Forum Logo




Huawei’nin uygulama ve oyun mağazasında ilginç bir hata keşfedildi.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 22 Mayıs 2022, 17:28   #1
Çevrimiçi
Huawei’nin uygulama ve oyun mağazasında ilginç bir hata keşfedildi.




Huawei’nin uygulama ve oyun mağazasında ilginç bir hata keşfedildi.
Www.TrendForum.Net

Huawei'nin Uygulama Mağazasındaki Güvenlik Açığı Ücretli Uygulamaları Bedava Almanızı Sağlıyor: Açık Hala Düzeltilmedi!

Huawei’nin uygulama ve oyun mağazasında ilginç bir hata keşfedildi. Kullanıcılar, bu hata sayesinde ücretli uygulamaları ücretsiz olarak indirebiliyor.

Huawei, Google’ın yaptırımı sonrası ekosisteminde önemli değişiklikler yaptı. Akıllı telefon, saat ve diğer cihazları için HarmonyOS işletim sistemini geliştiren üretici, bu sayede Android’e alternatif bir yazılım sunmuştu.

Öte yandan Google Play Store’a da alternatif bir mağaza geliştirildi. Birkaç yıldır hayatımızda olan ve pek çok uygulamayı indirmeyi sağlayan Huawei AppGallery, milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Ancak son birkaç haftadır uygulamada kritik bir güvenlik açığı var. Söz konusu açık, ücretli uygulamaların ücretsiz olarak indirilmesine olanak tanıyor.

Huawei AppGallery’deki açık hâlâ düzeltilmedi



Android geliştiricilerinden Dylan Roussel, AppGallery’deki güvenlik açığını birkaç ay önce keşfetti. Mağazadaki güvenlik açığını bulan geliştirici, AppGallery’nin API’sinin ücretli uygulamalar için herhangi bir koruma sağlamadığını belirtti. Bu da, ücretli uygulamaların ücretsiz olarak indirilmesi anlamına geliyor.

Uygulama mağazasındaki açığı bulan geliştirici, ücretli uygulamaları ücretsiz indirmek için birkaç işlem yapılması gerektiğini söylüyor. Ancak bunun teknik bilgi gerektirdiğini ve herkes tarafından yapılamayacağının da altını çizdi. Dolayısıyla bu açık, herkesin ücretli uygulamaları bedava indireceği anlamına gelmiyor.

Şu ana kadar durumu Huawei’ye bildirdiğini belirten geliştirici, aylar geçmesine rağmen henüz sorunun çözüme kavuşmadığını belirtti. Neyse ki Huawei, gelen maili kabul etti ve güvenlik açığına bir kimlik atadı. Dolayısıyla AppGallery’deki bu sorun kısa sürede çözüme kavuşabilir.

Kaynak : Webtekno
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bir, hata, huawei’nin, ilginç, keşfedildi, mağazasında, oyun, uygulama


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
gündemden düşmeyen Yasemin Özilhan'dan ilginç savunma: Peynir de pahalı Beatrice Ünlülerin Dünyası 1 21 Mayıs 2022 19:07
Akciğerlerde Alveole Dönüşebilen Yeni Bir Hücre Tipi Keşfedildi DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:36
Samsun'da ilginç olay: Kendi motosikletini çalarken yakalandı! Beatrice Ülkemizden Haberler 4 19 Mayıs 2022 09:33
Pokemon Go Oyun hilesi Zangetsu Oyun Hileleri 0 18 Mayıs 2022 15:38




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net