Forum Logo




Dinlenmek için zaman ayırıyor musun: Kendini de şarj etmen gerek

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 22 Ağustos 2023, 14:05   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Dinlenmek için zaman ayırıyor musun: Kendini de şarj etmen gerek




Dinlenmek için zaman ayırıyor musun: Kendini de şarj etmen gerek
Www.TrendForum.Net

Bugün biraz yorgunluktan bahsedelim istiyorum. Hiç düşündün mü, yorgunluk senin için ne demek? Yorulduğunu nasıl anlıyorsun?

Mesela şimdi bir dursan, hatta gözlerini kapasan bir an için. Bedenini bir tarasan başından ayaklarına kadar. Belki bir nefes alıp verme süresi boyunca, öyle çok zaman ayırmana da gerek olmadan. Ne fark ediyorsun? Alnın nasıl? Çenen? Omuzlarında hangi hisler var? Veya belinde? Ya bacakların? Ayakların? Sadece bir bak bakalım, nasılsın? Yorgun musun?

Peki seni neler yoruyor, hiç düşündün mü? Hangi işler? Hangi düşünceler? Hangi durumlar? Hangi ilişkiler? Hangi konuşmalar?

Tek tek düşündüğünde kendin için, sana has birtakım şeyler fark etmeye başladığını göreceksin. Tek bir şeyin ya da zannettiğin gibi her şeyin değil de, belli durumlarda belli şeylerin seni yorduğunu belki… Her bir durumda da yorgunluğu farklı hissettiğini belki…

O zaman şimdi tekrar sormanın zamanı geldi. Yorgunluk senin için ne demek? Senin yorgunluğun, yorgunlukların nasıl? Fiziksel yorgunluğun, zihinsel yorgunluğun… Peki ya gönül yorgunluğun?

O zaman bir sonraki soru gelsin mi? Dinleniyor musun? Kendin için dinlenme alanları, zamanları yaratıyor musun günün içinde? Eğer yanıtın hayır ise veya “Uyuyorum işte daha ne olsun!” diyorsan ya da “İşten güçten vakit mi kalıyor ki?” diye düşünüyorsan bir daha düşün isterim.

Şu onsuz yaşayamadığımız cep telefonlarımızı bile şarja takıyoruz kesintisiz çalışabilmesi için. Yani bir süre için bile olsa dinlendiriyoruz. Hatta bazı uygulamaları kapatmamız gerekiyor zaman zaman, daha iyi çalışabilmesi için.

Peki ya kendimize ne yapıyoruz? Nasıl şarj oluyoruz? Sen kendini nasıl şarj ediyorsun? Nasıl dinlendiriyorsun?

Eğer bu yazıyı buraya kadar okuduysan teşekkür ederim öncelikle. Kendi iyiliğin ve esenliğin için zaman ayırdın demektir. Bu bazen ilk adım olabilir. Ve bir adım yeterli yolculuğa başlamak için…

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ayırıyor, dinlenmek, etmen, gerek, için, kendini, musun, zaman, Şarj


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Derin dinlenmeye zaman ayırın: Kendinizi şarj edebilmeniz için 5 öneri DeepSilence Kişisel Gelişim 0 18 Temmuz 2023 14:24
Doğru kararlar almak için hayata nasıl bir pencereden bakmak gerek? DeepSilence Kişisel Gelişim 1 06 Temmuz 2023 19:18
Kendine zaman ayırıyor musun? Razor Trend Sorular 13 07 Haziran 2023 23:15
Hızlı Şarj Nedir? Hızlı Şarj Teknolojisi İle İlgili Bilgiler Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 24 Nisan 2023 04:03
Durma hakkınızın farkında mısınız: Kendinizi şarj etmeye zaman ayırın DeepSilence Kişisel Gelişim 0 02 Aralık 2022 09:44




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net