Forum Logo




Afrodisias Antik Kenti (Aydın)


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Asi Ruh

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Ağustos 2023, 06:34   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Afrodisias Antik Kenti (Aydın)




Afrodisias Antik Kenti (Aydın)
Www.TrendForum.Net



Afrodisias Antik Kenti, Türkiye'nin Aydın iline bağlı Karacasu ilçesi yakınlarında bulunan önemli bir arkeolojik alan ve antik kenttir. Afrodisias, Antik Roma döneminde önemli bir merkez haline gelmiş ve özellikle sanat ve kültür açısından ün kazanmıştır.

Afrodisias, M.Ö. 2. yüzyılda Hellenistik dönemde kurulan bir yerleşimdir. Ancak en parlak dönemini M.S. 1. ve 2. yüzyıllarda, Roma İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü zamanda yaşamıştır. Kent, Antik Roma döneminde Afrodit kültüne adanmış bir merkez olarak önem kazanmıştır. Bu nedenle "Afrodisias" adını almıştır.

Afrodisias Antik Kenti, zengin mimari yapıları, heykelleri ve sanat eserleriyle ünlüdür. Kentin en önemli yapıları arasında büyük bir tiyatro, stadyum, agora (çarşı alanı), hamamlar, tiyatral mekanlar, tapınaklar ve Roma dönemi villaları yer alır. Ayrıca Afrodisias, antik dünyada mermer işçiliğiyle ünlü bir merkez haline gelmiştir. Kentte çıkarılan beyaz mermer, çeşitli heykellerin ve anıtların yapımında kullanılmıştır.

Afrodisias'ta bulunan en önemli eserlerden biri, ünlü "Afrodit Anıtı"dır. Bu heykel, kentte Afrodit kültünü simgeler ve özellikle kadın güzelliğini temsil eder. Afrodit Anıtı, heykelin orijinal parçalarının birleştirilmesiyle günümüze ulaşmıştır ve Türkiye'deki en iyi korunmuş antik heykellerden biridir.

Afrodisias Antik Kenti, 1980 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir. Bugün ziyaretçilere açık olan alan, arkeolojik kalıntıların yanı sıra Afrodisias Müzesi'ni de içermektedir. Ziyaretçiler, antik kalıntıları gezebilir, heykelleri ve diğer eserleri inceleyebilir ve Afrodisias'ın sanatsal ve kültürel mirasını keşfedebilirler.
PERDELER_ bunu beğendi.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
afrodisias, antik, aydın, kenti


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Troya Antik Kenti (Çanakkale) Asi Ruh Marmara Bölgesi 0 03 Ağustos 2023 06:33
Side Antik Kenti - Antalya KoJiRo Akdeniz Bölgesi 1 03 Ağustos 2023 01:25
Sagalassos Antik Kenti - Burdur KoJiRo Akdeniz Bölgesi 1 02 Ağustos 2023 07:25
Side Antik Kenti'ni su bastı Zeytin Ülkemizden Haberler 1 14 Aralık 2022 15:37
Kibyra Antik Kenti - Burdur KoJiRo Akdeniz Bölgesi 0 18 Haziran 2022 09:09




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net