Forum Logo




Valve ve GPD, Win Max 2 SteamOS Desteği İçin Birlikte Çalışıyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 13 Temmuz 2022, 20:50   #1
Çevrimdışı
Valve ve GPD, Win Max 2 SteamOS Desteği İçin Birlikte Çalışıyor




Valve ve GPD, Win Max 2 SteamOS Desteği İçin Birlikte Çalışıyor
Www.TrendForum.Net



Valve’in Steam Deck oyun konsolunu yakın zamanda tüm detaylarıyla incelemiştik. Büyük ilgi gören bu cihaz, bildiğiniz gibi özel tasarlanan Aerith APU ve SteamOS işletim sistemiyle birlikte geliyor. Indiegogo kampanya sayfasındaki bir tartışmaya göre Valve, yakında piyasaya çıkacak olan Win Max 2 oyun konsolunda optimize edilmiş bir SteamOS deneyimi için üretici GPD HK ile ortak bir çalışma yürütecek.



Daha önce detaylarından bahsettiğimiz GPD Win Max 2, bir IndieGogo kitle fonlama projesiyle birlikte satışa çıkacak. Kısaca “4G Oyun Dizüstü Bilgisayarı” olarak tanımlanan konsol, AMD ve Intel işlemci seçenekleriyle geliyor. Ayrıca varsayılan olarak Windows 11 işletim sistemi yüklü olduğunu belirtelim. Win Max 2’de bir AMD APU olduğundan dolayı doğal olarak oyunseverler SteamOS desteği konusunda meraklı.



GPD Win Max 2 ile ilgilenen oyuncular, kitle fonlama sayfasında bu konu hakkında sorular sormaya başladı. Bir GPD yetkilisi ise Valve’ın “6800U sürümü için Steam OS işletim sistemini optimize edeceğini” açıkladı. Sonrasında ise GPD’nin Mart 2022’den beri Valve ile temas halinde olduğu ortaya çıktı. Ancak bu tür bir ortak çalışmanın gerçekleşmesi için en azından altı ay zaman gerekli.



GPD’nin yeni nesil konsolu aslında Steam Deck’e rakip, ancak fotoğraflardan görebildiğiniz üzere diğer taşınabilir konsollara göre çok farklı. Dizüstü bilgisayarlara benzer şekilde açılıp kapanan bir kapağa, 10.1 inç boyutundaki büyük bir ekrana ve modern oyun pad’ine sahip.

Öte yandan AYANEO ve ONEXPLAYER gibi AMD Ryzen APU’lardan faydalanan birçok farklı konsol var. Valve, eğer uygun ortam oluşursa diğer üreticilerle benzer çalışmalar yürütebilir.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
birlikte, çalışıyor, desteği, gpd, max, steamos, valve, win, İçin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
WhatsApp, Apple Siilicon Destekli Mac Uygulaması İçin Çalışıyor KoJiRo Whatsapp 0 13 Temmuz 2022 20:36
F1 22 İçin DLSS ve Ray Tracing Desteği Getiren Sürücü Yayınlandı KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 29 Haziran 2022 19:41
Adobe Lightroom İçin Video Desteği Geldi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 15 Haziran 2022 21:12
WhatsApp, Mesaj Düzenleme Özelliği İçin Çalışıyor KoJiRo Whatsapp 0 01 Haziran 2022 20:11
WhatsApp, Çoklu Cihaz Desteği 2.0 İçin Çalışıyor KoJiRo Whatsapp 0 30 Mayıs 2022 20:02




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net