Forum Logo




Russell,FIAnın attığı adımların dalgalanmaya kalıcı bir çözüm getireceğini düşünmüyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Haziran 2022, 21:16   #1
Çevrimdışı
Russell,FIAnın attığı adımların dalgalanmaya kalıcı bir çözüm getireceğini düşünmüyor




Russell,FIAnın attığı adımların dalgalanmaya kalıcı bir çözüm getireceğini düşünmüyor
Www.TrendForum.Net

Mercedes pilotu George Russell, FIA'nın dalgalanma sorununu çözmek için attığı ilk adımlarını, sorunu çözmenin kesin bir yolundan çok "yapışkan bir sıva" olarak tanımladı.



FIA, bu hafta sonu yapılacak Kanada GP'si öncesi, bazı pilotların sağlık sorunları yaşamasına sebep olan dalgalanma sorununu azaltmak amacıyla neler yapılabileceğine dair veri toplamak için her araçta ne kadar dalgalanma görüldüğünün ölçüleceğini duyurdu.

Sezon başından beri -başta Mercedes ve Ferrari olmak üzere- birçok takımın yaşadığı görülen bu sorun, Monako ve Azerbaycan'dan -yani cadde pistlerinde gerçekleştirilen iki yarıştan- sonra daha sıkı bir şekilde tartışılmaya başlandı.

Dolayısıyla bu konuda adım atmaya karar veren FIA, bu hafta sonundan itibaren telemetri verilerini ve dalgalanmanın araçların tabanlarında yarattığı sonuçları inceleyecek, "kabul edilemez" seviyelerde dalgalanma yaşayan takımları belirleyecek ve onlardan dalgalanmayı azaltmaları için değişiklik yapmalarını isteyecek.

GPDA (Grand Prix Sürücüleri Topluluğu) başkanı George Russell, FIA'nın hamlesinin "hemen bir şeyler yapmaları açısından güzel" olduğunu kabul ederken, bu adımın "kalıcı bir çözümden çok yapışkan bir sıva" olduğunu da ekliyor.

Russell, "FIA'nın topladığı verilerden elde edilecek sonuçları bekleyip görmemiz gerekiyor. Mevcut durumun, sorundan en az etkilenen takımlar için bile oldukça zorlu bir deneyim olduğunu düşünüyorum."

"FIA, maruz kaldığımız tüm dikey hızlanma yüklerinin verilerine sahip ve bu yük başa çıkabileceğimiz kadar güvenli bir seviyede değil. Dolayısıyla, atacağımız yeni adımlar konusunda kesinlikle daha büyük tartışmalara ihtiyaç var." dedi.

Russell'ın ardından söz alan Ferrari pilotu Charles Leclerc, FIA'nın yeni bir teknik direktifle dalgalanma konusunda harekete geçme kararına karşı olduğunu, çünkü bunu F1-75'te doğrudan bir sorun olarak görmediğini dile getirdi.

Leclerc, "Kendi açımdan bakacak olursam, tamamen aynı fikirde değilim. Bana sürmeye uygun bir araç vermenin takımın sorumluluğunda olduğunu hissediyorum."

“Şimdiye kadar dalgalanmayla özel bir sorunum olmadı, ama evet, geçen yıla göre daha sert koşullar var."

"Kişisel olarak aracın sürülemez olduğunu düşünmüyorum. Takım olarak her şeyi daha iyi hale getirmek için çözümler bulduk.”



Aston Martin pilotu Lance Stroll, pilotların dalgalanma nedeniyle maruz kaldıkları kuvvetin “23 yarış için sürdürülebilir olmadığını” ve F1'in yeni yer etkisi kuralları önümüzdeki yıllarda da böyle sonuçlar doğuracaksa, bunun vücut için "fazlasıyla kötü" olduğunu söyledi. “

Son olarak Alpine pilotu Esteban Ocon, "Diğer takımlar kadar kötü değiliz."

"Bazı araçları kullanmak diğerlerinden daha kolay, öyle görünüyor. Asıl olumlu olan, FIA'nın bizimle ilgilenmek için harekete geçmesi."

"Ancak karıştırmamamız gereken iki konu var: dalgalanmaya yol açan sebepler ve araçların genel olarak çok sert olması."

"Çünkü geçen yıl da deneyimlediğimiz bazı virajlarda -örneğin Monaco'da tünelden sonraki kerblerde- çok sert bir darbe hissettim, ki bu düzlüğün sonunda ortaya çıkan bir şey değildi."

"Yani, genel olarak aracın sertliği de bir problem. Düzlüklerin sonunda ne kadar dalgalanma yaşadığınız önemli değil." dedi.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
adımların, attığı, bir, çözüm, dalgalanmaya, düşünmüyor, fianın, getireceğini, kalıcı, russell


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Form geçici klas kalıcı Hagi 57 yaşında asist yaptı! KoJiRo Galatasaray 2 05 Ağustos 2022 20:22
FIAnın dalgalanmaya müdahale etmesi,Mercedes için neden hem iyi hem de kötü bir haber KoJiRo Formula 1 0 17 Haziran 2022 19:57
Hamilton, Mercedes'le bağlarını koparmayı düşünmüyor KoJiRo Formula 1 0 10 Haziran 2022 12:48
Zhou, henüz F1'deki geleceğini düşünmüyor KoJiRo Formula 1 0 09 Haziran 2022 11:35
Kalıcı ojede büyük tehlike: Tırnak mantarı Beatrice Genel Sağlık 0 07 Mayıs 2022 09:50




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net