Forum Logo




Rüyaları Kontrol Etmenin Yolları

Gördüğünüz rüyaların yorumlarını bu bölümde bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Mart 2023, 03:01   #1
Çevrimiçi
Diamond Üye
Rüyaları Kontrol Etmenin Yolları




Rüyaları Kontrol Etmenin Yolları
Www.TrendForum.Net

Rüyaları kontrol etmek mümkün mü? Herkes rüyalarını kontrol edebilir mi? Rüyaları kontrol etmenin yolları nelerdir?

Rüyalarınızı kontrol etmek sandığınızdan kolay olabilir.. Daily Mail dergisine göre, dünyada yaşayan her sekiz kişiden biri kontrol edebildiği bir rüya görebilir…Uyku evrelerini iyi anlayıp kavrayabilirsek biz de rüyalarımızı kontrol edebiliriz.



Uyku evreleri iyi bilinmesi gerekir. Uykuya daldığımız andan itibaren farklı uyku aşamaları arasında gidip geliriz. Farklı uyku aşamaları arasında gidip gelmenin sebebi, beyin dalgalarımızda meydana gelen frekans değişimleridir. REM (hızlı göz hareketi) evresi esnasında, gözlerimiz göz kapaklarımızın altında ileri geri hareket eder. Bu hareketleri belirleyen etmen, gördüğümüz rüyada nereye baktığımızdır. Uykuya daldıktan yaklaşık olarak 90 dakika sonra REM evresine geçiyoruz. Yetişkin bir insanın uyuduğu saatlerin %20-25 kadarı REM aşamasında geçiyor.

Peki rüyaları nasıl kontrol edebiliriz? Rüyaları kontrol etme yolları nelerdir? Herkes Rüyalarını kontrol edebilir mi?



Rüyaları kontrol etmenin yolları

Bilim adamlarına göre, rüyalarını kontrol edebilen insanların en genel özellikleri: Yaratıcı olan insanlar, Problem odaklı davranan kişiler, Sorumluluk sahibi olan insanlar. Şayet bu özellikler sizde bulunmuyorsa üzülmenize gerek yok. Bazı yöntemleri takip ederek herkes rüyalarını kontrol edebilir.



Rüyalarınızı hatırlayın

Geçmişte gördüğünüz rüyaları hatırlamak, size rüyalarınızda sürekli olarak karşılaştığınız temaları keşfetme şansı verecektir. Örneğin bu iş için bir not defteri ayırabilirsiniz; uykudan uyandığınız anda o gün gördüğünüz rüyayı bu deftere yazın ve rüyanın ana temasını da mutlaka ekleyin. İlerleyen günlerde vakit buldukça rüyalarınızı okuyun ve onlarla olabildiğince aşina hale gelin.

Analiz yapın

Birkaç hafta günlük şeklinde rüyalarınızı yazdıktan sonra, yazdıklarınızı gözden geçirin ve gördüğünüz rüyalar arasında bağlantılar kurmaya çalışın. Sürekli ortaya çıkan kişiler, gidilen yerler, karşılaşılan semboller veya sık sık rüyalarınızda deneyimlediğiniz eylemler gibi, tüm rüyalarınızın ortak noktalarını bulmaya çalışın.

Melatonin maddesi içeren gıdalar tüketin

Melatonin hormonunun rüya kontrolünde çok önemli bir payı olduğu bilinmekte. Bu hormon REM evresini tetikliyor ve rüyalarınızın daha canlı olmasını sağlıyor. Beyaz hardal, karalahana, badem ve ayçekirdeği en çok melatonin içeren besinlerden birkaçı.

Gerçekliği kontrol edin

Bir rüya belirtisiyle karşılaştığınız zaman bunun gerçek olup olmadığını kontrol edin. Örneğin sürekli rüyalarınızda gördüğünüz bir yüzü şu an görüyorsunuz. Bu bir rüya mı? Yoksa gerçek mi? Bu sayede, rüya kontrolü sağlamanız çok daha kolay olacaktır.

Zamanı baz alın

Saatinize bakın, gözlerinizi bir başka tarafa çevirin ve yeniden saatinize bakın. Yalnızca birkaç saniye mi geçmiş? Yoksa birkaç saat mi? Rüya gördüğümüz esnada, beynimizin rakamlarla arası hiç iyi değildir. Eğer saatinize ikince kez baktığınızda aradan anormal bir sürenin geçtiğini görüyorsanız, o zaman rüyadasınız demektir ve onu istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
etmenin, kontrol, rüyaları, yolları


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Erkeği Deli Etmenin 50 Yolu Beatrice Trend Erkeklerin Dünyası 8 19 Mart 2023 10:45
Bilinçli farkındalık ile harcama davranışlarını kontrol etmenin yolları DeepSilence Kişisel Gelişim 0 10 Kasım 2022 14:08
Bir erkeği burcuna göre aşık etmenin yolları Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 0 21 Eylül 2022 07:49
Ege Kökenli'den erkeği elde etmenin yolu KoJiRo Ünlülerin Dünyası 0 26 Mayıs 2022 22:13
Başak Burcunu Elde Etmenin Yolları! Astrea Başak 0 14 Mayıs 2022 04:26




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net