Forum Logo




Kek Hazırlamanın Püf Noktaları


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 1 Post By Undomiel
  • 1 Post By Undomiel
  • 1 Post By Undomiel

 
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Alt 20 Ocak 2024, 01:47   #1
Çevrimiçi
Kek Hazırlamanın Püf Noktaları




Kek Hazırlamanın Püf Noktaları
Www.TrendForum.Net

KEK YAPARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1— Kek yaparken önce un elenir. Fırın tepsisıi veya kalıp yağlanır. (Margarin kağıdı ile tepsiyi yağlamak yeterlidir.)
2— Şekerle yumurta çarpılmadan önce gerekli bütün malzemeler hazırlanır. Şeker, yumurta karışımı yeterli kıvama gelince bekletilmeden diğer malzemeler ilâve edilir. (Bekletilirse sulanır ve kabarmaz.)
3— Yumurta alüminyum kaplarda çarpılmaz. (Rengini bozar.)
4— Yumurta şekerle yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır. Elektrikli çarpıcı yoksa yumurtanın sarısı şekerle, şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Akı ayrı bir yerde katı kar haline getirilir. Aklara önce şeker-yumurta sarısı karışımı katıp yedirilir, sonra elenmiş un ilâve ediHp kaşıkla karıştırılır.
5— Kek hamurları daima ısıtılmış fırına konur. Fırının özelliğine göre hamur hazırlanırken (hazırlama durumu dikkate alınarak) fırın ısıtılır. Isısı ortadan biraz hafif hararette olmalıdır.
6— Pişerken fırın kapağı açılmaz.
7— Termostatsız elektrikli fırınlar fazla ısındığından hamur pişerken arada bir fırın söndürülüp yakılır.
8— Kekler pasta tenceresinde pişiriliyorsa ısısı ortadan hafif hararete ayarlanır.
9— Kekler soğuduktan sonra kabından çıkarılır. Alt kısmı üste gelmek üzere servis tabağına yerleştirilip üzerine pudra şekeri serpilir.

KEK VE PANDİSPANYA YAPIMININ PÜF NOKTALARI

- Yumurtalara badem veya emsali ile un katıldığı zaman tahta kaşık veya delikli emaye kepçe ile karıştırılmalıdır. Madenî kaşık ya da başka bir madeni şeyle karıştırılan pandispanya hamurları kabarmaz.
- Pandispanya veya kek hazırlanıp fırına konduktan sonra, acaba pişiyor mu falan diye fırının kapağı açılıp bakılmamalıdır. 40 - 50 dakikalık süreler için yarım saatten evvel kapak açılıp bakılmaz. Kapak açılırsa kek süner.
- Revani gibi şurubu hemen sıcak sıcak ilâve edilmek mecburiyeti olan tatlılar evdeki fırında değil de dışardaki fırına verildi ise pişme müddetinin sonunda fırına hazırlanmış olan şurup da götürülmeli hemen fırında ilâve edilip tekrar fırına koydurarak 5-6 dakika sonra çıkartılıp alınmalıdır.
Beatrice bunu beğendi.
__________________
°



İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.


Sağ yanımda davam, sol yanım da rap var...

 
Alıntı ile Yanıt

 

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
hazırlamanın, kek, noktaları, püf


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Ahtapot Pişirmenin Püf Noktaları Undomiel Püf Noktaları 4 17 Ocak 2024 09:42
Çay Demlemenin Püf Noktaları Undomiel Püf Noktaları 0 17 Ocak 2024 00:12
Kırmızı Et Pişirmenin Püf Noktaları Undomiel Püf Noktaları 0 17 Ocak 2024 00:11
Fotoğraf çekmenin püf noktaları.. Beatrice Resim ve Fotoğraf Galerisi 0 19 Eylül 2022 16:30
Stiletto Giymenin Püf Noktaları Beatrice Giyim-Çanta-Ayakkabı 0 09 Mayıs 2022 13:53




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2025
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net