Forum Logo




Yalıköy Nerede, Nasıl Gidilir, Ne Yenir – Çatalca / İstanbul


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Haziran 2023, 08:59   #1
Çevrimdışı
Gold Üye
Yalıköy Nerede, Nasıl Gidilir, Ne Yenir – Çatalca / İstanbul




Yalıköy Nerede, Nasıl Gidilir, Ne Yenir – Çatalca / İstanbul
Www.TrendForum.Net

İstanbul Çatalca’da bulunan Yalıköy eski bir Rum balıkçı köyü. On iki kilometrelik sahile sahip olan bölgenin eski adı Podima. Karadeniz kıyısındaki ormanları, gölleri, mesire alanları, ve diğer doğal zenginlikleri ile doğa severlerin ilk adresi. Yalıköy’de turizm çok fazla gelişmemiş ancak yüz metre genişliğinde, on iki kilometre uzunluğundaki kumsala ev sahipliği yapıyor. Yalıköy sahilinde sadece birkaç adet lokanta ve otel dışında turistlik bir yer bulunmuyor.


Muazzam bir sahilin sizleri beklediği Yalıköy, konuklarına huzurlu vakitler geçirebilme imkanı sağlıyor. Ayrıca köyle bulunan suyun klor seviyesinin 0 olması nedeniyle köyden ayrılan ziyaretçilerin litrelerce su almasına neden oluyor. Köyün sakin ve sessiz olması nedeniyle birçok ünlünün evi yer alıyor. Çok sayıda Rum vatandaşın bulunduğu köyde, mangal yapılabilecek özel mekanlar da mevcut durumda. Harika kamp alanlarının yer aldığı köyde, spor alanları da bulunuyor. Yalıköy’de tarihi bir kale ve iki doğal mağara bulunuyor. Sanatsever tatilcilerin hem keyifli bir tatil geçirecekleri hem de tarihle iç içe olacak bir yer olan Yalıköy ziyaretçilerini bekliyor.

Yalıköy’de Ne Yenir ?

Yalıköy’de her damak zevkine hitap edecek yemek bulmak mümkün ancak balık yemekleri daha fazla öneme sahip. Karadeniz’de bulunan bütün balıkları tatma şansına sahipsiniz. Sardalya, kalkan, lüfer ise sofralara konuk olan bölge için önemli balık çeşitleri arasında ter alıyor.

Yalıköy Nerede ? ve Nasıl Gidilir ?

İstanbul Çatalca’da bulunan Yalıköy’e TEM’den gitmek isteyenler Mahmutbey gişelerinden Çatalca-Subaşı-Kestanelik-Çanakça-Dağyenice-Karacaköy üzerinden Yalıköy’e ulaşabilirler. E-5’ten gitmek isteyenler ise Çatalca-Saray yolu üzerinden Yalıköy’e ulaşabilirler. Bu güzergah takip edilirse İstanbul Yalıköy arası yüzbeş kilometredir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çatalca, gidilir, nasıl, nerede, yalıköy, yenir, İstanbul


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Tantunide en iyi 10 mekan - en iyi tantuni nerede yenir? Candres Akdeniz Bölgesi 4 01 Temmuz 2023 21:26
İstanbul'un ‘Yedi Tepe’si Nerede? Candres Marmara Bölgesi 0 25 Haziran 2023 08:59
Afyon'da Ne Yapılır Ne Yenir Nerede Kalınır Candres Ege Bölgesi 4 24 Haziran 2023 14:54
Kütahyadan yoncalıya nasıl gidilir, Kütahya yoncalı otobüs seferleri Candres Ege Bölgesi 0 24 Haziran 2023 12:03
Adana Alman Köprüsüne nasıl gidilir - Varda Köprüsüne nasıl gidilir? Candres Akdeniz Bölgesi 0 20 Haziran 2023 20:45




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net