Forum Logo




Benlik Saygısı Nedir?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Nisan 2023, 11:49   #1
Çevrimdışı
Lübbetülayn
Benlik Saygısı Nedir?




Benlik Saygısı Nedir?
Www.TrendForum.Net

Yüksek benlik saygısına sahip olmak için, benlik saygısının gerçekte ne olduğunu anlamak önemlidir. İlk olarak, saygı, hayranlık ve saygı duymak anlamına gelir.

Benlik saygısı, kendinize saygı duymak ve hayranlık duymaktır. Amerikan Psikoloji Derneği, benlik saygısını “kişinin benlik kavramında yer alan niteliklerin ve özelliklerin olumlu olarak algılanma derecesi” olarak tanımlar.

Yüksek benlik saygısı, sadece kendinizi sevmek değil, aynı zamanda kendinize sevgi, değer, haysiyet ve saygı da kazandırmaktır. Olumlu benlik saygısı aynı zamanda yeteneğinize inanmak (öğrenmek, başarmak ve dünyaya katkıda bulunmak) ve kendi başınıza bir şeyler yapma özerkliği anlamına gelir.

Bu, fikirlerinizin, duygularınızın ve fikirlerinizin değerli olduğunu düşündüğünüz anlamına gelir.

Başka bir deyişle, benlik saygısı, kendiniz hakkında (içeride ve dışarıda) nasıl hissettiğinizdir, kendiniz hakkında ne düşündüğünüzü ve değer verdiğinizi ve başkalarıyla nasıl ilişki kurduğunuzu kapsar.

Aynı zamanda, başkalarının size nasıl baktığını, size nasıl davrandığını ve size değer verdiğini nasıl hissettiğinizle de ilgilidir.

Bu nedenle, istismara uğrayan veya travma yaşayanların (özellikle çocukken) aynı anda ve gelecekte düşük benlik saygısından muzdarip olmaları daha olasıdır.

Benlik saygısı tamamen tek bir şeye veya düşüncelere bağlı değildir.

Bunun yerine, bir kişinin benlik saygısı, kişiliğiniz, başarılarınız, yetenekleriniz, yetenekleriniz, geçmişiniz, deneyimleriniz, ilişkileriniz ve fiziksel bedeniniz ve ayrıca nasıl algıladığınız da dahil olmak üzere sizi bir kişi olarak tanımlayan her şeye bakışınızdan oluşur.

Her insan, kendi imajınızı ve onun hakkında nasıl hissettiğinizi oluştururken, görünüşünüze, ilişki durumunuza, yeteneklerinize veya mesleki başarılarınıza (veya bunların eksikliğine) ekstra önem vermek gibi benlik saygısını etkileyen belirli alanlara özel bir vurgu yapabilir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
benlik, nedir, saygısı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Zihin nedir veya düşünmek nedir? DeepSilence Kişisel Gelişim 0 13 Nisan 2023 12:57
Hinterland Nedir? - Art Bölge Nedir? Asi Ruh Ne Nedir? 0 06 Nisan 2023 00:59
Wolff: "VSC nedir, güvenlik aracı nedir, kırmızı bayrak nedir tam olarak belirtilmeli" KoJiRo Formula 1 0 03 Nisan 2023 13:22
Gazapizm Gerçek İsmi Nedir - Gazapizm Gerçek Adı Nedir Candres Sanatçılar 1 07 Ağustos 2022 09:46
Adak nedir, dindeki yeri nedir? mamihlapinatapai İslam ve Din 0 06 Mayıs 2022 13:08




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net