Forum Logo




Aman Dikkat! Farkında Olmasanız Da İlişkinize Zarar Veren 10 Davranış

Kadın ve Erkek İlişkilerine Dair Tüm konulara buralardan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Şubat 2024, 09:52   #1
Çevrimdışı
Aman Dikkat! Farkında Olmasanız Da İlişkinize Zarar Veren 10 Davranış




Aman Dikkat! Farkında Olmasanız Da İlişkinize Zarar Veren 10 Davranış
Www.TrendForum.Net

Yeni bir ilişkiye başlamak, aşık olmak her zaman çok heyecan vericidir. Ancak ilişkilerde bazı davranışlara dikkat etmek gerekir.

Yeni ilişkiler her zaman heyecan verici ve tutkuludur. Yeni partnerinizle eğlenir, birbirimizin davranışlarını analiz etmeden onları daha iyi tanımaya çalışırız. Bununla birlikte ilişkinin ilk birkaç ayı “balayı” evresidir. Bu süre boyunca karşınızdakinin size uymayan davranışlarını fark etmek çok zor olur, çünkü tabiri caizse etrafa tozpembe bakarız. Bu balayı evresinde olup bitenlere iyi dikkat ederseniz sonrasında yaşayacağınız uzun süreli ilişkinin temellerini sağlam atmış olursunuz. Bu yazımızda yeni ilişkinize zarar verebilecek 10 davranıştan bahsedeceğiz.

1. Özel hayatınızı askıya alıyorsunuz

İlişkilerin başında her anımızı yeni sevgilimizle geçirmek isteriz. Arkadaşlarımızla iletişim kurmayı bırakır, ailemizle görüşmez, planlarımızı erteleriz. Böylece sevgilimiz bizi her aradığında onun için müsait oluruz. Bazı arkadaşlarınızla aranızın açılması ilk başta kulağa çok kötü gelmeyebilir. Ancak genelde bu davranış, burada durmaz. Bir süre sonra sevdiklerinizle iletişiminizi kaybeder, iş değiştirir, hatta başka bir şehre taşınırsınız. Bu durumda, partneriniz size olan ilgisini kaybedebilir çünkü siz, artık siz değilsiniz. Sağlıklı ilişkilerde, çiftler bir yere kadar bağımsız olmalıdır. Bu nedenle boş zamanınızı 50-30-20 kuralına göre bölmeye çalışın. %50 sevgilinizle, %30 arkadaşlarınız ve ailenizle, %20’lik bir zamanı da yalnız değerlendirin.

2. Kötü davranışlara müsamaha gösteriyorsunuz

Kişisel alanınıza saygısızlık etmek, duyarsız şakalar yapmak, sizden ayrılmakla tehdit etmek, görünüşünüzü eleştirmek, size isim takmak, agresif olmak, her zaman geç gelmek, randevularınız sırasında bir telefona bakmak, “hayır”ı cevap olarak kabul etmemek… Pek çok insan, ilişkilerinde bu ve bunlar gibi birçok davranışı görmezden geliyor. İlişkinizdeki toksik yönleri çok uzun süre görmezden gelirseniz, günün birinde size kötü davranan birine hayatınızı adadığınızı fark edebilirsiniz. Bu durumu düzeltmek için sevgilinizin davranışlarını eleştirmeden, kibar bir dile ile beklentilerini ifade edin. Bu işe yaramazsa, hemen kaçın ve asla arkanıza bakmayın.

3. Eski sevgililerinizden bahsediyorsunuz

Bazı şeylerin geçmişte kalması daha iyidir. Eski sevgilinizden çok sık bahsetmek partneriniz canını sıkar ve kendilerini önceki sevgililerinizle karşılaştırmaya başlarlar. Bu ilişkinizi mahveder. Ayrıca, eşinizi sürekli eskilerle kıyaslarsanız, bir süre sonra siz de ilişkiden keyif almamaya başlarsınız. Diğerlerinin “eski sevgili” olmasının bir nedeni var sonuçta. Geçmişte yaşadıklarınız bugün olduğunuz kişiyi şekillendirdi, bu doğru. Ancak yeni ilişkinizle eskiyi kıyaslamak yerine, o ilişkinin neden bittiğini kendinize hatırlatın. O zamanlar yaptığınız davranışlardan ders alın. Şimdiki kendinizi, eskiyle kıyaslayın.

4. Birbirinizle konuşmuyorsunuz

“Sevgilim beni gerçekten sevseydi, neye ihtiyacım olduğunu ben söylemeden bilirdi.” Pek çok insan partnerinin, onun zihnini okumasını bekler. Ancak bu insanların, ilişkilerde yaptığı en ciddi hatalardan biridir. Kimse, siz onlara söylemeden ne istediğinizi ya da nasıl hissettiğinizi bilemez. Trip atmak da hiçbir şeyi çözmez. Sonuçta sevgiliniz ve siz farklı ailelerde, çevrelerde büyüdünüz. Biriniz için kırıcı olan bir davranış diğerine normal gelebilir. İletişim eksikliği de kafa karışıklığına ve yanlış anlamalara yol açabilir. Çözülmemiş olumsuz duygular, zamanla küskünlüğe dönüşür. Aslında iletişim kurarak sorunları çözmek o kadar kolay ki! Sadece egonuzu bir kenara bırakmanız gerek. Başlangıçta, istekleriniz ve şikayetleriniz hakkında konuşmak zor olabilir. Ancak bu, negatif duygulara dayanın ve denemeye devam edin. Sevgilinize karşı dürüst olun ve onu da tarafsız bir şekilde dinlemeyi unutmayın

5. Partnerinizi mükemmel sanıyorsunuz

Hepimiz insanız ve bazen hatalar yaparız. Bununla birlikte, balayı döneminde genellikle bu gerçeği unuturuz çünkü hala tozpembe gözlüklerini takar ve eşimizin mükemmel olduğunu düşünürüz. Partnerinizi onu kafanızda yarattığınız kalıba sokmaya çalışırsanız muhtemelen gelecekte hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Sevdikleriniz için beklentileriniz gerçekçi olsun. Diğer insanlara, arkadaşlarına, ailelerine, restoranlardaki garsonlara, nasıl davrandıklarına dikkat edin. Karşınızdakinin küçük hatalarını büyütmeyin.

6. Başka biri gibi davranıyorsun

Herkes gerçekte olduğundan daha iyi görünmek ister. Bu yüzden bazı özelliklerimizi çevremizden saklarız, ancak bu sonsuza kadar süremez. Ayrıca küçük, beyaz yalanların ilişkinizi etkilemeyeceğini düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Sevdiğiniz kişiden sır saklamak ve ilişkinin başından yalan söylemek, sonrasında sadece daha fazla yalana neden olur. İlişkiniz sağlam temellere kurulmadığı için siz de gerçeklerin ortaya çıkmasından korkar, bir türlü rahat olamazsınız. Sağlıklı bir ilişkinin anahtarı dürüstlük, karşılıklı güven, saygı ve anlayıştır. Diğer kişiye hayatınızın her dakikasını anlatmak zorunda değilsiniz ama ondan önemli bir şeyleri saklamayın.

7. Sevgilinizi kontrol etmeye çalışıyorsunuz

Eğer sevgilinizi sürekli eleştiriyor ve onu kontrol etmeye çalışıyorsanız, muhtemelen ciddi güven sorunlarınız var. Kıskançlık ve eleştiri gibi davranışlar da buna dahildir. Diğer kişinin yaptığı her hareketi kontrol etmek veya hakkında yorum yapmak karşınızdakini ciddi şekilde yorar. Ayrıca böyle davranarak onun kişisel alanını da ihlal ediyorsunuz. Sevgiliniz mesajlarınıza anında cevap vermiyorsa hemen sinirlenmeyin! Ayrıca arkadaşlarıyla dışarı çıktığında sürekli arayıp kontrol etmeyin. Siz bu kişinin ebeveyni değilsiniz. Ayrıca başkalarının davranışlarını kontrol edemezsiniz.

8. Büyük farklılıkları görmezden geliyorsunuz

Gelecek ile ilgili benzer isteklere sahip olmak, uzun süreli ve sağlıklı bir ilişki için çok önemlidir. Bununla birlikte, çoğu insan balayı aşamasında bunları görmezden gelir ve daha sonra pişman olur. Din, ahlak, aile, arkadaşlar, kariyer ve para gibi şeyler kişiliğimizi oluşturur. Eğer bu konularda sevgilinizle farkı düşünüyorsanız, ikinizden birinin fedakarlık yapması gerekecek ve o kişi mutsuz olacak. İlişkinizin sonraki aşamalarında hayal kırıklığını önlemek için, en kısa zamanda hayattan ne istediğinizi ve gelecek beklentilerinizi tartışın.

9. Çok yapışkansınız

Yeni bir ilişkiye girdiğinizde her anınızı sevgilinizle geçirmek istersiniz. Ancak farkında olmadan sevgilinize çok yapışkan davranabilirsiniz. Bu durum genellikle karşı tarafın hoşuna gitmez. Her anı partnerinizle geçirmek eninde sonunda ikinizin de canını sıkacaktır. Ayrıca karşınızdaki onu boğuyormuşsunuz gibi hissedebilir. Herkesin kendi alanına ihtiyacı olduğunu unutmayın. Bu nedenle, ilişkinizin gerçekten uzun vadede yürümesini istiyorsanız, partnerinizle tanışmadan önceki özgüvenli ve bağımsız kişi olmaya devam edin.

10. Çok hızlı ilerliyorsunuz

Yeni ilişkiler farkında bile olmadan aşırı hızlı ilerleyebilir. Bir anda gelecekteki çocuklarınızı, evcil hayvanlarınızı ve sonsuza dek mutlu yaşayacağınız evi hayal etmeye başlarsanız, yavaşlayın! Tüm bu gelecek konuşmaları sevgilinizi korkutabilir. Ayrıca çok hızlı hareket ederek ilişkinizin başında tadını çıkaracağınız küçük şeyleri kaçırabilirsiniz. İlişkideki belirli adımları atlamayın, birbirinizi gerçekten tanımanız için hepsi gereklidir. Sevgilinizle bağ kurmanın tadını çıkarın.

Öykü Demirağ
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aman, davranış, dikkat, farkında, olmasanız, veren, İlişkinize, zarar


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İzmir'de konser veren Sibel Can, aldığı kilolarla dikkat çekti BBQ SAUCE Ünlülerin Dünyası 3 17 Eylül 2023 23:42
Uzmanlara göre, Beyine zarar veren en kötü alışkanlıklar DeepSilence Bunları biliyor musunuz? 0 19 Ağustos 2023 10:35
Mikro Aldatma Nedir ve İlişkinize Zarar Verebilir mi? DeepSilence Kadın & Erkek İlişkileri 2 01 Ağustos 2023 14:51
Dünya Kupası ile poz veren Nusret'in hareketi olay oldu! Angel Di Maria'nın bakışına dikkat Zeytin Dünyadan Haberler 2 19 Aralık 2022 10:53
''Kuntz farkında değil'' KoJiRo Beşiktaş 0 02 Haziran 2022 20:05




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net