Forum Logo




Trabzon'da gezilecek yerler - trabzonda nereye gidilir - trabzonun gezilecek yerleri


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Haziran 2023, 09:09   #1
Çevrimdışı
Gold Üye
Trabzon'da gezilecek yerler - trabzonda nereye gidilir - trabzonun gezilecek yerleri




Trabzon'da gezilecek yerler - trabzonda nereye gidilir - trabzonun gezilecek yerleri
Www.TrendForum.Net

Yeri işaretle
#1
Sümela Manastırı




Trabzon’un simgelerinden olan Sümela Manastırı, 365-395 yılları arasında Maçka'da yüksek bir tepede sert kayalıklar üzerine inşa edilmiş önemli bir yapıdır. Bugün müze olarak ziyaret edilebilen manastırda zaman zaman ayinler de yapılıyor.

Ayasofya Müzesi




Trabzon’daki önemli kiliselerden biri de Ayasofya Müzesi’dir. 1250-1260 yılları arasında yapılan kilise, yüksek kubbesiyle dikkat çeker ve günümüzde müze olarak ziyaret edilebilmektedir.

Boztepe




Şehre tepeden bakıp lezzetli bir çay içmek isterseniz adresiniz mutlaka Boztepe olmalı. Hele bir de hava bulutlu değilse harika fotoğraflar da çekebilirsiniz. Burada demlik çay satın alıp, manzaranın da tadını çıkartarak keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Gece manzarasının da güzel olduğunu hatırlatalım.

Uzungöl




Trabzon'un bir başka simge yeri de Uzungöl'dür. Heybetli dağların arasında kalmış bu doğa harikası yer, yılın neredeyse her mevsimi yağış almaktadır. Gölün etrafında konaklama yapabileceğiniz çok sayıda pansiyon bulabilirsiniz. Doğayla başbaşa kalmak isteyenlere duyurulur.

Atatürk Evi ve Müzesi


Atatürk köşkü, Konstantin Kabayanidis tarafından yazlık olarak yaptırılmış harika bir mimariye ve bahçeye sahip bir köşktür. Binanın bir başka özelliği de Atatürk'ün bu evde kaldığı bir gece, bütün mal varlığını Türk halkına armana etme kararını almış olmasıdır. Köşkün çok güzel bir bahçesi var.

Ortahisar Camisi


Önceleri kilise olarak yapılan yapı, Fatih Sultan Mehmet’in fethinden sonra camiye çevrilmiştir. Camiye çevrildikten sonra giriş kapısının yeri değişmiştir. Günümüzde ibadete açıktır.

Gülbahar Hatun Türbesi


Yavuz Sultan Selim’in annesi Gülbaharhatun için 1506 yılında yaptırılmış taş işçiliğiyle dikkat çeken bir yapıdır. Sekiz köşeli bir şekli vardır ve sarı renkli taşlarla süslüdür.

Trabzon Müzesi


Banker Kostaki Teophylaktos tarafından yaptırılan konak, bugün müze haline getirilmiştir. Binanın tüm malzemelerinin İtalya'dan getirildiği ve İtalyan bir mimar tarafından yaptırıldığı bilinmektedir. Bu konak 13 yıl süren restarasyon çalışması sonrası Trabzon Müzesi olarak ziyarete açılmıştır.

Bedesten


Trabzon çarşısının merkezinde yer alan ve şehrin en eski yapılarından biridir. Tek kubbelidir ve Yavuz Sultan Selim'in annesi Gülbahar Hatun vakfı adına yaptırmıştır.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
gezilecek, gidilir, nereye, trabzonda, trabzonun, yerler, yerleri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Zonguldak Çaycuma Gezilecek Yerler Candres Karadeniz Bölgesi 0 25 Haziran 2023 09:06
Trabzonda Sevgiliyle Gezilecek Yerler Candres Karadeniz Bölgesi 0 25 Haziran 2023 09:06
Bulunduğunuz Şehirde Gezilecek Yerleri Söyler Misin ? Sır Trend Sorular 4 27 Ocak 2023 00:29
Suudi Arabistan Hac Ziyareti, Suudi Arabistan Gezilecek Yerler Beatrice İslam ve Din 0 06 Ocak 2023 17:40
Yılbaşında nereye gidilir? Zeytin Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 7 27 Aralık 2022 17:18




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net