Forum Logo




Mektubât-ı Rabbânî'den 46. Mektup


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Haziran 2023, 20:05   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Mektubât-ı Rabbânî'den 46. Mektup




Mektubât-ı Rabbânî'den 46. Mektup
Www.TrendForum.Net



Mektubât-ı Rabbânî’den 46. Mektup

Şurası kesindir ki, istidlal (akli çıkarım) alanı çok dardır. Delil ve fikir yoluyla yakîn elde etmek çok zordur. Dolayısıyla yakin derecesinde bir imana erişmek için kalbî hastalıklardan kurtulmak kaçınılmazdır. Tıpkı şekerin tatlı olduğu konusunda yakin sağlamak için safra hastalığının giderilmesi, şekerin tatlı olduğuna dair delil getirmekten daha zarurî olması gibi.

Maruz kaldığı safra hastalığı sebebiyle içinde şekerin acılığını hisseden bu kimse delillerle şekerin tatlı olduğunu nasıl anlayabilir ki! Üzerinde konuştuğumuz konuda da durum böyledir.

Nefs-i emmâre şer‛î hükümleri inkâr etmekte ve onların insan tabiatıyla çeliştiğine hükmetmektedir. Delille ikna olması beklenen nefsin inkârı sürdüğü müddetçe delillerle bu hükümlerin doğru olduğuna dair kesin inanç sağlamak doğrusu çok çetin bir iştir. Kazanılması gerekli olan söz konusu kesin inancın nefis tezkiyesi olmadan kazanılması çok çetin olduğundan nefis tezkiyesi zaruret haline gelmektedir.

Şüphesiz nefsini tezkiye eden felaha kavuşmuştur. Onu noksana uğratan da ziyana uğramıştır.” (Şems Suresi; Âyet: 9-10) Bu anlattıklarımızla sabit oldu ki, bu açık şeriatı ve pak dini inkâr eden kimse, şekerin tatlı olduğunu inkâr eden kimsenin maruz kaldığı hastalığın bir benzerine maruz kalmıştır.

Kaynak İmâm-ı Rabbânî, Mektubât 1. Cilt, 46. Mektup

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
mektûbâtı, mektup, rabbânîden


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Mektubat-ı Rabbani 74. Mektubu DeepSilence Tasavvuf 0 19 Haziran 2023 20:04
Mektûbât-ı Rabbânî - 1 Cild 81. Mektûb DeepSilence Tasavvuf 0 19 Haziran 2023 19:51
Son Mektup - Mustafa Eroğlu DeepSilence Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 09 Nisan 2023 19:57
Rotası olmayan mektup. Dolares Dolares 5 26 Kasım 2022 03:45
Atatürk'ten Son Mektup / (Halim Yağcıoğlu) Beatrice Atatürk Şiirleri 0 02 Haziran 2022 22:13




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net