Forum Logo




Popüler İtalyan Tatlıları..


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By DeepSilence
  • 1 Post By Asi Ruh

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Mayıs 2023, 08:54   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Popüler İtalyan Tatlıları..




Popüler İtalyan Tatlıları..
Www.TrendForum.Net

1. TİRAMİSU

Kelimenin tam anlamıyla “al beni” tatlısı olan tiramisu, kuşkusuz en çok bilinen İtalyanların tatlısıdır. Kahveye batırılmış Ladyfinger Savioardi ve Mascarpone Peyniri ile yapılan tiramisu yumuşak kıvamı ve eşsiz tadıyla karşı konulamaz bir lezzet.

2. PANNA COTTA

1900’lü yıllarda bulunduğu düşünülen Panna Cotta, pişmiş krema anlamına gelen kaşık tatlısıdır. İtalyanların muhallebisi olan tatlı, taze meyve, çikolata sosu veya karamelle servis edilmektedir. Sade ve ayrıca hafif olmasından dolayı çokça beğenilmektedir.

3. SİCİLYA CANNOLI

Geleneksel İtalyan Gıda Ürünleri Listesine dahil olan Cannoli, kızarmış hamur içi, ricotta peyniri ile doldurularak çikolataya veya fıstığa batırılmaktadır. İtalya'da bulunduğunuz yere bağlı olarak, kremalı dolgu çikolata veya çikolata parçalarıyla da karıştırılmaktadır.

4. PASTA KREMALI TART

Pasta Kremalı Tart, genel olarak İtalyan tatlıların en klasik olanlarından biridir. İtalya'da “torta della nonna” yani büyükannenin pastası olarak da bilinir. Torta della Nonna, İtalyan pasta kreması (crema pasticcera) ile yapılan ve üzeri çam fıstığı ile süslenen en lezzetli İtalyan muhallebi tartıdır. İster yemeğin üzerine tatlı, isterseniz de misafirlerinize sunabileceğiniz zarif ve güzel bir tatlı.

5. SFOGLIATELLE

Pişirildiğinde gevrekleşen hamur katmanlarından oluşturulan görüntüsüne istinaden “küçük, ince yaprak/katman” veya "ıstakoz kuyruğu" anlamlarına gelmektedir. Çikolata, tarçın, portakal kabuğu ve ricotta peyniri karışımıyla doldurulmuş, ince katmanlardan oluşan bir tatlıdır.

6. GELATO (DONDURMA)

En iyi İtalyan Tatlıları arasında gösterilen diğer bir tatlı çeşidi ise dondurma yani Gelato, kremadan daha fazla sütle yapılarak klasik dondurmalara göre daha sıcak servis edilmektedir. Kremsi ve yumuşak yapıya sahip olan dondurmanın fıstık, çikolata parçacıklı krema, ricotta veya meyan kökü gibi birçok çeşidini bulabilirsiniz.

7. PANETTONE

En ünlüler arasında olan ve Milano'da sık bulunan Panettone, kuru üzüm ve narenciye kabukları ile hazırlanan tatlı ekmektir. Genellikle sıcak içeceklerle servis edilen bu tatlı Noel’in de vazgeçilmez tatlarından biri olmuştur.

8. PASTICCIOTTO

Lecce Eyaleti'nden bir şef tarafından bulunan Pasticciotti, diğer keklerden kalan artıklardan yapılmıştır. Pasticcio veya aksilik anlamına gelen Pasticciotti adı verilmiştir. Muhallebi krema dolgulu tatlı, mini turtayı anımsatan çok sevilen tatlıdır. Zamanla, özellikle şekil ve dolgu açısından birçok varyasyonu ortaya çıkmıştır.

9. SBRISOLONA

Sbrisolona gerçekten lezzetli ve yaygın olarak üretilip, tüketiliyor. İri parçalar halinde yapılan ve servis edilen zengin bir tada sahip sert, ufalanan kektir. Tatlıyı özel yapan malzeme ise kesinlikle kabuğu soyulmamış bademlerdir. Beyaz un, sarı un ve şekerden eşit oranlarda konularak yapılmaktadır. Kek, içinde ve ayrıca üzerinde bulunan bademlerden dolayı düzensiz şekil alarak kendine has görüntüsünü oluşturmaktadır.

10. TENERINA

Ferrara şehrinin geleneksel tatlısıdır ancak lezzeti tüm İtalya'yı etkisi altına almıştır. Nemli çikolatalı kek birkaç bileşen içerir ve mayasızdır. Bu da adından da anlaşılacağı gibi düşük ve nemli kalmasını sağlar. Ferrara lehçesinde "Torta Taclenta" (Yapışkan Kek) olarak da adlandırılır. Bu ıslak çikolatalı kek yumurta, tereyağı ve un ile karıştırılmış bitter çikolata olan, dış tarafının hafif sert, kekin kalbinin yumuşak olmasıyla sufleye benzemektedir.

11. TORTA PISTOCCHI

Çikolata sevenlerin cenneti olan bu Torta Pistocchi kadifemsi benzeri bir dokuya sahip zengin İtalyanların çikolatalı kekidir. %65 bitter çikolatası oranıyla İtalyan tatlıları arasında en sevilenlerden biri. Orijinal tarif 1990 yılında Claudio Pistocchi tarafından oluşturulmuştur ve ayrıca sadece bitter çikolata, şekersiz kakao tozu ve krema içermektedir.

12. MARITOZZO

Roma'ya seyahat ediyorsanız mutlaka denemeniz gereken, çok sevilen İtalyan tatlısıdır. Maritozzo, kabarık, hafif çırpılmış krema ile doldurulmuş, bal ve tereyağı ile karıştırılmış küçük bir somundan oluşmaktadır. Maritozzo genellikle fıstık, üzüm veya portakal ile servis edilmektedir.

Sofranızı lezzetlendirin.

Afiyet OLSUN.


Kaynak:
[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
Asi Ruh bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 27 Mayıs 2023, 08:57   #2
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Popüler İtalyan Tatlıları..




İtalya Sadece hamur işi ve tatlı
DeepSilence bunu beğendi.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 27 Mayıs 2023, 09:29   #3
Çevrimiçi
Yanıt: Popüler İtalyan Tatlıları..




Aman allahım sabah sabah
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
popüler, tatlıları, İtalyan


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Dünyanın en iyi tatlıları açıklandı: Türk lezzetleri de listede Zeytin Trend Yemek Tarifleri 3 25 Mayıs 2023 18:05
İtalyan Mutfağı Asi Ruh Trend Sözlük 6 13 Mart 2023 15:40
İtalyan Dürümü: Stromboli Tarifi KoJiRo Dünya Mutfağı 0 12 Haziran 2022 16:00
Polenta (İtalyan mutfağı) KoJiRo Dünya Mutfağı 0 12 Haziran 2022 16:00
Beşiktaş'a İtalyan stoper iddiası! KoJiRo Beşiktaş 0 03 Haziran 2022 20:29




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net