Forum Logo




Grayscale SEC Davasını Kazandı Mı? Bitcoin ETF’i İçin İş İlanı!

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Ağustos 2023, 10:13   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Grayscale SEC Davasını Kazandı Mı? Bitcoin ETF’i İçin İş İlanı!




Grayscale SEC Davasını Kazandı Mı? Bitcoin ETF’i İçin İş İlanı!
Www.TrendForum.Net



ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonunun spot Bitcoin ETF‘e dönüştürülmesi için defalarca başvuruda bulunan Grayscale, bu başvuruların reddedilmesinin ardından düzenleyici kuruma dava açmıştı. Türev ve spot ETF’ler arasında bir fark olmadığını savunan şirket, SEC’yi yetki alanının dışına çıkmak ve fuzuli karar vermekle suçlamıştı.

Dava sonucunun 18 Ağustos Cuma günü açıklanacağına ilişkin söylentiler güçlenirken Grayscale cephesi ETF ekibi için işe alımları hızlandırdı. Atılan bu cesur adım ise piyasa analistleri tarafından spekülasyonlara yol açacak şekilde yorumlandı. Grayscale açtığı yeni iş ilanında, şu ifadelere yer vererek dikkatleri üzerine toplamayı başardı:

Bu rol, bir ETF ihraççısı oluşturmanın zemin katında yer alacak ve alt danışmanlar, piyasa yapıcılar, uyum, satış ve saklama görevlileri dahil olmak üzere çeşitli iç paydaşlar ve dış iş ortakları arasında çalışacak kişiler içindir.

Grayscale spot Bitcoin ETF davasını kazandı mı?

Piyasa analistleri işe alımlara yönelik bu hamleyi Grascale’in ETF davasının sonucundan emin olduğuna yönelik bir iddiaya bağladı. ETF talebinin onaylanmış olabileceğine dair kulisleri işaret eden analistler, bir diğer senaryo karşısında da kayıtsız kalmadı.

Bir diğer alternatif senaryoya göre yatırım firmasının dava sonucunun ardından yeni bir spot Bitcoin ETF başvurusuna hazırlandığı öne sürülürken çıkacak olumlu bir kararın sırada bekleyen spot Bitcoin ETF başvurularının da olumlu etkileyebileceğine yer verildi. Dava sonucunun her ne kadar 18 Ağustos günü açıklanacağına dair söylentiler olsa da benzer söylentiler sonucun 15 Ağustos Salı günü açıklanacağını da öne sürmüştü fakat böyle bir şey gerçekleşmedi.

Öte yandan SEC’nin şimdiye kadar hiçbir spot ETF başvurusunu onaylamadığını ve gelecek ilk onayın başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasında ön görülemez bir yükselişi tetikleyebileceğini ifade etti.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bitcoin, davasını, etf’i, grayscale, kazandı, sec, İçin, İlanı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Varlık Yöneticisinden Bitcoin İçin 122 Milyonluk Yeni Madencilik Yatırımı DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 13 Temmuz 2023 10:13
Grayscale’den SEC ile Arasındaki Bitcoin Davasında Mahkemeye Yeni Mektup DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 12 Temmuz 2023 09:45
ABD’li Madenciden Bitcoin İçin 9,32 Milyonluk Yatırım: İki Yeni Tesis Aldı! DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 22 Haziran 2023 10:18
Binance’den Bitcoin İçin Önemli Bilgilendirme Duyurusu DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 20 Haziran 2023 09:39
3DMark, AMD FSR 2 Teknolojisi İçin Test Özelliği Kazandı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 02 Nisan 2023 09:15




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net