Forum Logo




Szafnauer, Piastri'nin gelecek yıl F1'de yer alacağını doğruladı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Haziran 2022, 21:17   #1
Çevrimiçi
Szafnauer, Piastri'nin gelecek yıl F1'de yer alacağını doğruladı




Szafnauer, Piastri'nin gelecek yıl F1'de yer alacağını doğruladı
Www.TrendForum.Net

Alpine takım patronu Otmar Szafnauer, 2023 için adı Williams ile ciddi şekilde anılan Oscar Piastri'nin gelecek yıl Formula 1'de yer alacağını söyledi.



Formula 3 ve Formula 2'de aldığı arka arkaya iki şampiyonluğun ardından dikkatleri üzerine çeken Piastri, F1'de kendisine koltuk bulamadı fakat Alpine'in yedek pilotu olarak her yarış hafta sonuna geliyor.

Çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso'nun önümüzdeki yıl Alpine'de yarışmaya devam etmesi beklenirken, takım arkadaşı Esteban Ocon'un kontratı 2025 sonunda bitiyor. Hal böyle olunca Alpine, Piastri'yi gelecek yıl için başka bir takıma kiralamayı düşünüyor.

Bu açıdan Piastri'nin en iyi seçeneği Williams gibi görünüyor. İddiaya göre Piastri, bu yıl yeni takım arkadaşı Alex Albon'un formundan çok uzak olan Nicholas Latifi'nin yerini alabilir.

Kanada GP öncesinde, cumartesi sabah düzenlenen basın toplantısında konuşan Szafnauer, Alpine'in Piastri ile ilgili bazı seçeneklere sahip olduğunu doğruladı ve geleceğine karar vermek için acele etmeyeceklerini söyledi.

Szafnauer, "Bunun için vakit ayıracağız ve aptal sezonun doğru noktasında etrafa bakıp, bununla ilgili kararımızı vereceğiz." dedi.

Piastri'nin gelecek yıl F1'de yarışacağını düşünüp düşünmediği sorulduğunda Szafnauer, "Evet" yanıtını verdi.

Ancak Szafnauer, yapılacak olası anlaşmanın detayları hakkında yorum yapmaktan kaçındı ve şöyle dedi: "Sürücüler ile yaptığımız kontratların detayları hakkında konuşmuyoruz. Bu, asla yapmadığımız bir şey."

"Kısacası bu konuda bir şey söyleyebileceğimi sanmıyorum fakat evet, planımızın bu (Piastri'yi gelecek yıl F1'de yarıştırmak) olduğunu söyleyebilirim."



Williams F1 patronu Jost Capito, Piastri'nin "Formula 1'e girmeye hazır" olduğunu söyledi ve "gelecek yıl için kesinlikle listemizde" diyerek Avustralyalı sürücüye olan ilgilerini de doğruladı.

Sonrasında Latifi'nin sezon ortasında takımdan gönderileceği ve yerine Piastri'nin geçeceği iddiasına da yanıt veren Capito, mevcut sözleşmelere tamamen uyacaklarını belirtti.

Capito, "Mevcut anlaşmalara saygı duymak dışında herhangi bir planımız yok. İkisinin de tam sezonluk anlaşması var ve planımız bunu yerine getirmek." dedi.

Bu konudaki soruya yanıt veren Szafnauer ise "Bunu ben de okudum ve bu konuda geleceğin nasıl olacağını tahmin etmek benim için zor. Bunu yapmayı da istemiyorum."

"Şu noktada sizden daha fazla bilgiye sahip değilim." dedi.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alacağını, doğruladı, f1de, gelecek, piastrinin, szafnauer, yer, yıl


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Mercedes, Hamilton'ın Montreal'de yarışacağını doğruladı KoJiRo Formula 1 0 15 Haziran 2022 20:06
Piastri, Williams ile yarışmaya bu yıl mı başlayacak ? KoJiRo Formula 1 0 15 Haziran 2022 20:04
Piastri, Silverstone'da Alpine ile piste çıktı KoJiRo Formula 1 0 14 Haziran 2022 19:59
Piastri, Williams ile anlaşmaya yakın KoJiRo Formula 1 0 14 Haziran 2022 05:07
ARM’nin Önemi Artıyor: Qualcomm, Hisse Alacağını Duyurdu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 01 Haziran 2022 20:09




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net