Forum Logo




Hierapolis (Denizli, Pamukkale)


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Ağustos 2023, 02:39   #1
Çevrimiçi
Diamond Üye
Hierapolis (Denizli, Pamukkale)




Hierapolis (Denizli, Pamukkale)
Www.TrendForum.Net



Pamukkale, Türkiye'nin Denizli iline bağlı bir doğal ve tarihi alanı ifade ederken, Hierapolis ise antik bir kenttir. Bu iki yer bir arada Pamukkale-Hierapolis olarak bilinir ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır.

Pamukkale-Hierapolis, beyaz traverten terasları ve antik Roma kenti Hierapolis'in kalıntıları ile tanınır. Pamukkale, "pamuk" kelimesinin Türkçe karşılığı olan "pamuk" kelimesiyle ilişkilendirilen beyaz traverten terasları ifade eder. Bu teraslar, doğal mineralli sıcak su kaynaklarından akan suyun çökelmesi sonucu oluşmuştur. Bu oluşum, yüzyıllar boyunca oluşmuş ve beyaz terasları oluşturan kalsiyum karbonat birikintileriyle ünlüdür. Terasların beyazlığı ve şekli, pamuk yığınlarını andırması nedeniyle Pamukkale olarak adlandırılmıştır.

Hierapolis, Pamukkale'nin yanında yer alan antik bir Roma kentidir. Hierapolis, M.Ö. 2. yüzyılda kurulmuş ve Roma İmparatorluğu döneminde önemli bir kent haline gelmiştir. Kent, termal su kaynaklarına sahip olması nedeniyle Roma döneminde bir kaplıca ve sağlık merkezi olarak da kullanılmıştır. Hierapolis'te yer alan antik kalıntılar arasında tiyatro, tapınaklar, hamamlar, sütunlu caddeler, anıtsal kapılar ve mezarlar bulunur. Ayrıca, Hierapolis'teki en önemli yapılarından biri olan Büyük Tiyatro, 15.000 kişi kapasitesiyle antik dönemin büyük tiyatrolarından biridir.

Pamukkale-Hierapolis, doğal ve tarihi zenginlikleriyle birlikte turistler için popüler bir turistik mekan haline gelmiştir. Ziyaretçiler, Pamukkale'nin beyaz traverten teraslarında yürüyebilir, termal su havuzlarında yüzme deneyimi yaşayabilir ve antik kentin kalıntılarını keşfedebilirler. Ayrıca, Hierapolis Müzesi'nde bölgenin arkeolojik eserlerini inceleyebilirler.

Pamukkale-Hierapolis, benzersiz doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla Türkiye'deki en önemli turistik destinasyonlardan biridir. Ziyaretçiler, bu bölgede hem doğal hem de kültürel bir deneyim yaşayabilirler.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
denizli, hierapolis, pamukkale


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Pamukkale Termal Suları (Türkiye, Denizli) Asi Ruh Ege Bölgesi 0 30 Temmuz 2023 11:15
Karahayıt Kaplıcaları - Denizli KoJiRo Ege Bölgesi 1 30 Temmuz 2023 08:47
Çivril Işıklı Gölü (Türkiye, Denizli) Asi Ruh Ege Bölgesi 0 21 Temmuz 2023 04:25
Pamukkale kış mevsiminde de turist çekiyor Zeytin Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 16 Aralık 2022 10:45
Pamukkale Hierapolis Antik Kenti - Denizli KoJiRo Ege Bölgesi 0 04 Haziran 2022 17:45




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net