Forum Logo




Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Ocak 2024, 15:19   #1
Çevrimiçi
Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır?




Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır?
Www.TrendForum.Net

Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır?



Adana'da, kebap ustası Gökhan Korkmaz, restoranında koç yumurtasından yaptığı billur kebabına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Korkmaz, "Adanalılar artık sadece kıyma kebapla yetinmiyor, mangalda çeşitlilik istiyor" dedi. İşte billur kebabı tarifi ve yapılışı.

Adana'da kebap restoranı işleten ve yaklaşık 30 yıldır sektörün içinde olan Gökhan Korkmaz, sakatatın ilgi gördüğü kentte billur kebabı başladı. Şırdan, kokoreç, mumbar gibi kalorisi yüksek sakatatların aksine billur kebabının kalorisinin çok düşük olduğunu belirten Korkmaz, protein oranı da yüksek olan billur kebabına özellikle sporcuların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Billur kebabı tarifi de bildiğimiz kebaplardan oldukça farklı.

BİLLUR KEBABI NEYDEN YAPILIR?



Billur kebabı koç yumurtasından yapılmaktadır. Kebaç ustası billur kebabı tarifini şu şelikde anlatıyor: "Görüntü itibariyle şırdanı andıran koç yumurtasının bıçakla ikiye ayrılmasından sonra dış zarının çıkarıldığını ve daha kuşbaşı tarzında doğranıp mangallık hale getirip pişiriyoruz."

Korkmaz, porsiyonu 25 TL'den satılan kebaba talebin günden güne arttığını söyledi.

'ADANA DIŞINDA BULMAK ZOR'

Billur kebabının lezzetiyle ön plana çıktığını ve sakatata karşı ön yargılı olan kişilerin bile bir kere yedikten sonra bir porsiyon daha istediğini belirten kebap ustası Korkmaz, "Fiyatı 25 liradan günde yaklaşık 50 porsiyon billur kebabı satıyoruz. Bir ivme kazandık. Bu rakam günden güne daha da artacak. Adana’da tercihler artmaya başladı. İnsanlar artık farklılık ve çeşitlilik istiyor. Biz de menümüze yeni yemekler ekleyerek ürün yelpazemizi genişletiyoruz. Billur kebabı da böyle geldi. Adana eti çok seviyor ve talep giderek artıyor. Adanalılar artık sadece kıyma kebapla yetinmiyor, mangalda çeşitlilik istiyor" diye konuştu.

'ADETA BİR PROTEİN DEPOSU'

Tattığı ilk günden beri sık sık Korkmaz’ın restoranına gelip billur kebabı yediğini belirten Nida Korkmaz (18), "Çok güzel bir yemek. Adeta bir protein deposu. Adana kebap da çok güzel ama billur kebabı da bir o kadar lezzetli" dedi.


Alıntılar
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 04 Ocak 2024, 15:21   #2
Çevrimdışı
Gold Üye
Yanıt: Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır?




yediriyor millete
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 04 Ocak 2024, 15:40   #3
Çevrimdışı
Silver Üye
Yanıt: Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır?




Iyk
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
billur, kebabı, neyden, tarifi, yapılır


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Horhor Kebabı Tarifi Asi Ruh Et-Tavuk-Sebze Yemekleri 2 03 Mayıs 2024 22:31
Şeftali Kebabı Tarifi Beatrice Et-Tavuk-Sebze Yemekleri 0 20 Kasım 2023 18:44
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Asi Ruh Et-Tavuk-Sebze Yemekleri 0 13 Temmuz 2023 12:24
Abdigör Kebabı Tarifi Asi Ruh Et-Tavuk-Sebze Yemekleri 0 05 Temmuz 2023 00:06
Patlıcan Kebabı Tarifi Asi Ruh Et-Tavuk-Sebze Yemekleri 3 05 Nisan 2023 08:34




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net