Forum Logo




Beyaz Çayın Faydaları


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Mart 2023, 06:30   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Beyaz Çayın Faydaları




Beyaz Çayın Faydaları
Www.TrendForum.Net



Kilo vermeye yardımcı bitki çaylarından biri olan beyaz çay, Dr. Mehmet Öz tarafından önerilen çaylardan biridir. Gıdalar yoluyla alınan yağların vücut tarafından emilimini azaltan beyaz çay, bu sayede yağların vücutta depolanmasını engeller. “Uluslararası Obezite” dergisinde yayımlanan bir araştırmada beyaz çayın içindeki polifenoller ve kafeinin kilo vermeye yardımcı olduğu belirtilmektedir. “Beslenme ve Metabolizma” isimli dergide yayımlanan bir başka araştırmaya göre ise beyaz çayın içinde bulunan ve “epigallocatechin-3-gallat” adı verilen polifenollerin yağ hücresi oluşumunu baskılayarak vücuttaki yağ birikimini engellediği ifade edilmektedir. Birçok bitki çayında olduğu gibi beyaz çay da çeşitli yan etkilere yol açabilir. Hamilelerin ve emziren annelerin beyaz çay içmesi önerilmez. Ayrıca beyaz çay tüketimi çarpıntı, tansiyon, mide bulantısı, kusma ve uykusuzluk gibi yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle beyaz çay kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
beyaz, çayın, faydaları


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yeşil Çayın Faydaları Asi Ruh Sağlıklı Beslenme 0 10 Mart 2023 06:29
Biberiye Çayının Faydaları Asi Ruh Sağlıklı Beslenme 0 10 Mart 2023 06:27
Hacamatın Faydaları Nelerdir? Beatrice Alternatif Tıp - Şifalı Bitkiler 3 02 Mart 2023 17:42
Kediotu faydaları Beatrice Alternatif Tıp - Şifalı Bitkiler 0 27 Eylül 2022 17:51
Sobanın üstünde demlenen çayın sesi Candres Trend Sözlük 3 05 Ağustos 2022 10:43




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net