manşetler, ceketin kollarından bir parmak çıkmalıdır.



KOL DÜĞMELERİ: Kol düğmeleri damatlığa uygun olarak seçilmelidir. Değişik motiflerde kol düğmeleri takılabilir. Kol düğmeleri kumaş değil; altın, gümüş, veya metal olmalıdır.



YAKA VE KRAVAT: Smokini tamamlamak için aynı kumaştan yapılmış bir papyon takılmalıdır. Takım elbise seçilmişse, kıyafete uygun bir kravat tercih edilmelidir. Yakaya da kravata uygun bir mendil veya gelin buketinden küçük bir çiçek takılabilir.



KUŞAK: Pantolonun bir kuşakla tamamlanacaksa, kuşağın pilelerinin mutlaka içe dönük olması gerekir. Bu pileler arasına yapılacak olan gizli ceplerde anahtar, para gibi eşyalar, smokinin görüntüsünü bozmadan taşınabilir. Modern smokinlerde kuşak yerine, renkli pantolon askıları da kullanılabilmektedir.



YELEK: Kuşak ve pantolon askısı tercih edilmeyecekse, canlı bir yelek kullanılabilir. Böylece mütevazi bir smokin veya düz renk bir takım elbise bile çok şık ve modern görülebilir. Mağazalarda değişik renk ve motiflerde yelekler bulunabilir veya diktirilebilir.



AYAKKABILAR: Smokin için genellikle tercih edilen eskiden beri aşina olduğumuz siyah renk bağcıklı ayakkabılardır. Çorabın da pantolonla aynı renk olmasına dikkat edilmelidir. Gri renkli takım elbisede yine siyah renk ayakkabı, kemik tonlarında veya lacivert renk kıyafetlerde ise kumaşla aynı tonda ayakkabı uygun olur.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 11 Ekim 2022, 22:59   #2
Çevrimdışı
Yüzümden düşen bin parçayı toplayıp,
Yerine kocaman bir tebessüm yerleştiren var
"o" iyiki var.
Yanıt: Düğün İçin Damat Hazırlıkları ve Gerekenler..




En iyisi evlenmemek.
__________________
- Rotasız adımlarıma eşlik eder sisli yollar..
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
damat, düğün, gerekenler, hazırlıkları, İçin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Damat Bohçasında Neler Olur? Beatrice Trend Erkeklerin Dünyası 1 09 Mayıs 2023 21:41
Düğün Hazırlıkları Nelerdir? Beatrice Düğün Hazırlıkları 13 11 Ekim 2022 10:14
İlişkinin İlk 3 Ayında Dikkat Edilmesi Gerekenler Beatrice Kadın & Erkek İlişkileri 1 29 Mayıs 2022 18:47
Nefes Darlığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:34
Elektrik çarpmasında yapılması gerekenler Beatrice Genel Sağlık 0 06 Mayıs 2022 05:29




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net