Forum Logo




Düşük Benlik Saygısının Riskleri


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Nisan 2023, 11:54   #1
Çevrimdışı
Lübbetülayn
Düşük Benlik Saygısının Riskleri




Düşük Benlik Saygısının Riskleri
Www.TrendForum.Net

Akıl sağlığının birçok unsuru gibi, araştırmacılar da benlik saygısını genellikle bir spektrumda var olarak tanımlarlar.

Hayattaki her şey gibi, benlik imajınız da siz olgunlaştıkça ve hayatınızı yaşarken ve önemli yaşam olaylarına yanıt olarak değişmeye ve büyümeye eğilimlidir.

Bununla birlikte insanların yüksek, düşük veya ikisinin arasında bir yerde kalıcı olabilen belirli bir benlik saygısı ayar noktasına yöneldikleri de doğrudur.

Sosyal etkileşimler, dikkat, duygusal düzenleme, karar verme ve yaşam doyumu, düşük benlik imajından etkilenir.

Yukarıda belirtildiği gibi, benlik saygınız yüksek olduğunda, olumsuz olaylardan ve yolunuza yönlendirilebilecek başkalarının olumsuz yargılarından veya ruh hallerinden daha iyi kurtulabilirsiniz.

Tersine, daha düşük bir benlik kavramına sahip olduğunuzda, eleştiri veya reddetmeyi kişisel olarak alma ve başka birinin sorunlarının sizinle ilgili olduğunu varsayma olasılığınız daha yüksektir.

Bu kombinasyon, düşük benlik saygısına sahip insanları günlük koşullara ve kişisel etkileşimlere karşı daha duyarlı hale getirebilir.

Benlik saygısı düşük olanların duygularını kontrol altında tutmaları, zorluklarla iyi başa çıkmaları ve hayata sağlıklı bir perspektiften bakmaları daha az olasıdır.

Genellikle düşük benlik saygısı, küçük şeylerin, üstesinden gelinemez hissedebilen ve benlik saygısını daha da azaltan daha büyük sorunlara dönüşmesi anlamına gelir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
benlik, düşük, riskleri, saygısının


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Düşük IQ belirtileri Lareina Trend Sözlük 23 02 Temmuz 2023 18:44
Benlik Saygısı ve Depresyon Nimâ Psikiyatri 1 31 Mayıs 2023 11:06
Benlik Saygısı Nedir? Nimâ Psikiyatri 0 20 Nisan 2023 11:49
Karın germe ameliyatının riskleri nelerdir? Fiona Estetik ve Plastik Cerrahi 0 08 Nisan 2023 15:38
Düşük Pia Tıp Terimleri Sözlüğü 0 11 Mart 2023 18:00




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net