Forum Logo




Threads Arama Sonuçları Artık Ters Kronolojiyle Sıralanıyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Ocak 2024, 13:10   #1
Çevrimdışı
Threads Arama Sonuçları Artık Ters Kronolojiyle Sıralanıyor




Threads Arama Sonuçları Artık Ters Kronolojiyle Sıralanıyor
Www.TrendForum.Net



Meta’nın X rakibi Threads sosyal medya platformu için sunulan güncelleme ile artık kullanıcılar arama sonuçlarını ters kronolojik sırada görebiliyor. Bu, uygulamanın önce en yeni gönderileri, ardından eski gönderileri göstereceği anlamına geliyor.

Instagram Başkanı Adam Mosseri başlangıçta kronolojik sıralama fikrini reddettiği için bu gelişme tabii ki biraz sürpriz oldu. Aralık 2023’te bir kullanıcı Mosseri’ye Threads’deki arama sonuçlarının kronolojik olarak sıralanıp sıralanamayacağını sormuş, Mosseri ise sıralamanın platformda daha fazla spam oluşmasına yol açabileceğini söylemişti.

Öte yandan 9To5Mac, Threads’in ters kronolojik sıralama eklediğini bildirdi ve doğruladı. Artık filtre sayesinde kullanıcılar en son gönderileri arama sonuçlarında görebiliyor. Bu aynı zamanda etiketlerdeki gönderiler için de geçerli. Etiketler özelliği de platforma yakın zamanda eklenen ve Instagram veya X’teki etiketlere benzeyen bir özellikti ancak kare sembolü olmadan geliyor ve gönderi başına bir etiketle sınırlı.

Ters kronolojik filtreye erişmek için kullanıcıların Threads uygulamasını güncellemesi gerekiyor. Daha sonra bir anahtar kelime ararken veya etiketlerdeki gönderiler arasında gezinirken ekranlarının üst kısmında üç noktalı bir düğme görülüyor. Bu düğmeye tıkladıktan sonra kullanıcılar, gönderilerini ters kronolojik sıraya göre sıralamak için “En İyi” ve “En Son” seçeneklerini seçebiliyor.

Bu ayar aynı zamanda diğer arama özelliklerine de uygulanacak. Bir kullanıcı filtreyi aramadaki gönderilere uyguladıysa arama sonuçlarında da ilk olarak en son gönderiler gösterilecek.

Özelliğin şu an için sadece iOS uygulamasında olduğunu Android içinse bir bilgi olmadığı belirtelim.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 12 Ocak 2024, 21:47   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Threads Arama Sonuçları Artık Ters Kronolojiyle Sıralanıyor




Kullanmıyorum eksik kalayım
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
arama, artık, kronolojiyle, sonuçları, sıralanıyor, ters, threads


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Threads Arama Sonuçları Neden Kronolojik Değil ? KoJiRo Sosyal Ağ Trendleri 0 10 Aralık 2023 18:14
KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı? Öğrenciler beklemede! 2023 2024 GSB KYK başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Beatrice Eğitim Haberleri 0 26 Ekim 2023 18:19
KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı: (2023-2024 GSB KYK yurt sonuçları sorgulama sayfası) Zeytin Eğitim Haberleri 0 13 Eylül 2023 17:33
Google arama sonuçları baştan aşağı değişiyor: Daha kişisel ve görsel odaklı DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 08 Mayıs 2023 01:09
ÖGG sonuçları 2022 sorgulama ekranı EGM: Özel Güvenlik sınav sonuçları açıklandı! Beatrice Eğitim Haberleri 1 17 Eylül 2022 10:15




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net