Forum Logo




Yeni Başlayanlar İçin Rolex Rehberi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Temmuz 2023, 12:44   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yeni Başlayanlar İçin Rolex Rehberi




Yeni Başlayanlar İçin Rolex Rehberi
Www.TrendForum.Net



Piyasaya ilk çıkışlarından bir asırdan fazla bir süre sonra, erkekler için Rolex saatler hala standartları belirliyor. Rolex'in saat alanında ne kadar baskın olduğunu açıklamak zordur ve en iddialı benzetmeler bile yetersiz kalabilir. Saatler hakkında hiçbir şey bilmiyorsanız bile muhtemelen Rolex'i duymuşsunuzdur; saatler hakkında herhangi bir şey biliyorsanız, muhtemelen bir Rolex istiyorsunuzdur. Ve eğer saatler hakkında çok şey biliyorsanız, muhtemelen zaten bir Rolex sahibisinizdir ya da takıntılı bir şekilde piyasayı izliyor ve harekete geçeceğiniz anı bekliyorsunuzdur.

Rolex'in kalıcı cazibesi, miras, pazarlama, işçilik ve koleksiyonerliğin akıllıca bir karışımı. İsviçreli marka 1905'ten bu yana dünyanın en yenilikçi saat üreticilerinden biri olarak statüsünü sağlamlaştırmak için yorulmadan çalışmış, suya dayanıklı kasanın, otomatik kurmalı mekanizmanın, gün-tarih göstergesinin, ultra derin dalış saatinin ve gökkuşağı çerçevenin öncülüğünü yapmıştır. Saatlerin her yönden birinci sınıf olduğunu söylemeye bile gerek yok; bu da başlı başına çok şey ifade ediyor. Saatlerin mekanizmaları Rolex'in titiz standartlarına uygundur; her unsur takıntılı bir şekilde düşünülmüş ve sürekli olarak geliştirilmiştir.

Markanın yeniliğe olan bağlılığına rağmen, Rolex ürünlerinde büyük değişiklikler yapmasıyla tanınmaz. Diğer markalar yıl boyunca bir dizi yeni model çıkarırken, Rolex kasa boyutunu bir milimetre ayarlayarak ve tek bir yeni kadran rengi sunarak aynı miktarda heyecan yaratabilir. Mevcut kataloğu yalnızca bir düzine modelden oluşuyor, ancak bunların arasında Submariner (dalış saatlerinde altın standart), Daytona (dünyanın en çok beğenilen kronografı) ve Day-Date (Rihanna ve Dalai Lama gibi yüksek sosyetenin daimi tercihi) dahil olmak üzere tüm zamanların en ikonik tasarımlarından bazıları var.

Bu nedenle, bir bavul dolusu parayla bile bulunduğunuz yerdeki mağazaya girip istediğiniz Rolex'i satın alamayacağınızı duymak, saat konusunda acemi olanlar için sürpriz olabilir. Hangi modeli istediğinize bağlı olarak, saatinizi yetkili bir satıcıdan almak için haftalar, aylar, hatta yıllar beklemeniz gerekebilir - ve bu, Rolex'in yalnızca satıcının takdirine bağlı olarak seçkin alıcılara sınırlı sayıda sunulan gizli menüsünden hiçbir ipucu barındırmaz.

Beklemek istemeyenler için, sayısız kara borsa satıcısı yeni veya "neredeyse yeni" bir Submariner için sizden memnuniyetle yüksek bir meblağ talep edecektir ve vintage piyasası on yıllar öncesinden kalma Rolex'lerle doludur. Eğer bir Rolex arıyorsanız (hala bu yazıyı okuyorsanız, muhtemelen arıyorsunuzdur), iştahınızı kabartmak adına şu anda piyasada bulunan, erkekler için en gözde Rolex saatlerinin bir listesini bulabilirsiniz.

Her türün bir GOAT'u vardır ve dalış saatleri söz konusu olduğunda hiçbir şey ikonik Submariner'a yaklaşamaz. Sub, 100 metreye kadar su geçirmezlik derecesine sahip ilk saatti ve 1953'teki ilk çıkışından bu yana stil ve performans açısından resmen bir öncüydü. Submariner'ın tasarımının her unsuru, tek yönlü dönen çerçevesinden (dalışları ve dekompresyonu zamanlamak için kullanılır) Glidelock uzatma sistemli Oyster bileziğine (dalış elbisesinin üzerine takmanız gerektiğinde) kadar seçkin bir dalgıç alet saati olarak kökenleri tarafından belirlenmiştir. Artık dalgaların 300 metre altına kadar dayanıklı olan ve Rolex'in tescilli paslanmaz alaşımı Oystersteel'in yanı sıra altın ve iki tonlu varyantlardan üretilen modern Sub, diğer tüm dalgıçların ölçüldüğü bir kriter olmaya devam ediyor.



Rolex, 1950'lerde Pan Am havayolu pilotları için orijinal GMT-Master'ı tasarlayarak aynı zamanda modern seyahat saatinin şablonunu ve tüm zamanların en beğenilen aksesuarlarından birini yarattı. GMT-Master II'nin belirleyici özelliği, geceyi gündüzden ayıran ve pilotların birden fazla zaman dilimindeki uçuşlarını bir bakışta takip etmelerini sağlayan, çeşitli iki tonlu kombinasyonlarda sunulan çift yönlü döndürülebilir çerçevesidir. "Batman" (siyah ve mavi), "Sprite" (yeşil ve siyah) ve OG kırmızı ve mavi "Pepsi" gibi akıllı takma adlara sahip bir dizi renk kombinasyonu sayesinde GMT-Master II, her irtifada sertifikalı bir esneklik sunabiliyor.



2017'den sonra saatlerle ilgilenmeye başladıysanız, Rolex Daytona'nın muhtemelen bununla bir ilgisi vardır. O yıl, bir zamanlar Paul Newman'a ait olan bir Daytona yaklaşık 18 milyon dolara satılarak vintage saat piyasasını ateşe verdi. 1960'larda Florida'daki Daytona Uluslararası Yarış Pisti'ndeki turları zamanlamak için tasarlanan (ve hala her Ocak ayında Rolex 24 at Daytona yarışını kazananlara verilen) Daytona, gezegendeki en koleksiyonluk saatlerden biri haline geldi. Bu yıl modelin 60. doğum gününü kutlamak için Rolex, Daytona serisinin tamamını yeni bir kronograf mekanizmasıyla elden geçirdi, platin versiyona safir bir kasa arkası ekledi ve vintage esintili bir kadrana sahip beyaz altından yeni bir model çıkardı.



Spor dalları arasında yatçılık, erişilmezlik ve genel abartılılık açısından polo ve eskrimle aynı seviyededir; bu da Yacht-Master'ın neden bazı kardeşleri kadar ilgi görmediğini açıklayabilir. Bununla birlikte, cazibesini takdir etmek için bir yat kulübü üyeliğine veya bir spinnaker'ın nasıl kaldırılacağı konusunda çalışma bilgisine ihtiyacınız yoktur. Üç kasa boyutunda (37 mm, 40 mm ve 42 mm) sunulan tek "Profesyonel" Rolex modelidir ve çerçevesi, kadranı ve Cyclops tarih penceresi Submariner'a benzer bir görünüm verirken, Yacht-Master markanın tescilli RLX titanyumunda sunulan iki Rolex modelinden biri olarak özgünlük açısından puan kazanır.




Rolex, Yacht-Master'ı piyasaya sürdükten 15 yıl sonra, 2007 yılında markanın bugüne kadar ürettiği en karmaşık mekanizmalarından birini ekleyerek yelken saatini bir üst seviyeye taşıdı. Programlanabilir bir geri sayım ve mekanik bir hafıza ile donatılan Yacht-Master II, yatçıların yelken yarışlarının başlangıcını İsviçre hassasiyetiyle zamanlamalarına yardımcı olmak ve kruvaze lacivert bir blazer ceketle harika görünmek için tasarlanmış.



1920'lerde su geçirmez kasayı icat ettiğinden beri Rolex, uçurumun daha da derinlerine inmek için donanımlı saatler üretiyor. Sea-Dweller 1967'de 610 m'lik etkileyici bir su geçirmezlik derecesiyle piyasaya sürüldü ve o zamandan beri bunu iki katına çıkararak 1220 m'ye ulaştı. Submariner'dan daha büyük ve daha ağır olan Sea-Dweller, güçlü bir moda aksesuarı olduğu kadar bir konsept şaheseri oldu.



Rolex, 2008 yılında James Cameron'ın Mariana Çukuru'nda okyanus yüzeyinin yedi mil altına inerken taktığı saat olarak bilinen Deepsea'yi piyasaya sürerek bir başka büyük atılım daha yaptı. Eğer siz de o tarafa gidecekseniz ya da Sea-Dweller'ın 1220 m su geçirmezlik özelliğini çok yetersiz buluyorsanız, bu saatin 3900 m su geçirmezlik özelliği (ve kendine özgü "D-mavi" gradyan kadranı) işinizi fazlasıyla görecektir.



Bazı saatler takılmak için, bazıları ise bir şeyi kanıtlamak için üretilir. Rolex Deepsea Challenge, 11.000 metreye kadar suya dayanıklı olmasıyla (ki bu okyanusun en derin yerinden daha derindir) ikinci türden bir saattir. Ultra hafif RLX titanyumdan yapılmış olmasına rağmen, Deepsea Challenge'ın 50 mm genişliğinde ve 23 mm kalınlığındaki kasası giyilebilirliğin sınırlarını zorluyor; bu da nihai övünme hakları için ödenmesi gereken küçük bir bedel.



Air-King, Rolex ailesindeki diğer havacılık saatleri kadar büyük bir nüfuza sahip değildir, ancak içlerinde en az değer göreni olabilir. GMT-Master'ın renkli çerçevesine veya Sky-Dweller'ın karmaşık mekanizmasına sahip değil. Bununla birlikte, grubun en sıra dışı kadranlarından birine sahip; belirgin bir dakika ölçeği, Rolex yeşili bir saniye ibresi ve tacın Profesyonel saat serisindeki diğer parçalardan çok daha az yaygın olma özelliğine sahip.




Bu mütevazı Rolex'in geçmişi, Tenzing Norgay ve Edmund Hillary'nin Everest Dağı'nın zirvesine ayak basan ilk insanlar olduğu 1950'lere kadar uzanıyor. Rolex, dağcılara daha sonra Explorer'a dönüşecek olan ve gezegendeki en zorlu koşullara dayanmak için üretilmiş sağlam, saçma sapan bir saat tedarik etti. Modern Explorer'ın imza özelliği, alışılmadık 3-6-9 kadranı (Explorer kadranı olarak da bilinir), 2 tonuyla Oystersteel ve sarı altından 36 mm ve 40 mm kasa boyutlardır. 1971'de piyasaya çıkan Explorer II, 42 mm ile daha büyüktür ve kaşiflerin (ve sık sık zaman dilimlerini atlayan herkesin) bir bakışta birden fazla zamanı takip etmesine yardımcı olmak için bir GMT ibresi ve 24 saat çerçevesi ile daha tekniktir.



Rolex'in bir saat üreticisi olarak en büyük esnekliklerinden biri, 1926 yılında ilk su geçirmez kol saati olan Oyster'ı icat etmiş olmasıdır. Sağlam Oystersteel kasalara ve renkli kadranlara sahip basit ama çok yönlü spor saatleri ailesi olan Oyster Perpetual, 1920'lerin bu öncüsünün torunu niteliğinde. Rolex ailesinin en mütevazı fiyatlı üyesi olmasına rağmen, Oyster bilezik ve Superlative Chronometer sertifikalı otomatik mekanizma gibi unsurlar Oyster Perpetual'ı Rolex adına yakışır hale getirir. OP ayrıca 28 mm'den 41 mm'ye kadar değişen diğer tüm Rolex modellerinden daha fazla kasa boyutuna sahiptir ve lacivert, yeşil, şampanya ve en çok arzu edilen Tiffany turkuaz tonlarında kadranlara sahip. 2023'ün en yeni OP varyantı, kırmızı halılarda ve ülkenin dört bir yanındaki NBA tünellerinde dikkat çekmek için özel olarak tasarlanmış, çok renkli balonlardan oluşan bir "Kutlama motifi" kadranına sahip.



Yivli çerçeve, jübile bilezik ve tarih penceresi üzerindeki "Cyclops" büyüteç gibi klasik Rolex tasarım öğeleriyle Datejust, Platonik ideal Rolex'e olabildiğince yakındır. 1940'lardan beri var olan Datejust koleksiyonu, Oystersteel, iki tonlu Oystersteel ve altın ile üç çeşit saf altından (sarı, beyaz ve Everose) oluşan düzinelerce modeli kapsıyor. Üç kasa boyutu, üç bilezik seçeneği, yivli, kubbeli veya mücevher setli çerçeve seçenekleri ve bir sürü kadranla birlikte geliyor. Ve kimse Rolex'in nasıl eğleneceğini bilmediğini düşünmesin, marka 2021'de palmiye yaprağı ve yiv motifli kadranların eklenmesiyle işleri değiştirdi.




Rolex, gökkuşağı puzzle kadranı ve tarih yerine çeşitli emojiler içeren Day-Date 36'yı piyasaya sürdüğünde neredeyse interneti kırıp geçirmişti. (Ya da en azından çok az bir kısmını.) Bu model ne yazık ki menü dışı ve oldukça sınırlı, ancak dünyanın dört bir yanındaki bileklerde yer almak için yarışan birçok Day-Date'ten sadece biri. İlk kez 1954'te tanıtılan Day-Date'in o zamanki şöhreti, şimdi olduğu gibi, kadranın üst kısmında bir yay çizerek haftanın gününü göstermesiydi. Gün ve tarihin tam olarak gece yarısına denk gelmesi 50'lerde teknik bir başarıydı ve Day-Date'in JFK, Fidel Castro ve Jack Nicklaus gibi önemli isimlerin bileklerinde yer edinmesine ve "Başkan'ın saati" lakabını almasına yardımcı oldu. Günümüzün Day-Date'i 36mm ve 41mm kasa boyutlarında düzinelerce varyasyona sahiptir ve yüksek gelirli itibarına uygun olarak yalnızca altın veya platin olarak mevcuttur. Biraz daha gösterişli bir Day-Date arıyorsanız, turkuaz, aventurin ve diğer renkli yarı değerli taşlardan yapılmış kadranlara sahip 36 mm modellere göz atın.



Eğer küçümsenen Rolex diye bir şey olsaydı, bu aynı zamanda markanın mevcut serisindeki en karmaşık saatlerden biri olan Sky-Dweller olurdu. 2012 yılında piyasaya sürülen Sky-Dweller, çift zaman dilimi, "Saros" yıllık takvimi ve Rolex'in (saat komplikasyonlarıyla ilgileniyorsanız) kesinlikle kulağa geldiği kadar havalı olan ve çok konuşulan Ring Command sistemini sunuyor. Çift zamanlı saatler ve yıllık takvimler, tarih ve saati ayarlamak söz konusu olduğunda oldukça zorlayıcı olabilir, ancak Sky-Dweller'ın dahiyane tasarımı bu süreci nispeten basit hale getiriyor: Kurma kolu ile birlikte yivli çerçeveyi döndürerek, yeni bir bölgeye indiğinizde referans saati, yerel saati ve tarihi kolayca ayarlayabilirsiniz. Rolex, 2023 için geliştirilmiş bir mekanizma yeşilin tonlarıyla yeni kadran seçenekleri ekledi; bu da uyuyan Sky-Dweller'a hak ettiği ilgiyi kazandıracak.



Rolex, 2023 yılında Rolex takımının en şık üyesi olan Cellini'yi üretimden kaldırdı ve yerine markanın on yıldan uzun bir süredir ilk yepyeni modeli olan 1908'i getirdi. (1908 aynı zamanda Rolex'in miras temalı yeni saat ailesi Perpetual koleksiyonunun da ilk üyesidir). Adını kurucusu Hans Wilsdorf'un Rolex adını İsviçre'de tescil ettirdiği yıldan alan 1908, saat altı yönünde ikinci bir alt kadrana sahip klasik petite seconde düzeniyle eski usul saatçiliğe bir övgü niteliğinde. Kendisinden önceki Cellini gibi 1908 de 39 mm altın kasa, yivli ve kubbeli çerçeve ve timsah derisi kayış gibi rafine detaylarla klasik bir zarafete sahiptir. Yine de 1908'in en havalı yanı, en az belirgin olanı olabilir: içindeki otomatik mekanizmayı gösteren safir kasa arkası. Safir kasa arkalıkları günümüzde oldukça yaygındır, ancak çok az Rolex'te bu detay bulunur ve bu da onu Roger-Federer-at-the-Met-Gala seviyesinde bir parça haline getirir.

 
Alıntı ile Yanıt

Alt 06 Temmuz 2023, 13:16   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Yeni Başlayanlar İçin Rolex Rehberi




Çok güzeller bunlarrr
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
başlayanlar, rehberi, rolex, İçin, yeni


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Erkekler İçin En İyi 8 Yeni Yaz Parfümü DeepSilence Erkek Vücut ve Cilt Bakımı 1 06 Temmuz 2023 11:54
Psikolojinin Spora Yeni Başlayanlar Üzerindeki Etkisi Asi Ruh Vücut Geliştirme ve Fitness 0 19 Mayıs 2023 11:42
Yeni Başlayanlar İçin Vücut Geliştirme Diyetleri Asi Ruh Vücut Geliştirme ve Fitness 0 12 Mayıs 2023 21:08
AMD, Windows 7 İçin Yeni Sürücü Yayınladı: Adrenalin 22.6.1 KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 28 Haziran 2022 22:02
AMD, Yeni Nesil Steam Deck İçin APU Geliştiriyor Olabilir KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 19 Haziran 2022 16:39




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net